Romantikus HorvátországVan-e annál jobb, mint szerelmeddel együtt csobbanni a tengerbe, vele felfedezni a szebbnél-szebb helyeket, este meghitt sétákat tenni a romantikus óvárosi utcákon? Lehet ez az első nyaralásotok vagy ünnepelhetitek az aranylakodalmatokat, ezernyi élmény vár rátok, hiszen Horvátország maga a romantika.

Szinte mindegy is, hogy a szerelem szárnyán merrefelé repültök az országon belül, maradhattok északon vagy célba vehetitek a forró déli részeket, a természet és az ember alkotta környezet mindenütt lenyűgöző és megunhatatlan.

Ha a vad romantikát kedvelitek, egy hegyi túra vagy vadvízi evezés a természet lágy ölén garantáltan felkorbácsolja a szenvedélyeteket, olyan kalandot és adrenalinfröccsöt ígér, ami még jobban összekovácsol benneteket. A Plitvicei tavaknál rácsodálkozhattok a hegyek és tavak tökéletes összhangjára és a legmélyebben érezhetitek, mennyire jó, hogy együtt élitek ezt át.
Ha már Horvátország és természet, hogyan hagyhatnánk ki magát a tengert? Az Adria úgy vonzza a szerelmeseket, mint a mágnes. Szerelmesen ringatózni, csónakázni, matracozni… Hangulatos partjai, rejtett, csendes öblei, a napfényben szikrázó hullámai tálcán kínálják az egymásra találás élményét.

A horvát tengerparti városok szintén árasztják magukból azt a romantikus harmóniát, amit a szerelmesek keresnek. Mintha többszáz évet utaznátok vissza az időben. Gondolj csak a szűk, kanyargós középkori utcácskákra, házakra, kapualjakra, a letűnt korokat idéző, sejtelmes romokra, a csodás kikötőkre, tengerparti tavernákra. Kézenfogva barangolni egy meleg nyári estén – csókot váltani minden sarkon – és a partról nézni a naplementét minden szerelmes álma.
Az apró halászfalvak hangulata, a szőlővel és olívaligetekkel borított hegyoldalak, a legelésző nyájak messzire hallatszó kolompolása kiszakít a hétköznapokból és esélyt ad arra, hogy még közelebb kerüljetek egymáshoz.

Neked ez túl sok? Csak arra vágysz, hogy a tengerben hűsölj és a parti kávézóban leguríts néhány korsó sört? Tévedsz, ha azt hiszed, Horvátországban kivonhatod magad a szerelem karjaiból. A pároddal itt eltölteni néhány napot – mégha sokadszorra tértek is vissza – olyan lesz, mint a legszebb nászút! És ezt nagyon szeretjük Horvátországban!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here