BjelolasicaKözismert tény, hogy csupán a természeti környezet, annak szépsége és kellemes légköre ma már nem elegendő ahhoz, hogy korunk turistáinak igényeit kielégítsék. A kirándulóknak élményekkel teli, tartalmas programokra is szükségük van, hogy a csodás környezetnek ne csak a látványát élvezhessék.

A Zágrábtól 120 km-re fekvő Bjelolasica Horvátország olimpiai központja. Itt már felismerték a modern turizmus fő irányvonalait és ennek megfelelően a síelés mellett számos szórakoztató és oktatási programmal várják a látogatókat, mindezt a természetbe ágyazva.

Bár Horvátországban a téli turizmushoz kapcsolódó szolgáltatások még jóval elmaradnak a környező országok – Szlovénia, Ausztria, Olaszország – kínálatához képest, Bjelolasica mégis érdemes arra, hogy téli pihenésünket ott töltsük. A természet szerelmesei, tartozzanak bármely korosztályhoz, Bjelolasicában nem fognak unatkozni.

BjelolasicaBjelolasica az 1534 m-es magasságával a Velika Kapela hegység legmagasabb része. A meredek lejtők, az éles hegygerincek változatos növényvilágot tartogatnak, a hegyoldalak, mint különleges botanikus kertek, erdőkkel, rétekkel borítottak, egyik szebb, mint a másik. A hegyen nincsenek települések, de a sok erdei út fantasztikus túralehetőségeket kínál. A síelés mellett a melegebb évszakokban sziklamászásra is lehetőség van.

Bjelolasica egy modern és kényelmes sport- és turisztikai központ, étteremmel, koktél bárral, rendezvényteremmel, sportcsarnokkal, fittness teremmel, szaunával. Szabadtéri létesítményei közt focipálya, kosár- és röplabdapálya, tenisz- és bowlingpálya, minigolf és játszótér is található. Bjelolasica a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a horvát sportolók körében is egyre népszerűbb, edzőtáboroknak is helyt ad.

Horvátország zöld szívében túrázásra, sziklamászásra, télen pedig a fantasztikus panorámát nyújtó csúcsok, a környező hegyek fölé magasodó hegyoldalak síelésre, szánkózásra, snowboardozásra csábítanak Bjelolasicán.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here