Daħlet Qorrot öbölNadur Gozo, Málta testvérszigetének a keleti részén fekszik. Gozo egyik legnagyobb helysége a maga négyezer fős népességével egy csodás fennsíkon található.
A város neve „Nadur” az arab „nadara” szóból ered, amely azt jelenti, hogy figyelő, csak úgy, mint a mottója: „Vigilant”, hiszen ez is vigyázót jelent.

Azt, hogy mikor is telepedtek le Nadur városában az első lakosok senki sem tudja pontosan. Az biztos, hogy néhány farmház már volt elvétve a környéken még mielőtt egyházközséggé vált volna. Néhány régészeti maradványt is találtak Nadur körzetében, például lapos köveket találtak San Blas Bay és Daħlet Qorrot között, melyek a történészek szerint egykor templomok részét képezték.
Az évek során Nadur fontos szerepet játszott Gozo védelmében. A lovagok idejében Nicolas Cotoner nagymester építetett egy óratornyot a városban, melynek a Dahlet Qorrot Torony nevet adta. A 19. században egy másik óratornyot is építettek a britek, a Ta’ Kenuna tornyot. A tetejéről hihetetlenül lenyűgöző látvány tárul elénk, láthatjuk innen Gozo- és Comino szigetét is, valamint Málta északi részét. A Kenuna-nál található új Máltai Kert teszi ezt a térséget igazán érdekessé, és emiatt mindenképp megéri ellátogatni ide.

San Blas és a Daħlet Qorrot öböl

San Blas öböl

Nadur közelében két kicsi, sziklás öböl is fekszik, a San Blas és a Dahlet Qorrot, ahonnan csodás látványt nyújt az északkeleti part. A San Blas homokos strandja egy tökéletes hely az úszáshoz és napozáshoz. A Daħlet Qorrot öböl is igen népszerű, csodálatos strand, ideális hely egy napozással és úszással eltöltött naphoz. Mindkét öböl tökéletes hely a könnyűbúvárkodáshoz, egy kellemes piknikhez és trekkingezéshez.

A Plébániatemplom

Szent Péter és Szent Pál templom

A plébániatemplomot Szent Péter és Szent Pál tiszteletére építették. Ez egy kivételes emlékmű az építészetet, a festményeket, a márványmunkát és a dekorációt tekintve is. A templomot a híres máltai építész, Giuseppe Bonnici tervezte és építette Nadur legmagasabb pontjára 1760-ban. A rendkívül értékes Szent Pétert és Szent Pált ábrázoló szobrot Marseille városában készítették 1882-ben. Ez a mestermű ékesíti a templomot, a város ünnepén pedig, amit június 29-én tartanak, a felvonulás során végig viszik a városon.

Nadur Karneválja

Nadur Karnevál

A minden évben február körül megtartott Nadur Karnevál egy spontán fesztivál, ami helyiek és külföldiek ezreit vonzza. A jelmezes parádéra jobb, ha már korán foglalunk szállást, mert ilyenkor egész Gozo tele van emberekkel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here