Akár ide is elvonulhatszAz utóbbi néhány évtizedben vált népszerűvé a turizmusnak ez a sajátos, éppen az egyszerűsége által megnyerő formája. Ahogy az élet egyre jobban felgyorsult, sokakban úgy nőtt a vágy, hogy kicsit kiszakadjanak a mókuskerékből és maguk mögött hagyják a városok zaját. Hiszen az ember egész évben pörög, alig akad pillanat, amikor nem jár a fejünkben valami megoldandó probléma vagy egy nehéz feladat. Ha ebből van eleged, a nyaralásodat is szervezheted úgy, hogy az Isten háta mögött töltődj fel a következő évre!

Ha készen állsz egy romantikus és igazán kalandos nyaralásra, bérelhetsz olyan házat, mely távol a világ zajától, eldugott kis szigetek partján – hogy tényleg úgy érezd, egy lakatlan szigeten vagy – a maximális kikapcsolódást nyújtja neked. Itt valóban mindent magad mögött hagyhatsz. Nincsenek szomszédok, boltok, zsúfolt utcák és nyüzsgő tengerpartok. Csak te vagy és az, akit magaddal viszel.
Számos apartman és villa közül válogathatsz, melyek partján esténként magad foghatod a vacsorának valót. Igazi Robinson Crusoe effektus! A természet csendjét, békét, a végtelen kilátást a tengerre – a Robinson turizmus ezt adja a pénzedért cserébe.
Egy vidám családi vagy akár üzleti pihenést is szervezhetsz ide, de ha egyedül szeretnél lenni, elvonulni és magadra fordítani az idődet, arra is kiváló.

Azért ne képzeld, hogy aszkéta életet kell folytatnod, amíg nyaralsz. Ezek a házak teljesen felszereltek, kényelmesen berendezettek, csupán abban különböznek a turistaparadicsomokban kiadó szállásoktól, hogy kimondottan csendes környéken, a településektől távol fekszenek. Lehet ez egy magányos nyaralás, de ha társasággal mész, összekovácsolhatja az egész csapatot. Hiszen magatokra vagytok utalva – persze be lehet autózni a szomszéd városba, de úgy nem igazi a kaland -, bebarangolhatjátok a vidéket, felfedezhetitek a környező erdőket vagy hegyeket és a házak előtti kis öböl is csak a tietek. Azért ez jól hangzik, nem?
Sok nyaralóhoz csónak is jár, ami még jobban fokozza a romantikát. Képzeld csak el, lemegy a nap, előtted a sima, csendes tenger, ti pedig lágyan ringatóztok a saját kis partotok közelében, teljesen zavartalanul. Hogy ez az álomszerű kép megvalósuljon, nem kell sokat keresgélned! Horvátországban nagyon elterjedt a Robinson turizmus, a partmenti részeken végig találsz ilyen típusú, kiadó házakat. Ár szempontjából pedig nem borsosabbak, mint az üdülőközpontok kiadó villái, hiszen a legtöbben még mindig azokat keresik.

Semmiben sem fogsz hiányt szenvedni, amit egy nyaraláshoz elképzelsz. Pluszban pedig rengeteg dologgal ajándékoz meg egy ilyen meghitt, meseszerű, szívet-lelket gyönyörködtető pihenés az Adria partján.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here