konyaalti-beachAntalya két fő strandja közül az egyik, Konyaalti, a város kikötőjétől kb. 3 km-re nyugatra fekszik. 7 km hosszan elnyúló, homokos-aprókavicsos partszakasza mögött park és szállodák találhatók, valamint a Beydaglari-hegyek, melyek lenyűgöző hátteret biztosítanak a fürdőzéshez.

Antalya központjából dolmusokkal vagy villamossal és egy nagyjából 10 perces sétával könnyen eljuthatunk a part keleti végén lévő Antalya Beach Parkhoz. Ez egy jól kiépített, központi része a partnak, ahol a hűs árnyat adó fák alatt éttermek, kávézók, nightclubok várják a vendégeket. Lehetőség van napozóágyak, napernyők bérlésére, zuhanyzók, öltözőkabinok biztosítják a komfortot. A partvonal nyugati részein lévő strandokon bár kevesebb szolgáltatást kínálnak, de ez nem kisebbíti a strandolás élményét.

Konyaalti Kék Zászlós strandját nemcsak a turisták, de a helybeliek is előszeretettel látogatják. Nyilvános strandjainak előnye, hogy nincsenek pénztárcához kötve, így a különböző társadalmi rétegből származó helyiek és utazók is vidáman pancsolhatnak itt. Azok a nyaralók, akik szeretnek ízelítőt kapni a helybeliek hétköznapjaiból, mindenképpen Konyaalti nyugatabbi partszakaszait válasszák, mert a törökök általában odajárnak és nem a belépős Beach Parkba.

KonyaaltiKonyaalti nem tartozik Törökország legmelegebbvízű területei közé, ugyanis a mélyben egy patak ömlik a tengerbe, mely folyamatosan hűti a tenger vízét és bár vízhőmérséklet tekintetében a többi strandhoz képest az eltérés nem jelentős, nem árt figyelembe venni. Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy a tenger vize áprilistól közel hét hónapon át fürödhető errefelé.

Konyaalti egyik látványossága a Minicity Park, ahol 55 hektáros területen mutatják be Törökország 73 legfontosabb történelmi műemlékét 1:25 arányban makettezve.

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ki a szerkesztö? Jol jönne egy vendegblogger par jo kis nyaralasi tippel, ha gondoljatok, keressetek meg:
    nagyutazas.wordpress.com

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here