Az Inkvizítor nyári rezidenciája

Siggiewi, vagy más néven Cittá Ferdinand egy kis község Málta délnyugati részén. Siggiewi egy fennsíkon fekszik, melyet két viszonylag mély völgy vesz körül, a Wied il-Hesri és Wied Xkora. A város nincs messze Málta ókori fővárosától, Mdina-tól, valamint a jelenlegi fővárostól, Valletta-tól is csupán 10 kilométerre található. A népessége körülbelül 9000 fő. Régebben az itt lakók főként farmerek voltak, akik a mezőgazdaságban dolgoztak a falu körüli térségben.

Siggiewi már a 14. században létezett, várossá pedig 1797. december 30-án nyilvánította Ferdinand Von Hompesch, aki elnevezte Cittá Ferdinand-nak.
Minden év június utolsó vasárnapján tartják a városban Szent Miklós ünnepét. Hivatalosan ugyan egy napos az ünnepség, de valójában egy teljes hétig tart a fesztivál. Ezalatt az idő alatt a templomot és az utcákat is kidekorálják. Zenekarok sétálnak végig az utcákon, miközben vidám zenéket játszanak, a résztvevőket továbbá légi és földi tűzijátékok is szórakoztatják.

Az Inkvizítor nyári rezidenciája

A csodaszép palotát 1625-ben építették, ma pedig a máltai miniszterelnök hivatalos rezidenciája.

A plébániatemplom

A plébániatemplom

A lenyűgöző barokk stílusú plébániatemplomot a Bari-i Szent Miklós tiszteletére építették az itt élők, akik saját maguk gyűjtötték össze a pénzt rá 1676 és 1693 között. A híres máltai építész, Lorenzo Gafá tervezte. Az oszlopcsarnokot és a templomhajót csak a 19. század második felében adták hozzá. A híres Mattia Preti lenyűgöző festményei, valamint Pietro Felici 1736-ban készített szobra díszítik a templomot. Szintén ugyanez a szobrász alkotta azt a szobrot is, ami a mai napig Siggiewi központi terén áll.

Ghar Lapsi

Ghar Lapsi

Ghar Lapsi az egyik olyan öböl Siggiewi városánál, amit nagy hiba lenne kihagyni. A barlangja és a zöld és kék színben pompázó természetes medencéje minden ide látogatót lenyűgöz. Élvezhetjük a Fifla kis sziget látványát a horizonton egy kellemes séta közben a sziklákon. A csodás természeti látvány mellett Ghar Lapsi egy igen népszerű strand is, mind a helyiek, mind a turisták körében.

Verdala Palota

Verdala Palota

Verdalle nagymester palotája Buskett közelében található és a máltai elnök egyik rezidenciájaként szolgál.

Séta a környéken

Siggiewi csodálatos területekkel van körülvéve. Ha a közelben nyaralunk, mindenképp sétálgassunk egyet a környéken, Fawwara, Girgenti vagy a híres dombra épült Laferla Kereszt felé.

Csatlakozz a csoportunkhoz!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here