Dubrovnik óvárosaHa téged kizárólag a legérdekesebb dolgok vonzanak vagy szimplán kíváncsi vagy, Horvátország mit hagy örökül a világnak, járd végig az UNESCO világörökségi listájára felkerült horvát nevezetességeket – nincs belőlük hiány!

Dubrovnik óvárosa

1667-ben földrengés rázta meg az egész várost, majd 1991-ben bombázások áldozata lett. Ennek ellenére megtudta őrizni építészeti szempontból rendkívül értékes vonásait. Dubrovnik teljes óvárosa az UNESCO védelme alatt áll.

Diocletianus palotája, Split

A császár a 3. században építtette, ide vonult vissza uralkodása után. Később katolikus templomként is használták. A többszöri átépítéseknek köszönhetően ma számos építészeti stílusjegyet visel magán a romántól a barokkig.

Plitvicei tavak

A tavak és vízesések puszta szépsége mellett az élővilága, ritka madárfajai révén is különleges értéket képvisel.

Szent Jakab székesegyház, Sibenik

Kizárólag kőből épült, ami a korban szokatlan volt, hiszen általában fát is használtak az építkezésekhez. 71 faragott fríz díszíti, az olasz és a helyi stílusok házasításából született egyedi stílust hordoz.

Trogir

A hellenisztikus utcaképével a román, reneszánsz és barokk házakkal, templomokkal Trogir egy szépséges építészeti egységet alkot.

Stari Gradi Alföld

A hvar szigeti Stari Grad városa mellett fekvő tájegység a turisták által legkevésbé látogatott terület a horvát világörökségek közül.

Euphrasius bazilika, Porec

A bizánci építészet egyik legszebb műemléke Horvátországban. Jelentőségét emelik az 5. századból származó mozaikjai. 1997 óta a világörökség része.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here