DalamanDalaman és vidéke természeti szépségéről híres, valamint forgalmas nemzetközi repteréről, ami a legnagyobb törökországi üdülőhelyekkel áll összeköttetésben, mint Marmaris, Kalkan vagy Fethiye. Dalaman városában mindaz megtalálható, ami a többi tengerparti településen. Látványos strandok, kis öblök, remek éttermek, teaházak és késő estig nyitva tartó üzletek. Ennek ellenére a turisták túlnyomó többsége mégsem áll meg itt, hanem a repülőről leszállva azonnal indul tovább és Dalamant csupán kiindulópontnak tekinti a törökországi nyaraláshoz.

Aki mégis úgy dönt, hogy maradna, nem fogja megbánni. Dalaman és vidéke mindig is gazdag termőföldjeiről és éltető forrásairól volt ismert, melyek évszázadokon át meghatározó szerepet játszottak az itt élők mindennapjaiban. A buja, érintetlen területek ma is elbűvölik az utazókat itt, Törökország dél-nyugati partjainál. Az ókori mítoszok szerint a két görög isten, Pegazus és Apolló is itt lakozott, nyomukban járva napjainkban a régió mintegy 2 millió turistát vonz évente.

DalamanA hegyek és a tenger között fekvő, 25 ezres kisváros bár érdekes történelmi és természeti látnivalók közelében található, maga Dalaman nem elsősorban nevezetességei miatt vonzó. A városban hangulatos kávézókat és éttermeket találni, valamint számos szálláslehetőséget. Az árak általában elmaradnak a környékbeli, sűrűbben látogatott üdülővárosoktól, ezért is érdemes itt szállást foglalni. Dalaman varázsa természetes egyszerűségében rejlik. Egyre dinamikusabb fejlődés jellemzi, mégis viszonylag érintetlen területnek számít turisztikai szempontból. Ez nagy, természetes strandján is jól látható, ahol még nem lepik el egymást a büfék, üzletek és éttermek. Tökéletes helyszín azoknak, akik háborítatlanul, a természet ölén szeretnék tölteni a pihenésüket. A dalamani iszappakolást is érdemes kipróbálni, hiszen ősidők óta gyógyászati célokra használják.

DalamanA város igen jó közlekedési összeköttetéssel rendelkezik a közeli turistaparadicsomokhoz és látnivalókhoz. Autóval és közvetlen buszjáratokkal is könnyedén bejárhatjuk a környéket, érdemes felfedezni Gocek városát vagy a Kapda-félszigeten található ősi romokat, köztük a bizánci építészet szép példáit. A közeli Dalaman-folyó a sport-fanatikusok számára nyújt felejthetetlen élményt, Törökország egyik legnépszerűbb rafting helyszíne. Deltájában ritka madarak élőhelyei találhatók, Gokbel városából kiindulva pedig 2-3 óra alatt teljesíthető túra során eljuthatunk Iztuzu strandjára, mely az egyik leghíresebb a környéken.

Dalaman elsősorban azoknak jó választás, akik nem múzeumokban és nevezetességről nevezetességre haladva képzelik el a nyaralást. Egyre több szolgáltatást és szálláslehetőséget kínálnak a településen, hogy az átutazás helyett még többeket csábítsanak maradásra, ugyanakkor Dalaman még őrzi eredeti, kisváros báját.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here