Demjéni Termál VölgyHa nyár, akkor strandolás, lubickolás, vízi élmények. Ilyenkor a strandra látogató vendégek nem csak úszkálásra, fürdőzésre vágynak, hanem izgalmasabb, extrémebb élményeket is szeretnének átélni, mint például a vízi csúszdázás. Magyarország aquaparkjai remek kikapcsolódást nyújtanak minden korosztály számára, csúszdáik számát illetően állítottuk össze az ország tíz legjobbját.

10. Demjéni Termál Völgy

A Demjéni Termál Völgyben gyógyfürdő, barlangfürdő és aquapark is található. A Cascade Barlang –és Élményfürdőhöz tartozik egy hegybe süllyesztett, 24 méter átmérőjű és 25 méter mélységű csúszdatorony, amihez 550 méternyi csúszófelület tartozik, valamint egy 133 méteres sodrópatakot is kipróbálhatnak az izgalmakra vágyó strandolók. Szintén érdemes ellátogatni az Aquaparkba, hiszen kamikaze csúszdával, valamint osztott-pályás csúszdával is találkozhatunk. A létesítmény összesen kilenc csúszdával rendelkezik.

9. AquaCity, Zalaegerszeg

AquaCity

Az AquaCity Zalaegerszeg tíz óriáscsúszdával várja vendégeit. Két óriás kalandcsúszda, melyek a csúszda dombról indulnak, és egyenként több mint 100 méter hosszan kacskaringóznak a domb aljáig. Őrült folyó, amely az aquapark leghosszabb csúszdája, körülbelül 120 méter hosszú. Fekete lyuk, megközelítőleg 100 méter hosszú, az élményfürdő egyik legkedveltebb csúszdája, valódi élményt nyújt azoknak, akik nem félnek a sötéttől. Anaconda, amelyet leginkább a kígyótekeredéshez lehet hasonlítani, a csúszdát a bátortalanabb strandolóknak ajánlják. A Hidrocsővel sebességrekordot lehet felállítani, mivel villámgyors, ellenben teljesen biztonságos, zárt csőcsúszda. A Kamikazee garantálja a szórakozást, égbe nyúló magasság, száguldás, csobbanás. Végül a Twister csúszda, amely olyan, mint két egymásba gabalyodott kígyó, egyenként több mint 60 méter hosszú és teljesen zárt, a legbátrabbak számára ajánlják.

8. Atlantika Vizividámpark, Vásárosnamény – Gergelyiugornya

Atlantika Vizividámpark

Az Atlantika Vizividámpark tíz csúszdája közül a három Anakonda csúszda lehetőséget nyújt a száguldásra, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt. A dupla Kamikaze segítségével 15 méter magasságból csúszhatunk le a 60×40 méteres medencébe. A két Shuttle csúszda példa nélküli az országban, egy két sávos csúszdában 15 méterről, 45 fokos eséssel érkezünk a medencébe.

7. Aquaworld Resort Budapest

Aquaworld Resort Budapest

A fedett élményfürdő télen és nyáron fogadja vendégeit, tizenegy darab, összesen 1 kilométer hosszú csúszdájával. Egész évben biztosítják a csúszdák az izgalmakat, annak köszönhetően, hogy minden fedett térben található. A Kamikázét és az Ufót is ki lehet próbálni a tizenegy csúszda közül.

6. Annagora Aquapark, Balatonfüred

Annagora Aquapark

A legmodernebb technikával felszerelt Annagora Aquapark nagyszerű szórakozási lehetőséget nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Tízenként különböző csúszda biztosítja a felejthetetlen élményeket. Név szerint a Hagyma, forgó szél, Lassú folyó, Őrült folyó, Anaconda, és két versenycsúszda is kipróbálható, a Turbó és a Kamikaze.

5. Napfényfürdő Aquapolis, Szeged

Napfényfürdő Aquapolis

A Napfényfürdő Aquapolis az élményfürdő és a strand mellett tizenhárom, összesen 1000 méter hosszúságú csúszda várja a fürdővendégeket. A fürdő népszerűségét a 30 méteres toronyból induló, 272 méter hosszú, zárt óriáscsúszdának köszönheti, ami az egész évben üzemelő vízi testcsúszdák közül a leghosszabb Európában, valamint egy 233 méter hosszú, kamikaze szakasszal rendelkező zárt óriáscsúszda is tartozik az élményfürdőhöz.

4. Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

A nemzetközi színvonalú Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő Családi élményfürdő és strand is egyben. A gyógyászat és egészségmegőrzés mellett kitűnő kikapcsolódást és szórakozási lehetőséget kínál a fürdő különböző méretű és meredekségű, összesen tizennégy darab csúszdájával. Széles családi csúszda és három óriáscsúszda tekergőzik az épületen belül és kívül, ezenfelül négypályás versenycsúszda és hét óriáscsúszda is működik a strand területén.

3. Hungarospa Hajdúszoboszló

Hungarospa Hajdúszoboszló

A Hungarospa Hajdúszoboszló Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, melyben gyógyfürdő, strand, aquapark, uszoda és fedett élményfürdő is működik. A létesítmény összesen tizenöt csúszdával rendelkezik. Az Aquapark csúszdapark tizenöt különféle pályája közül választhatnak a csobbanás kedvelői. Négypályás versenycsúszda, kamikaze, hidrocsúszda, óriás csavarcsúszda, fekete lyuk, őrült folyó, továbbá a big hole, a Niagara és a twister állnak a rendkívüli izgalmakra vágyók rendelkezésére. 2014 óta az úgynevezett „extrém zóna” is várja a strandolókat, ahol hat új, izgalmas kalandcsúszda próbálható ki: a szabadesős alagút, a vízhurok, a szuperhullám, a cunami, az űrcsónak és vízcső.

2. Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

A Ceglédi Termálfürdő 2000 óta, az Aquapark pedig 2005 óta fogadja látogatóit. A strand Csúszdaparkja tizenhét különböző csúszdával lett felszerelve. A kicsik kipróbálhatják a mini- és gyermekcsúszdákat, a nagyobbakat pedig a meredekebb, gyorsabb csúszdák várják. Kamikaze, Feketelyuk és Hagyma csúszda, illetve egy négysávos családi csúszda és egy „lassúfolyó” is található az aquaparkban.

1. Aquarena, Mogyoród

Aquarena

A Mogyoródon található Aquarena vízipark egyedülálló szórakozási lehetőséget nyújt mindenkinek. A csúszdapark 11 és fél hektáron terül el és huszonhat csúszdával rendelkezik. Összesen másfél kilométernyi csúszdapálya kanyarog a föld felett és alatt, ahol különféle látványosságoknak is részesei lehetünk. Előnye, hogy nem csak vízi, hanem szárazföldi kalandokat is kínál.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here