Különleges szálláslehetőségek FranciaországbanEgy kényelmes hotelszoba, egy minden igényt kielégítő apartman sokak szerint nélkülözhetetlen kellékei a tökéletes utazásnak. Ezzel a táborral szemben viszont egyre többen kezdik felfedezni a különleges szálláslehetőségekben rejlő kalandot. Cigány-karaván, hörcsög-lak vagy buborék-apartman? Franciaországban ezek bármelyikében lakhatunk!

A mesebeli cigány-karavánok hangulatát élhetjük át Bretagne-ban Valérie és Arnaud jóvoltából. A házaspárnak ugyanis az a szokatlan ötlete támadt, hogy ilyen régi típusú lakókocsikat átalakítva kínálnak tökéletes kikapcsolódási lehetőséget családok számára vagy baráti hétvégékhez. A lakókocsik jól felszereltek és nagyon kényelmesek. Fürdőszoba, hűtőszekrény, edények, franciaágy, extra minőségű ágynemű és törölköző, kerti bútorok, elektromos fűtés, ez mind megtalálható a már-már luxus lakosztálynak is nevezhető, 5 személyes lakókocsikban, melyek közül egyet kimondottan mozgáskorlátozottak számára alakítottak ki. Bébi-kiegészítőket is kérhetünk, biciklit bérelhetünk, horgászhatunk vagy palacsintázhatunk a palacsinta-házban. A karaván-szálláson az igazi vidéki romantikát élvezhetjük anélkül, hogy bármilyen kompromisszumot kéne kötnünk.

A Sévre Nantaise folyó partján, Franciaország nyugati részén az indiánregények misztikus világa elevenedik meg. A WataCamp elnevezésű táborban egy erdőszéli tisztáson igazi indián tipikben lakhatunk, az autentikus berendezési tárgyak, törzsi szőnyegek, indián díszek közt pedig törzsfőnökként tölthetjük a napokat. Az 5,5 m átmérőjű sátrak a kényelem érdekében fapadlóval burkoltak és akár hatan is kényelmesen elférnek bennük. Kandalló és grillsütő a sátoron kívül biztosít főzési lehetőséget. Ha már indiánok, akkor magától értetődő, hogy izgalmas kenutúrákon is részt vehetünk. Barátságos és igazán eredeti élményt nyújt.

Szállás a fákonAz embernek nem mindennap adódik lehetősége egy fa tetejére épített kis kuckóban aludni. Nemcsak a gyerekek rajonganak ezért a szórakoztató szálláslehetőségért, a felnőtteknek legalább annyi élményt nyújt a lombok közt éjszakázni. Ez az igazi Tarzan-stílus! A kilátás nagyszerű, szinte eggyé válhatunk a természettel több méteres magasságban. A nádfedeles kuckókba csigalépcsők vezetnek fel. A csodás terasz asztallal és székekkel lehetővé teszi, hogy egy egészen új perspektívából szemléljük a világot. A házakban egyébként minden fából készült. Az élményért megéri lemondani a villany és víz nyújtotta komfortról, mivel ezek egyike sincs bevezetve a házakba, így egy kicsit az időben is visszarepülhetünk. Mókusok és madarak lesznek a szomszédaink és felnőtt fejjel visszacsempészhetjük néhány napra gyermekkorunk fa tetején ücsörgős, önfeledt pillanatait.

Fa tetején vagy cigánykaravánban megszállni különleges és romantikus, de egy hörcsög-villába beköltözni már tényleg őrült ötletnek tűnik. Nantes-ban óriási népszerűségnek örvend az a szálloda, ahol a kis rágcsálók bőrébe bújhatunk és nemcsak képletesen. Teljes szőr-jelmezt ölthetünk magunkra és szerelmes hörcsögökként még egy kétszemélyes mókuskerékben is vidáman pöröghetünk. A kitalálók alapgondolata a különcség és a humor volt. Úgy tűnik, mindkettőbe igencsak beletaláltak. Mosolyt akartak csalni az emberek arcára és tényleg, melyik szállásról lehet elmondani, hogy már az ajtót átlépve jókedvünk lesz? A szobák teljesen felszeretlek, egy éjszakára 100 Euroért változhatunk hörcsöggé. A siker pedig akkora, hogy a tulaj legközelebbi terve az anyaméh-hotel megvalósítása…

MúzeuMotelA MúzeuMotelben tojás alakú kis aparmantokat bérelhetünk, melyek mindegyikében egy háló és egy fürdő található. A pop-art hangulatú bungalók közt van kisebb és nagyobb, maximum 5 ember fér el egy ilyen „buborékban”. Mindegyik más és más stílusú és színvilágú, a ’60-as évek designja szerint kialakítva. Virágos parkjában modern képzőművészeti alkotások közt tehetünk nagy sétákat.

Párizs mellett még ennél is valóságosabb buborékokban lakhatunk. Az elszánt turistáknak és a stressztől szabadulni vágyó városlakóknak hozták létre ezeket az érdekes buborékokat, melyek tulajdonképp átlátszó, felfújt műanyag sátrak. A buborékok parkosított környezetben vannak elhelyezve és legnagyobb előnyük, hogy úgy vagyunk bent, hogy mégis kint vagyunk, hiszen se fal, se tető, az ágyban fekve is bámulhatjuk a csillagos eget.

Ezek az egyedi szálláslehetőségek elsőre talán furcsának tűnhetnek, de ha jobban belegondolunk, miért is ne próbálnánk ki?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here