A Spanyolországhoz tartozó Baleár-szigetcsoport egyik legismertebb és legnépszerűbb tagja Ibiza. A vakáció itt sosem eseménytelen. A festői környezetben fekvő falvak, a valószínűtlenül kék tenger, a történelmi látnivalók és a szórakozási lehetőségek szinte végtelen tárháza egyre több turistát csalogat, hogy megismerjék Ibiza sokszínű szigetét.

Ibiza világszerte egyet jelent a bulizással, ezért akik nem jártak még itt, könnyen azt hihetik, a partyhangulaton kívül nem sokminden vár rájuk. Pedig Ibiza természeti szépsége és bájos települései hamisítatlan mediterrán romantikával ajándékozzák meg a nyaralókat. A sziget központi települése Ibiza városa, melyről kevesen tudják, hogy az egyik legrégebbi város Európában. Múltját az óvárosban követhetjük nyomon, az Eivissa dalt Vila az UNESCO Világörökségének része. A szűk, macskaköves sikátorok, a középkorban emelt városfal, a gótikus, tradicionálisan katalán épületek képeslapra kívánkozó látképet nyújtanak.

Aki az éjszakai életbe szeretné belevetni magát, legjobb, ha San Antonioban keres szállást és már jó előre lefoglalja azt. Ibiza szigetének legtöbb szórakozóhelye ugyanis itt található, de a szállodák többsége is itt várja a vendégeket. A sztriptízbároktól a leghíresebb klubokig szinte mindent megtalálunk itt, de a város északi része jóval csendesebb. San Antonionak ezt a negyedét leginkább a családok és a romantikus nyaralásra vágyók választják.

Ibiza természetesen a strandolásról is szól. A tengerpartot szegélyező sziklák és a hűst adó fenyőerdők ismerősek lehetnek az útikönyvek fotóiról. A fehérhomokos strandok, a csendes öblök vagy éppen az éjszakai partyk színhelyéül szolgáló tengerparti bárok éjjel-nappal biztosítják a tökéletes kikapcsolódást.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here