Spanyolország legjobb strandjaiElméletileg egész Spanyolországban legális a nudizmus. Nincsenek olyan törvények, amik korlátot szabnának neki, persze ez nem jelenti azt, hogy akár Malaga központjában is nyugodtan sétálgathatunk ruha nélkül. De strandok tekintetében a nudisták számára nagyon előnyös, hogy gyakorlatilag bármelyik partszakaszon megszabadulhatnak a bikinitől és a fürdőnadrágtól. Mégis, Barcelona és Sitges kivételével a legtöbb nudista strand eléggé elhagyatott. Azok, akik ennek a szenvedélynek szeretnének hódolni, jellemzően inkább eldugott, autóval is nehezen megközelíthető partokat választanak.

Mivel az országban a nudizmus elfogadott, nincsenek külön erre a célra kijelölt fürdőzőhelyek. Általában a szokás határozza meg, hogy melyik strandon napoznak teljesen meztelenül, hogy a hagyományos strandolás hívei vagy a nudisták vannak ott többségben. Bár a rendőr nem visz el azért, mert pucéran fürdőzünk, de egy olyan strandon, amit a családosok is szívesen látogatnak, egy dühös spanyol anya haragja még egy rendőrnél is rosszabb lehet…
Általában a legnépszerűbb és legnyüzsgőbb partszakaszok egyik félreeső végében is van hely a nudisták számára. Márpedig, ha kellő diszkrécióval intézzük a meztelen fürdőzést, biztosan nem lehet baj belőle.

Bilbao közelében fekvő Sopelana városában lévő Barinatxe strandA Bilbao közelében fekvő Sopelana városában lévő Barinatxe strandon szabadon választható, hogy ruhában fürdőzünk-e. A nudizmusról mégis sokaknak egyből ez a spanyol város jut eszébe, köszönhetően a minden év őszén megrendezett naturista versenynek, amikor az összes résztvevő anyaszült meztelenül fut végig az 5 km hosszú tengerparton. Ruhaneműt ugyan nem, de kalapot, napszemüveget, cipőt és zoknit viselhetnek a versenyzők.

Spanyolország legfelkapottabb nudista strandja egyértelműen a Tarragona városában található El Torn beach. A természetes és lakatlan területen fekvő strand 1400 m hosszú és többnyire homokos. A naturisták általában az északi végén vernek tábort és még a nyári főszezon idején sem nevezhető túlzsúfoltnak ez a partszakasz. Ez azonban nem a nudisták hiánya miatt van, hanem sokkal inkább az új naturista kemping, az El Templo del Sol népszerűségének tudható be, ami saját stranddal rendelkezik. A partszakasz tiszta, van parkolási lehetőség, elsősegélynyújtás és életmentők, valamint a rendszeresen járőröző rendőrök is biztosítják a fürdőzők háborítatlan pihenését.

Nudista strand BarcelonábanA fél kilóméter hosszú Playa de la Mar Bella legnagyobb előnye, hogy Barcelonaban található. A város fő strandján, a Barcelonatan végigsétálva, a dűnék mögött megbújó partszakaszt a naturisták foglalják el. Valószínűleg ez a világ egyetlen városi nudista strandja, melynek legnagyobb részén azért a ruhában való fürdőzés a jellemző és rengeteg vízisportot is ki lehet próbálni.

Spanyolország dél-keleti részén, a Cabo Gata-Nijar Nemzeti Park határánál a naturistákat paradicsomi körülmények várják és persze rengeteg hely a vetkőzéshez. Az érintetlen területeken szinte megszámlálhatatlan fürdőhely található, ahol a legtöbben ruha nélkül strandolnak. Media Luna, Cala Carbón és Cala del Barronal csak néhány közülük.

Nemcsak strandok és kempingek, de komplett üdülők is épültek a szép számmal érkező nudisták számára. Ilyen a Valenciaban található Alicante Resort a Costa Blancan, Spanyolország dél-keleti részén. Egy brit házaspár működteti és kifejezetten a nudizmust kedvelő párokat, családokat, csoportokat várják. Sokak szerint a világ legjobb nudista üdülője a Vera Playa Almeira 2 km hosszú partján. Strandjához sétány is tartozik – szintén a naturisták számára fenntartva.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here