TenerifeAki néhány meghitt napot szeretne együtt tölteni párjával, bátran induljon a Kanári-szigetek felé. Az ún. “Szerencse-sziget” időjárása egész évben kellemesen napos, felfedezni- és látnivaló akad bőven, nemcsak itt, de a környékbeli, gyönyörű öblöket rejtő szigeteken is. Van, aki a fantasztikus strandokért rajong, másokat a vulkáni táj nyűgözi le, megint mások pedig a pezsgő éjszakai életbe szeretnék belevetni magukat. Ez itt mind egy helyen lehetséges, miközben úgy érezhetjük, tökéletes menedéket találtunk a hétköznapok gondjai elől.

Ha nászútra készülünk, a legjobb, ha a Kanári-szigeteken nyitjuk új életünk első fejezetét!

A szigetek egyik legnagyobb nevezetessége, ahova szinte minden turista ellátogat, a Teide-vulkán. A mesés Tenerife szigetén található, krátere 3718 m magasan sokszor sűrű felhőbe burkolózik. 1909 óta nem tört ki, ma a Kanári-szigetek egyik legfontosabb idegenforgalmi látványossága.
Bár a vulkán csupán egy magas hegynek tűnik, gyakorlatilag az egész sziget ennek a vulkánnak a része. Közvetlen környezetében alakították ki a Teide Nemzeti Parkot, mely az UNESCO Világörökségeinek sorába tartozik. A park sziklás terepén sétálva, mintha Spanyolországnál jóval távolabb, egyenesen a Holdon járnánk!
Felvonóval mehetünk fel egészen a kráterig, ahonnan hihetetlen látkép tárul elénk. Ha nem vagyunk idő szűkében – és egy romantikus utazáson miért is lennénk -, érdemes részt venni a tárlatvezetésen, ami a kráter belsejének világát tárja fel előttünk.

GarachicoTenerife szigetén vár ránk Garachico, a sziget egykori fővárosa. A valaha fontos kikötőváros ma már csak egy csendes kis település, melynek hangulatos házai és macskaköves utcái éppen ideálisak a romantikázáshoz. A város és környéke vitathatatlanul Tenerife egyik legcsendesebb része, éles ellentétben áll a kifejezetten a turisták számára létrehozott Playa de las Américas üdülőcentrummal. Garachico hűen őrzi spanyol jellegét, ha nem beszéljük a nyelvet, ide jobb, ha szótárral érkezünk, mert a helyiek közül nem sokan beszélnek idegennyelveket.

Sok utazó látogat el Icod de los Vinos városába, hogy megnézzék a híres Sárkányfát. Egyesek szerint a göcsörtös famatuzsálem nem kevesebb, mint 3000 év történetének szemtanúja volt. A 14 m magas fa a városban központjában áll, egy elkerített részen és természetesen fokozott védettséget élvez. A sárkányfa egyébként a helyiek egyik szent növénye volt, elsősorban a gyógyerejű gyantája, a “sárkányvér” miatt. Nem túlzás, amit évente több százezer turista megtesz, hogy csak egyetlen fa miatt benéznek ebbe az egyébként kellemesen mediterrán hangulatú városkába.

A Kanári-szigetek legkisebbikéről, El Hierroról a Teide vulkánt teljes pompájában csodálhatjuk meg. A láva által formált sziklák, a zöld termőföldek, a fenyvesek, a végtelenbe nyúló szőlőültetvények és a hagyományos kis spanyol falvak miatt ez a hely tökéletes azoknak a pároknak, akik békés helyet keresnek, ahol a világ zaját kizárva igazán egymásra figyelhetnek. A vörös homokkal borított strand, a Playa de la Verodal, az úszáshoz és a búvárkodáshoz is kitűnő adottságokkal rendelkezik.

Lanzarote idegenforgalmi szempontból nem a legfejlettebb tagja a Kanári-szigeteknek, de talán éppen ez a legnagyobb előnye. Gyönyörű aranyhomokos partjai legendásak, elképesztően hosszan húzódnak végig a sziget mentén. Tengerparti éttermekből és bárokból azért itt sincs hiány, szállást is bőven találunk. A Timanfaya Nemzeti Park sivár, vulkanikus tája nagyszerű a túrázáshoz, míg Famara partjainál a szörfösöket várják paradicsomi körülmények.

Fuerteventura

Ha vágyaink középpontjában a képeslapokról életre kelt, fehérhomokos strandok állnak, irány Fuerteventura! Ide senki sem a nevezetességek miatt jön. A sziget partvonalát látva kétség sem fér hozzá, hogy különösebb programlehetőségek nélkül is tökéletes nyaralásban lehet részünk. A tengerparti idillhez igazán minden adott: tradicionális, fehérre meszelt házikók, áttetsző víz, puha homok és este egy finom vacsora a tenger ajándékaiból.

A fantasztikus természeti adottságokkal rendelkező La Gomera az aktív nászutasok paradicsoma. A Kanári-szigetek második legnagyobbja ideális a túrázáshoz, kerékpározáshoz. A partvonalat masszív sziklák szegélyezik, de a szárazföld belsejében, a zöld völgyek között számos sétaút vezet. A kaktuszokkal, fügekaktuszokkal és bambuszokkal teli Vallehermosa völgyet nem szabad kihagyni. Az őskorban keletkezett erdő Garajonay Nemzeti Park területén található és az UNESCO Világörökségének részét képezi, ide is érdemes ellátogatni. La Gomera szigetén a terep tökéletes a hegyi kerékpározáshoz, a tenger óriási hullámai a szörfözéshez, a romantikus utazásra pedig egy delfinles igazán méltó koronát tehet fel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here