KolašinKolašin egy aprócska üdülőhely a tengerszint felett 954 méterrel, amit három hegyvonulat vesz körül: Sinjajevina, Komovi, Bjelasica. Podgorica repülőterétől 80 kilométerre, míg a tivati repülőtértől 160 kilométerre található. Bármelyikről eljuthatunk a városba busszal vagy akár taxival is. Belgráddal pedig vasút köti össze.

Itt nincsenek híres, felkapott emlékművek, óváros vagy nevezetes múzeumok, de ez a város a montenegrói hegyi turizmus központja egész évben. A turisták nem csupán télen látogatnak el az elbűvölő kis városba, hogy síeljenek vagy snowboardozzanak, de nyáron is. Az Európából érkezők imádják a partot, a friss erdei levegőt, a túraútvonalakat és a csodás természetet.

Biogradsko tó, Biogradska Gora Nemzeti ParkKolašin városának egyik leghíresebb látványossága a Biogradska hegyi üdülő. Ezen a területen megőrizték a természet ősrégi, eredeti állapotát. A természetvédelmi területtel körülvett Biogradsko tó vize kristálytiszta és ez Európa legmagasabban fekvő alpesi tava. A partját számos festői szépségű útvonal veszi körül, ahol a turisták az év bármely időszakában szívesen sétálnak. A Biogradsko Bioszféra Rezervátum tiszta levegője a legjobb gyógyír bármilyen betegségre.

Kolašin közelében rengeteg érdekes látványosságot találhatunk: Európa egyik legrégebbi kolostorát, a Moraca kolostort a Podgorica felé vezető úton, amit 750 évvel ezelőtt építettek. Nem messze van még az egyik legrégebbi keresztény templom is, az 1252-ben épült Boldogságos Szűz Mária temploma és a Tara folyón átívelő Đurđevića híd a Zabljak városába vezető úton. A Plav tóhoz a legjobb nyáron ellátogatni.

KolašinKolašin területén találhatunk több világhírű sí üdülőhelyet is. A teljes hossza 15 kilométer. A sípályák a várostól csupán 8,5 kilométerre találhatóak. Mindennap turista buszok viszik a síelni vágyókat a pályákhoz. Kolašinban mindig rengeteg hó van, így a pályák kitűnő, szilárd hótakaróval borítottak. Ezen kívül a pályák minden esetben fel vannak szerelve hóágyúkkal, csak úgy, mint minden más modern európai síközpont. A világítás is kiváló Kolašinban, ami lehetővé teszi az éjszakai síelést is. Két modern felvonó is működik a lejtőknél, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A sí szerelmesei akár egy profi síoktatót is felbérelhetnek, aki biztosan egy magasan képzett szakember, nemzetközi tapasztalattal. Azoknak sem kell aggódniuk, akiknek nincs saját sílécük és más felszerelésük, hiszen közvetlenül a sípályáknál minden szükséges dolgot megtalálhatnak.

Kolašin városában mindenki megtalálhatja a neki megfelelő szállást, legyen az luxus, négy csillagos hotel, vagy akár egy kényelmes apartman.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here