KusadasiKusadasi, a Madár-sziget, kiváló környezetet biztosít egy felejthetetlen törökországi nyaraláshoz. 90 km-re Izmirtől Kusadasi az Égei-tenger egyik legszebb városa, melynek környéke is gazdag az érdekes látnivalókban. Ephesus, Artemisz temploma, Szűz Mária szülőháza ősi emlékei a letűnt koroknak, melyekkel tartalmasabbá tehetjük a tengerparti pihenést.

Kusadasi nemcsak a közvetlen közelében található történelmi emlékhelyekről, hanem gyönyörű tengerpartjairól, nyüzsgő éjszakai életéről és a helyiek vendégszeretetéről is híres. Jellegzetes mediterrán éghajlata, a forró nyarak és az enyhe telek jelentősen meghosszabbítják az idegenforgalmi szezont, hiszen a város évente 300 napon át fürdik a napsütésben. Kusadasi szinte robbanásszerűen vált halászfaluból az egyik legfejlettebb és legnagyobb kiterjedésű törökországi üdülőhellyé. A strandok mellett a kiváló helyi konyha, a bazár, a víziparkok, a hagyományos török fürdők és a szórakozóhelyek minden igénynek megfelelnek.

Aki itt tölti a nyaralását, egy valamiben biztos lehet. Kusadasi strandok terén nagyon elkényezteti a turistákat. Csendes öblök vagy hosszan elnyúló, homokos, nyílt partszakaszok közül választhatunk. Természetesen a vízisportok minden fajtáját is megtaláljuk, de az egyszerű napfürdőzés is élményszámba megy itt. Kusadasi strandjainak vize májustól októberig a legjobb. Aki a főszezon előtt érkezik, június táján még kissé hűvös tengervíz fogadja, de cserébe nem kell megküzdeni a tengerparti tömeggel. A legnépszerűbb a Hölgyek strandja, amit egy nagyon szép sétány szegélyez kis boltokkal, kávézókkal, éttermekkel. A Hosszú strand puha homokja érthető módon sokakat vonz, de mivel 18 km hosszan nyúlik el, megvan az az előnye, hogy sohasem érezzük túlzsúfoltnak.

KusadasiMindennap indulnak hajókirándulások, amikkel eljuthatunk a védett öblökhöz, ahol festői környezetben úszkálhatunk. Az egész napos dzsip-szafarikkal felfedezést tehetünk Kusadasi környékén, a Nemzeti Park területén, a hegyekben. Ezek az off-road túrák kalandosak, mókásak és persze elég piszkosak, de rengeteg élményt tartogatnak és az ebéd is benne van az árban. Ezenkívül az élményfürdők, a búvárkodási lehetőségek, a lovaskirándulások és még számtalan szolgáltatás gondoskodik az idilli nyaralásról. Kusadasi jelképévé vált a közelben fekvő Galamb-sziget, ahova egy mólón keresztül juthatunk át. Itt megnézhetjük a bizánci várban működő múzeumot vagy egyszerűen csak üldögéljünk és élvezzük a Kusadasira nyíló panorámát. Az aktív pihenés mellett a homokos tengerpartok garantálják a felöltődést. Kusadasi a vásárlók paradicsoma is. Bazárok és üzletek végtelen sorát találjuk a városban, ahol szőnyegeket, bőrárukat, ajándéktárgyakat, selymeket szerezhetünk be. A kusadasi Nagy Bazár Törökország egyik legnagyobb bevásárlóhelye, ami számtalan kincset tartogat, ezért nem szabad kihagyni a városnézésből.

KusadasiA nap vége felé, amikor a turisták megcsodálták a naplementét a háttérben Samos szigetével és hazatérnek a strandokról, Kusadasi életre kel. A macskaköves utcákat és a pálmafás sétányt szegélyező bájos kis kávézók és éttermek lassacskán megtelnek emberekkel. Egy ital vacsora előtt ideális zárása a kusadasi partjainál töltött napnak. Rengeteg étterem közül választhatunk, ahol különböző konyhák szerint főznek, hogy egyetlen nyaraló se maradhasson az ízlésének leginkább megfelelő ételek nélkül. Kusadasiban az éjszakai élet igazán színes, a bárokban, klubokban egész éjjel tart a buli.

Kusadasi jóval többről szól, mint a tengerpartok, a finom kebab és a látványos mecsetek. Programokkal, eseményekkel várja az utazókat. Mindent megtalálni itt, ami egy kényelmes nyaraláshoz kell. Színvonalas szállodákat, kitűnő éttermeket, bevásárlási lehetőségek széles skáláját, mindezt történelmi és szép természetes környezetbe ágyazva. Kusadasi ezért ideális hely családoknak, pároknak, időseknek és fiataloknak, hiszen mindenki számára tartogat valamit.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here