ÖlüdenizA Türkiz Parton, a Földközi- és az Égei-tenger találkozásánál található Ölüdeniz nem véletlenül az egyik legfőbb turistacélpont egész Törökországban. Nem maga a város jelenti a fő attrakciót, hanem a fantasztikus lagúna, mely természetvédelmi terület és az azt övező csodálatos táj.

Törökország ezen partszakasza nevét a víz szokatlanul kék színéről kapta. Ívelt partja olyan hosszan húzódik, hogy képes akár a legnagyobb nyaraló-áradat befogadására is. A partot övező hegyvidéki táj és a strand nyugati részén található csendes lagúna földi paradicsommá varázsolják ezt a helyet.

Kiknek ajánlott?

Mindenkinek. Ölüdeniz Törökország egyik legjobb standjaként ismert, így nem meglepő, hogy környéke is teljesen kiépült és folyamatosan fejlődik. Szállást bőven lehet találni az összes árkategóriában. Nagycsaládosok, fiatal párok, kalandra vágyó utazók mind megtalálják itt, amit keresnek.

Aktív pihenés

Ölüdeniz nemcsak gyönyörű strandjáról híres, de a siklóernyősök török paradicsomaként is ismert. Ennek a sportágnak már két évtizedes múltja van Ölüdeniz partjainál. A 2000 m magas Babadag hegy tetejéről induló félórás, egyedülálló panorámát nyújtó ugrás a fövenyen ér véget. Évente több ezer ember utazik ide csak azért, hogy a világ egyik legszebb helyén élje át a siklóernyőzés élményét. Ha inkább a földön maradnánk, sok cég kínál lovas túrákat a környező hegyek sűrű erdőiben.

Hogyan lehet eljutni ide?

A várostól kb. 50 km-ra található a legközelebbi reptér, a Dalaman. Ha a közeli Fethiye-ben szállunk meg, a hotelből könnyen találunk egy dolmus – minibusz – megállóhelyet, ahonnan a nap folyamán sűrűn közlekedő járatokkal könnyen lejuthatunk Ölüdenizbe.

Az utazók és a különböző turisztikai szaklapok egyaránt a világ öt legjobb strandja közé sorolják Ölüdeniz lagúnáját, mely egyúttal az egyik legtöbbet fotózott partszakasz is a Földközi-tenger térségében. Mondani sem kell, strandja Kék Zászlós, tehát a legmagasabb minőséget képviseli. Ölüdeniz nemcsak a fotókon, de a valóságban is lélegzetelállító látványt nyújt, ezzel érdemelte ki egyik becenevét, mely szerint ez maga a földi Mennyország.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here