ValenciaSpanyolország harmadik legnagyobb városa egyben az ország leghaladóbb települése is. Szédítő ütemben találja fel magát újra meg újra és jó úton halad afelé, hogy akár Barcelona, akár a kulturális szokszínűségéről híres Madrid kozmopolita életritmusát magáénak mondhassa.

Az elmúlt évtizedben a fejlődés a bárok, éttermek és üzletek ugrásszerű megnövekedésében is jól nyomon követhető. Valencia nagyon gyorsan vált kedveltté a külföldi turisták körében, de a helyiek is felfedezték maguknak már jó néhány évvel ezelőtt. Elegáns és modern város, ami mégsem veszítette el kultúráját és történelmét.

Az óvárosban a szűk sikátorokban sétálva részesei lehetünk a város mór múltjának. Ez Valencia igazi arca. Nemcsak a kézzelfogható történelem, de kávézók, éttermek, bárok és az éjszakai élet központja is itt található, a város szívében. Friss tengergyümölcsei, tapas vagy egy felejthetetlen paella – melynek a régió a szülőföldje – vár ránk itt, ha megpihennénk a séta után. A Plaza de la Reina lovashintóin még csodásabbá tehetjük a város felfedezését. Itt található a katedrális, melyben Valencia legrégebbi múzeuma működik, ahol megnézhetjük a város szent kelyhét. Erről a páratlan emléktárgyról azt tartják, hogy Jézus ivott belőle az utolsó vacsorán. A katedrálishoz csatlakozik az El Micalet harangtorony, melynek tetejéből 207 lépcső leküzdése után pazar kilátás nyílik a városra.

A város fedett piaca a 15. században épült, gótikus La Lonja. Évszázadokon át itt cseréltek gazdát az értékes selymek. Gyönyörű belső tere mellett narancsfákkal és szökőkutakkal tarkított kis kertje is megérdemel egy látogatást. A Mercado Central a modern építészet mesterműve kerámiákkal borított falaival és festett ablakaival. Európa egyik legnagyobb és Spanyolország egyik legszebb piaca ez. A több mint 1000 stand kínálatának bizony nehéz ellenállni. A környékről származó mindenféle zöldség és gyümölcs, friss sajtok és halak és még több sonka, kolbász csábítja az errejáró turistát.

Művészetek és Tudományok városa Valencia központA Művészetek és Tudományok városa Valencia központjában egy óriási és nagyon látványos épületkomplexum, mely a város szimbóluma és talán legkedveltebb látnivalója. Ez a “város a városban” a millennium tiszteletére épült 1998-ban. Az épületegyüttes futurisztikus stílusa már önmagában elég ahhoz, hogy becsalogassa a látogatókat. Ha nem érdeklődünk különösebben se a művészetek, se a tudomány iránt, belépőjegy nélkül is tehetünk itt egy sétát akár 7 km hosszan, saját bevallásuk szerint a helyiek is így tesznek. Találunk Óceánográfiai múzeumot hatalmas akváriummal, színházat, mozit, operaházat és természetesen kitűnő éttermeket az üvegből és acélból épült fantasztikus épületszerkezetekben.

Valencia

Ha a nappalt tartalmas városnézéssel töltöttük, ahelyett, hogy visszavonulnánk szállásunkra, érdemes belekóstolni Valencia éjszakai életébe. Bármilyen szórakozási lehetőséget keresünk, itt megtaláljuk. Rengeteg klub, színház, diszkó, mozi és bár kínálatából válogathatunk. A szórakozóhelyek mindennap nyitva vannak, de hétvégéken a legnyüzsgőbbek. A főszezon idején a bárok nyitott teraszai megtelnek a holdfényben sütkérező, elégedetten pihenő turistákkal.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here