Kruče strandUlcinj egy aprócska város tele rejtett szépségekkel és titkokkal. Az Adriai-tenger partvidékének egyik legrégebbi városa Montenegró legdélebbi pontján, az albán határtól csupán 12 kilométerre fekszik. Az Ulcinj Riviéra Bušat településétől az Ada Bojana nevű szigetig húzódik, és jobbnál jobb strandokat találunk itt.

Kruče strand

A vad, kavicsos Kruče strand a Kruče nevű falu melletti kis öbölben található. Azok, akik imádják a természetet, távol a nyüzsgő üdülőhelyektől és turistáktól, biztosan nagyon élvezni fognak egy itt eltöltött, nyugodt nyaralást. Az olyan kényelmi felszereltségek mint a napágyak vagy napernyők hiányoznak a strandról, csupán egy kis kávézót találhatunk.

Valdanos strand

Valdanos strand

A vad, kavicsos Valdanos strandot olajfák ölelik körbe. Mivel a strand a turista központokon kívül fekszik, így tökéletes azok számára, akik a privát nyugalmat jobban kedvelik. Az öböl vad szépsége, a halászok a sziklákon horgásznak… van ennél jobb hely egy romantikus nyaraláshoz? A búvárok is élvezhetik a víz alatti világot a part mentén. Ami talán egy kis negatívum, hogy nincsenek napágyak és napernyők a strandon, csak egy kis kávézó.

Liman II. strand

Liman II. strand

A csupán 100 méter hosszú, kavicsos-betonozott Liman II. strand egy természetes öbölben található, nem messze Ulcinj óvárosától északra. A kavicsos részen egyenletesen, lassan mélyülő szakaszon mehetünk be a vízbe, míg a betonozott részen lépcsők vezetnek le. Napágyak, napernyők, öltözők, zuhanyzó, wc, kávézók és parkoló is gondoskodik arról, hogy a lehető legkényelmesebben töltsük el a nyaralásunkat.

Liman I. strand

Liman I. strand

Az Liman I. strand egy kicsi, 80 méter hosszú, kavicsos strand a városon belül, Ulcinj óvárosának az északi részén. A lejtőn, ami a strandhoz vezet lefele, elég nehézkes lejutni, és nincs parkoló, így nem meglepő, hogy sosincs nagy tömeg. Megtalálunk itt minden szükséges felszerelést, amik élvezhetővé teszik a nyaralásunkat: napágyak, napernyők, öltözők, zuhanyzó, wc, és kávézók.

A Kis strand (Mala Plaža)

A Kis strand (Mala Plaža)

A Kis strand, vagyis a Mala plaža egy nem is olyan kicsi, homokos strand, ahol körülbelül 2500 ember fér el. Az Ulcinj óvárosának falaihoz közeli strand a fő strand területből és a parti sétányból áll. Hosszú, egyenletesen mélyülő szakaszon lépkedhetünk be a tiszta, kékes zöld vízbe. A strandról csodálatos látvány nyílik az óváros falaira. Minden rendelkezésünkre áll amire csak szükségünk lehet egy ideális nyaraláshoz: napágyak, napernyők, öltözők, wc és parkoló. Még vízimentők is vigyáznak a fürdőzőkre. A közelben rengeteg étterem és bár várja a szórakozni vágyókat.

A Nők strandja (Ženska plaža)

A Nők strandja (Ženska plaža)

A Nők strandja, vagyis a Ženska plaža egy csupasz, sziklás strand, betonozott részekkel. Fogódzkodók segítségével mászhatunk be a vízbe. Főleg nők látogatják a strandot, mint ahogy az a nevéből is kiderül, hogy itt gyógyítsák terméketlenségüket. A víz gyógyító hatásait a 20. században fedezték fel. A kénes forrás és a vízben lévő szulfidok és jód elősegíti a jobb női termékenységet. A strandon találunk napágyakat, napernyőket, öltözőket, wc-t, és kávézókat. Vízi mentők is vigyáznak a fürdőzőkre.

Albatros strand

Albatros strand

Az Albatros strand egy privát, sziklás strand, betonozott részekkel. Az úszni vágyóknak nem kell tartaniuk a rossz, rozoga lépcsőktől, abszolút kényelmesen besétálhatunk a vízbe. Egy külön rész van kialakítva a nudisták számára is. Megtalálunk itt mindent, amire szükségünk lehet a nyaralás alatt: napágyak, napernyők, öltözők, zuhanyzó, wc, néhány kávézó és parkoló.

A Nagy strand (Velika Plaža)

A Nagy strand (Velika Plaža)

A Nagy strand, vagyis a Velika plaža az egyik legnépszerűbb homokos strand az Ulcinj Riviérán. A 13 kilométer hosszú strandon akár 15.000 ember is elfér. Állítólag a strand homokja gyógyító hatással bír, például a reumás betegségeket, ízületi gyulladásokat vagy izom fájdalmak kezelésére alkalmas. Élvezhetjük a mediterrán növényvilágot és az érintetlen vad természetet is. Az egyenletesen mélyülő vízének köszönhetően ideális hely ez a kisgyermekes családok számára. A part mentén hotelek, sportpályák és játszóterek várják a nyaralni vágyókat. Akik egy kis izgalomra vágynak, kipróbálhatják a sárkányrepülőzést vagy széllovaglást is. A strandon találunk napágyakat, napernyőket, öltözőket, zuhanyzót, wc-t és parkolót is. Ha pedig a nagy pancsolásban megéheznénk vagy megszomjaznánk, éttermek és kávézók is nyitva állnak előttünk.

Copacabana strand

Copacabana strand

A Nagy strand részeként a Copacabana nem csupán Ulcinj, de egész Montenegró egyik legszebb és legkényelmesebb strandja, ahol a szolgáltatások igen magas színvonalúak. A Copacabana egyike a 19 montenegrói strandnak, melyek elnyerték az úgy nevezett Kék zászlós elismerést. A strand büszkén viseli a címet, hiszen a Copacabana strand világszínvonalú, és teljesít minden feltételt, ami egy kellemes, élvezetes nyaraláshoz szükséges. A kényelmes napágyak és széles napernyők mellett, a Copacabana strandon egy étterem is várja a megéhezett turistákat profi személyzettel, isteni hal, hús és grillezett specialitásokkal, pizzákkal, frissítő italokkal, terasz bárral. Ezen kívül a kicsik gyereksarokban szórakozhatnak, a fiatalok különböző sportpályákon játszhatnak. Öltözők és mellékhelységek is rendelkezésünkre állnak a strandon, a parkolója pedig rengeteg autót tud fogadni.

A Dolcinium Kite Surf Club

Dolcinium Kite Surf Club

A Dolcinium Kite Surf Club Montenegró első sárkányernyős klubja, ami 2008 óta létezik. A klub Montenegró egyik legszebb, vad, homokos strandján, a Velika Plaža, vagyis a Nagy strand területén található. A legendás sárkányernyőzés mellett a strand más szórakozási lehetőségeket is kínál, például finomabbnál finomabb koktélok mellett pihenhetünk a bárból kihallatszó lazulós zene mellett. A bárban majdnem mindennap szerveznek bulikat is. A mediterrán térségben valószínűleg ettől biztonságosabb és szebb helyet nem találnánk a sárkányernyőzés kipróbálására. Meleg víz, hosszú homokos strand, a misztrál szél, hangulatos pihenőhelyek…kell ennél több?

Ada Bojana strand

Ada Bojana strand

Az ország legnagyobb és legnépszerűbb nudista strandnak tartott Ada Bojana a Bojana folyó torkolatában, egy homokos szigeten található. A nudista falu közvetlen a strand mellett van, ahol az idelátogatók szobákban vagy bungalókban szállhatnak meg. A strandon vannak napágyak, napernyők, sportpályák, wc, öltözők, bár és parkoló a közelben. A strand mellett a folyóban is úszkálhatunk, aminek a vizében egy halétterem is áll cölöpökön. A kicsit aktívabb pihenésre vágyók kipróbálhatják a szörfözést, a jachtozást, a vízi sízést vagy akár a parton lovaglás közben csodálhatják a tengert.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here