Jay Z-t és Beyoncet 2009-ben Dubrovnikban sikerült lencsevégre kapniA rengeteg turistát évekre elriasztó polgárháború már rég a múlté és az utazni vágyók mellett a celebek is kezdik újra felfedezni azt, amit a nyolcvanas években az egész világ tudott. Mégpedig azt, hogy Horvátország versenyezhet bármelyik európai tengerparttal. Strandjai tiszták, vitorlázásra alkalmasabb, mint a török partok, szigetei versenyre kelhetnek a görögökével, konyhája pedig méltó versenytársa az olasz konyhának. Az rangos angol magazin, a Time Travel ezekkel a szavakkal méltatta és kiváló úticélként minősítette Horvátországot. Nem csoda hát, ha a celebek érdeklődése is megnőtt az általuk eddig még biztosan ismeretlen meseország iránt.

Hogy kik azok, akik biztosan megmártóztak már az Adria kristálytiszta vízében?

Például Tom Cruise, aki Velencéből repült át magángépével Dubrovnikba, ahol a repülőtéri személyzetnek osztogatta az autogramokat, majd luxusyachtjával, az “Arctic P”-vel vette az irányt és elhajózott Korcula és Mljet felé.
A yachtos megoldást választotta az orosz milliárdos, a Chelsea focicsapatának tulajdonosa, Roman Abramovich is. Megayachtján, a 115 m hosszú Peloruson hajózott be Dubrovnik kikötőjébe.

Sean Connery, Gwyneth Paltrow, Pierce Brosnan mind azt vallották, hogy nagyon szeretik az Adria térségét. Sharon Stone, Steven Spielberg és Brad Pitt pedig Hvar szigetének hírnevét öregbítették, amikor a horvát Saint Tropez-ként méltatták. Sharon Stone-ról, Robert de Niroról és Clint Eastwood-ról még olyan pletykák is felröppentek, hogy már ki is szemeltek maguknak egy-egy szigetet – megvételre!

Jeremy Irons, Catherine Zeta-Jones és vele Michael Douglas, Sir Roger Moore, Nicky Hilton, Valentino, Charles herceg, Andre Agassi, Bill Clinton, Jay Z és Beyonce – lehetetlen felsorolni az illusztris névsort, hogy ki mindenki tette már tiszteletét a horvátoknál.

Horvátország az elmúlt évtizedekben hatalmas fejlődésen ment keresztül, sok szempontból rá sem lehet ismerni, ami csak előnyére vált. Ugyanakkor természeti és történelmi értékeit sikerült a legszebb formában megőriznie. Dalmáciát az új Francia Riviéraként, Isztriát az új Toszkánaként is emlegetik. Pedig Horvátország egyáltalán nem új. Sőt, éppen a régi énje a legvarázslatosabb benne és a jelek szerint, ezt nem csak mi gondoljuk így. Az Adria partján akár Hollywood is szembejöhet velünk!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here