Természetesen vannak jó borok is, mint amilyen a leginkább említésre méltó nagy szemű és sötét rubin színű montenegrói szőlőfajtából, a Vranac-ból készülő egyedi izű és karakterű száraz vörös bor. Montenegróban természetesen fehérbort is készítenek, és mindegyiknek megvan a saját maga karaktere.
A montenegrói Krstač egy nemzeti, prémium minőségű, fehér, száraz bor, melyet egy őshonos szőlőfajtából, a Krstač-ből készítenek. Ez a borkülönlegesség egy átmenet a mediterrán és az európai típusok között. Világos arany szín zöldes tükröződéssel és finom gyümölcsös, körte és barack aroma jellemzi. Ez a könnyű testes bor frissítő, így könnyedén fogyasztható.
A Chardonnay egy régi francia változat, amelyet zöldes árnyalatáról, és a kellemes utóízéről ismerhetünk fel. Semmi keserű és csípős íz! A monetenegrói Sauvignon egy prémium minőségű, fehér, száraz bor, amely ugyanabból a szőlőfajtából készül, mint az ugyanilyen nevű francia bor. Az alkohol -, sav-, és eszencia tartalom tökéletes egyensúlyban van, így a bor kiemelkedő minőségűnek tekinthető.
A Vranac és Kratošija szőlőfajtákból készülő ízletes bortpárlatot, a Crnogorski Prvijenac-ot legalább egy évig érlelik, a kiegyensújozott hosszantaartó aroma elnyerése érdekében.
A Medovina, melynek magyar elnevezése mézsör, méhsör vagy mézbor, egy mézből készült alkoholos ital, amelyet a helyi családok állítanak elő. A két fő hozzávaló a méz és a víz, amelyet egy teljes évig érlelnek, hogy az alkohol erjedés beinduljon. A 12-15%-os alkoholtartalmú italnak könnyed, édeskés íze van.