A királynő strandjaA gyönyörű Bar riviéra 44 kilométer hosszan húzódik Montenegró tengerpartján és 20 strandot foglal magába, melyek együttes hossza körülbelül 9 kilométert tesz ki. Megtalálhatók itt a finomhomokos partoktól az érintetlen sziklás vagy aprókavicsos strandokon keresztül minden, amit az Adriai-tenger nyújtani tud.

A királynő strandja

A Čanj városához közeli királynő strandja, vagy a Kraljičina plaža egy kavicsos strand és a hatalmas szikláknak köszönhetően biztosan nincsenek leselkedő szemek. Így tökéletes hely ez egy romantikus nyaraláshoz. Nem véletlenül ez a neve, hiszen Milena királynő kedvenc nyaralóhelye volt ez. A strandra csak a Čanj-ból induló hajókkal lehet eljutni.

Gyöngy strand

Gyöngy strand

A Gyöngy strand vagy Biserna obala Čanj plaža, egy részben kavicsos, részben homokos strand szakasz. A Čanj városához közeli strand onnan kapta a nevét, hogy apró, gyöngy szerű kavicsok borítják a strand területét. Az 1800 méter hosszú strandon körülbelül 9000 ember fér el. Tökéletes hely ez a kis gyermekes családok számára is, hiszen jól felszerelt, valamint a tenger csak nagyon lassan mélyül, így az elején bátran játszhatnak a kisebbek is a sekély vízben. Vannak napozóágyak, napernyők, öltözők, zuhanyzó, mosdó, több étterem és kávézó, és parkolási lehetőség a strand mellett. Sőt a fürdőzők biztonsága érdekében, egy tengeri mentőszolgálat is felügyel.

Maljevik strand

Maljevik strand

A Maljevik strand, vagyis a Maljevik plaža egy részben sziklás, részben kavicsos strand. Egy festői szépségű öbölben található, közel a Fekete-fokhoz, Sutomore városától északra. Az öblöt körülvevő fenyőknek és a ciprusfáknak köszönhetően a legmelegebb napokon is találhatunk egy kis frissítő árnyékot. Tökéletes hely azok számára, akik nem szeretnek a tömegben nyomorogni. A búvárok körében is kedvelt hely, hiszen a tengerfenék sziklás, ennek köszönhetően pedig mindig kristálytiszta a víz. Egy angol régész még egy ókori templom maradványait is megtalálta a víz alatt.

Sutomore strand

Sutomore strand

A Sutomore strand (Sutomore plaža) egy kavicsos strand, a népszerű Sutomore turista város tengerparti részén. 2 részből áll: a Városi strandból és az Aranypartból. Vannak, akik úgy vélik, hogy a strand homokja jótékony hatással van az egészségre. Azok, akik szeretik a kis privát strandokat valószínűleg nem szívesen fürdőznének itt.

Aranypart, vagy Zlatna obala

Zlatna obala

Az Aranypart egy kavicsos és részben betonos strand, melyet különféle, csodás növény vesz körül. A strand a Sutomore-i Zlatna obala nevű hotelhez tartozik.
Megtalálunk itt mindent, ami egy kényelmes nyaraláshoz szükséges: napágyakat, napernyőket, öltözőket, mosdókat, éttermeket, kávézókat és parkolót a strand közelében.

Ratac-fok

Ratac-fok

A Ratac-fok egy aprókavicsos, vad szabadstrand. A fenyőkkel körülvett strand a Sutomore nevű üdülővároshoz közel található. Tökéletes hely ez a nudisták számára, vagy azok számára, akik nem szeretik a tömeget. Az egészet hatalmas sziklák veszik körül, a meredek lejtők miatt pedig nehezen megközelíthető. Valószínűleg ez az oka, hogy soha nincs sok ember a strandon. Az egyetlen hátrány, hogy illemhely sincs.

Belgrád strand

Belgrád strand

A Belgrád strand, vagy Beogradska plaža egy 100 méter hosszú, finomkavicsos strand, nagyobb kőhalmokkal. Sutomore és Šušanj városai között található. A festői szépségű kis strandon soha sincs túl sok ember, hiszen távol esik a nyüzsgő üdülőhelyektől. Napágyak, napernyők és kávézók biztosítják, hogy a lehető legkényelmesebben töltsük a szabadidőnket egy forró, nyári napon.

Vörös strand

Vörös strand

A Vörös strand, vagyis a Crvena plaža egy kis öbölben, Bar és Sutomore között található. A nevét a partot beborító vöröses homok színe miatt kapta. A tenger és a homok lenyűgöző színének és a zöld fenyőfák kombinációja teszi ezt a helyet feledhetetlenné. A csupán 50 méter hosszú strand ideális azok számára, akik egy igazán békés, nyugodt nyaralásra vágynak.

Žukotrlica strand

Žukotrlica strand

A kavicsos Žukotrlica strand (Žukotrlica plaža) mentén végig fenyőfák nőnek. A strand az apró Šušanj nevű város partján található.
A napágyaktól kezdve az öltözőkön át az éttermekig minden azt szolgálja, hogy egy ideális nyaralást tölthessünk el.

Topolica strand

Topolica strand

A kavicsos Topolica strand (Topolica plaža) Bar egyik legnépszerűbb strandja. A strand a város szívében található a a parti sétány mentén. A Zeleznica folyótól a városi kikötőig húzódó strandon a napágyaktól kezdve a sportolási lehetőségeken át az éttermekig mindent megtalálunk, ami egy tökéletes nyaraláshoz szükséges. A fürdőzők biztonsága érdekében egy tengeri mentőszolgálat is felügyel.

Bigovica öböl

Bigovica öböl

A Bigovica öböl, vagyis az Uvala Bigovica egy 100 méter hosszú, kavicsos strand. A Voluica hegy mellett található Bigovica öböl a búvárok egyik kedvenc helye. A 15. században a szélcsendes kis öblöt a vitorlás hajók kikötésére használták a téli időszakban. A víz alatti régészek számára érdekesek lehetnek az elsüllyed hajók és az ókori tárgyak. Az egyetlen hátrány, hogy nincsen illemhely az öbölben.

Veliki Pijesak strand

Veliki Pijesak strand

A Veliki Pijesak strand egy csendes kis településen, Dobra Voda-ban található, a Bar Riviéra déli részén. A 600 méter hosszú strandot kaviccsal kevert homok borítja. A Mali Pijesak strand közvetlenül a Veliki Pijesak strand mellet található. A strand legfőbb előnyei közé tartozik, hogy egy csendes part türkizkék vízzel. Az évszázados tölgyek illóolajjal töltik meg a levegőt. Számtalan olajfa nyújt árnyékot a forró nyári napokon. A napnyugtát mindenképp várjuk meg a parton, hiszen lenyűgöző látvány. Kombinálhatjuk a csendes, tengerparti nyaralást egy érdekes kirándulással a 7 kilométerre található Bar városába.

Rocky Beach

Rocky Beach

A 2002-ben Utjeha-ban nyílt Rocky Beach komplexumban 2 szabadtéri medence, kb. 1000 férőhelyes kávézó és bár, 100 férőhelyes étterem, 200 autót befogadó parkoló és napágyak is találhatóak. A clubban mindig nagyon jó zenék szólnak, ami leginkább a fiatalok számára nyújt jó szórakozás.

Utjeha strand

Utjeha strand

Az Utjeha strand az egyedülálló Olíva-öbölben található, 14 kilométerre Bar városától. A strand mögött ezer éves olajfák nőnek, tengernek mesés, türkizkék színe van. A tiszta víz és a lapos part ideális a kisgyermekes családok számára. A tiszta víz miatt a búvárok is szívesen látogatják. A strand déli részén nudista strand található, ahol nyugodtan pihenhetnek a meztelenkedni vágyók is.

Nudista strand, Utjeha

Utjeha legnépszerűbb strandjától délre található egy 30 méter hosszú, kavicsos nudista strand betonos résszel a napágyaknak. A strand fölött tornyosuló sziklák megóvják a turistákat a kíváncsi szemektől. Egy szűk, kis ösvényen juthatunk el a strandra. Illemhely azonban nincsen, csak napágyak és napernyők.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here