Kempingek a Kvarner-öbölbenA Kvarner a legnagyobb öböl Horvátországban, mely magában foglal több szigetet – Cres, Rab, Losinj, Krk – és a szárazföld egy részét. Az Ucka-hegységtől és Rijeka városától egészen a dalmát partokig húzódó területet a festői partszakaszok mellett gyönyörű zöld tájak és hegyvidékek, gazdag építészeti és kulturális látnivalók teszik még érdekesebbé. A Kvarner-öbölben sokak szerint Horvátország legszebb strandjai találhatók, a nyaranta átlagosan 24 fokos tengervíz pedig a strandolók paradicsomává teszi a vidéket. Sok rejtett partszakasz is van, amit csak hajóval, csónakkal érhetünk el. A Kvarner-öbölben összesen 28 strandon lobog a legmagasabb minőséget jelző Kék Zászló.

Kovacine kempingMivel minden adottsága tökéletes a kempingezéshez, az ide érkező turisták előszeretettel választják a szabadban való nyaralást. A Cres-szigeten fekvő, többszörösen díjnyertes Kovacine kemping közvetlenül a város mellett található. 750 parcellájából 200 a nudisták számára van fenntartva, de a kemping kitűnő a családi nyaralásokhoz is. Területét olíva- és fenyőfák teszik árnyassá, kavicsos partjain kibetonozott részeken lehet kényelmesen napozni. A nudisták számára természetesen külön partszakasz áll rendelkezésre, így mindenki zavartalanul élvezheti az Adria örömeit. Az itt nyaralók nincsenek rákényszerítve arra sem, hogy mindennap főzzenek, hiszen a kemping területén snack bár, pizzéria és étterem kínálja a finomságokat. Szervezett program keretében részt vehetünk a Cres természeti szépségeit felfedező kirándulásokon.
Krk-szigeten Punat mellett található a Pila kemping, mely az utóbbi években olyan mértékben fejlődött, hogy mára Horvátország egyik legnívósabb kempingjévé vált. Területét csupán egy sétány és cédrusok választják el a tengertől. A Pila kemping amellett, hogy korszerűen felszerelt és minden komfortot biztosít a vendégeknek, a horvátországi kempingek között talán a legjobb ár-érték aránnyal rendelkezik. Több sportpálya várja a nyaralókat, akik már reggeltől részt vehetnek a különböző programokon. Punat városközpontja csupán fél kilóméterre van innen, gyalog is könnyen elérhető.

Rab-szigeten, 12 km-re Rab város központjától, egy erdőben találjuk a San Marino kempinget. A híres homokos strand, a Rajska Plaza közelében fekszik nyár- és tölgyerdők sűrűjében. Azok számára, akik homokos partszakaszokat keresnek, igazi paradicsom. A kemping környékén nemcsak nagy nyilvános strandokat, de mintegy 20 olyan kisebb öblöt is találunk, ahol a zavartalanul, a turisták tömegeitől távol strandolhatunk. A San Marino kemping kialakítása fogyatékkal élők számára is komfortossá teszi a nyaralást, vezeték nélküli internetezési lehetőség, újságos, ajándékbolt és sok olyan létesítmény várja a vendégeket, melyek minden kényelmet biztosítanak. A 3500 fő befogadására alkalmas kemping előtti partszakasz a kisgyermekes családoknak kifejezetten ideális, egyrészt a homok, másrészt a sekély víz miatt, amibe még az úszni nem tudók is bátran bemerészkedhetnek. A kempingben esténként szórakoztató programokon vehetünk részt, napközben pedig ellátogathatunk a közeli szigetekre.

Poljana kemping

Losinj-sziget legkeskenyebb pontján fekszik a Poljana kemping, ahol a tenger kristálytiszta vize két oldalról is mossa a partokat. Egyik oldalán a kikötőben hajók ringnak, a másik oldalon egy természetes öböl hívogat fürdőzésre. Mivel a tengerfenék sziklás és rendkívül tiszta, ideális a búvárkodáshoz, sőt, ezen a partszakaszon még delfineket is láthatunk. A horvát kempingeket érintő nagy volumenű fejlesztések a Poljana kempingben is érezhetők, hiszen a korszerű felszereltségből és szolgáltatásokból nincs hiány. A környezetvédelem jegyében a horvát kempingek között elsőként itt hoztak létre egy hulladék újrahasznosító rendszert. A családias hangulatú Poljana 1500 főt tud befogadni, akik a nagyrészt fenyőkkel árnyékolt, teraszos területen igazán zavartalan környezetben pihenhetnek. A hozzá tartozó strand 800 m hosszú, aprókavicsos, egy része a nudisták számára van fenntartva. Napközben számos lehetőség van a tartalmas kikapcsolódásra. 150 bérelhető csónak áll rendelkezésre a partok felfedezéséhez, különböző sportpályákon játszhatunk, de akár búvárleckéket is vehetünk. A kemping saját éttermében érdemes végigkóstolni a sokszínű helyi specialitásokat.

A Zablace kemping Krk egyik legnépszerűbb üdülőhelye, Baska közelében fekszik, a Baska Vele strand partján, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a szigetekre. A kemping 9 hektáros területén több mint 500 parcella várja a sátrazókat, de lakóautót vagy mobilházat is bérelhetünk. A Zablace nagyon jól felszerelt, hiszen élelmiszerboltot, éttermeket és sportpályákat is találunk, sőt pizzériája éjjel-nappal nyitva van. A maximális kikapcsolódást egy fittness terem és egy szauna is biztosítja, a nyári forróságban jól esik megmártózni a kültéri medencében, de ha előszezonban még vagy utószezonban már nem merészkednénk be a tengerbe, a kempingben fűtött, beltéri medencét is találunk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here