Kempingek PortugáliábanPortugáliában közel 100 kemping működik, így a skála az elérhető szolgáltatások és a minőség tekintetében is nagyon széles. A legegyszerűbb egycsillagos helyektől egészen a luxus kategóriába tartozó kempingekig van lehetőség választani. Ha szeretnénk, a sátrazással a lehető legolcsóbban oldhatjuk meg a szállás kérdését, ám a prémium kategóriájú kempingek jól példázzák, hogy a kempingezés ma már nem feltétlenül a puritán körülményekről szól, hanem fogalmába éppen annyira beletartozhat a kényelem, mint bármelyik hotel esetében.

Sátraznunk sem muszáj, a portugál kempingekben lehetőség van mobilházat, bungalow-t, faházat bérelni. Ha lakóautóval érkezünk, a legtöbb kempingben megtaláljuk az ehhez szükséges szolgáltatásokat.

Algarve, Faro – Olhao kemping

A családok számára ideális kempingben 800 parcella várja a vendégeket egész éves nyitvatartással. A területet ősi fák árnyékolják be, ezek egy-egy parcella elérését nehezíthetik. 102 parcella rendelkezik áramellátással és külön kijelölt terület áll a sátrazók rendelkezésére, valamint azok számára, akik hosszabb ideig tartózkodnak a kempingben.
Júliusban a kemping szinte egy csapásra megtelik, ezért érdemes korábban érkezni. A kemping nyugodt, családias hangulatú, 11 vizesblokk tartozik hozzá, ezeket praktikusan úgy helyezték el, hogy egyetlen parcellától se kelljen hozzájuk 50 m-nél többet gyalogolni. Közülük egy a mozgáskorlátozottak számára is ideális.
A kempingben mosoda, egy nagyon jó kínálattal rendelkező szupermarket, hírlapárus, étterem és egy tv-vel felszerelt terem is van. A gyerekeket játszótér várja, az úszómedencék egész évben használhatók, akárcsak a teniszpálya – mindkettő különdíj ellenében.

A természet szerelmesei fogják magukat igazán otthonosan érezni ebben a kempingben. A nyugodt, tóparti területen, érintetlen környezetben kialakított kemping azok számára ajánlott, akik szeretnének elmenekülni a nagyvárosok nyüzsgő hétköznapjai elől, akik élvezik a halászatot, a lovaglást, a gyalogtúrákat.
A kempingben 130 parcella van, a terület egésze kivilágított, de zseblámpára azért szükség lehet. A gondos holland tulajdonos nagy körültekintéssel alakította ki a területet, így minden parcellához tartozik egy árnyat adó tölgyfa.
Kutyákat szeptembertől júniusig vihetünk magunkkal, főszezonban nem.
Markádia különlegessége, hogy energia- és víztakarékos módon üzemel, a környezettudatos szemléletnek megfelelően figyelmet fordítanak az újrahasznosításra is.

Sao Pedro de Moel, Leira – Orbitur kemping

Csendes és nagyon szép környezetben, magas fenyők árnyékában, a meglehetősen zsúfolt Sao Pedro de Moel település szélén fekszik az Orbitur kemping. Júliusban és augusztusban különösen nagy itt a forgalom. 525 parcella várja a vendégeket, melyek közül 404 rendelkezik áramellátással. Bár a kemping egyes területeit puha homok borítja, nem lesz gond helyet találni a sátornak.
Egy új étterem és bár működik itt, ahol hétvégente élőzenés esteket tartanak, valamint van egy nagyszerű úszómedence csúszdával és pancsoló a legkisebbeknek, de megéri lemenni a partra, mert a közeli strand gyönyörű.
Az Orbitur kempingből Sao Pedro de Moel 10 perces sétával elérhető.

Faro, Algarve – Yelloh! Village kemping

A gondosan felújított és jól felszerelt kempingben 206 parcella van, melyek mindegyikén van áramellátás és egy részük árnyékos területen fekszik. 36 parcellán vízellátás és szennyvízelvezetés is biztosított. A felső részeken elsősorban bungalow-k állnak, a kempingben nemrég építettek egy kaliforniai stílusú medencét, gyermekmedencét és jacuzzit, melyeket műfüves terület vesz körül, ahol napozni lehet.
A vizesblokkok könnyen elérhetők és kettő közülük akadálymentes.
Részt vehetünk aqua-aerobic órákon, kerékpárt kölcsönözhetünk, a gyerekeket játszótér várja, főszezonban pedig szervezett esti programokkal szórakoztatják a vendégeket.
A kempingben bár és étterem található, wi-fi elérés díj ellenében.

Ilhavo, Alveiro – Costa Nova kemping

A kemping a Rio de Aveiro folyó és a tenger között, természetvédelmi terülten fekszik. Közvetlen lejárata van a széles, homokos strandra, egy nagyon hangulatos, fából kirakott út vezet át a dűnéken. A kempingben 300 parcella van kijelölve a vendégek számára. A hely ideális azoknak, akik kedvelik a vízisportokat és szeretnek kirándulni, mivel a környéken rengeteg felfedezésre váró hely is van.
A kempingben bár, étterem, kávézó működik és van internetezési lehetőség.

Alentejo – Portugal Nature Lodge

Portugal Nature Lodge

Egyik az ország ötcsillagos, luxus kategóriájú kempingjeinek. A természet és egy hotelszoba idilli kombinációja, ahol a saját teraszunkról gyönyörködhetünk az alattunk elterülő, festői völgy látképében.
Nyugodt, békés környezetben biztosítja a tökéletes feltöltődést. Igazi különlegességét szálláslehetőségei adják, melyek közel sem mondhatók hagyományosnak. A mongol jurtától kezdve az indián tipin át a szafari sátorig választhatunk, hogy milyen hangulatban szeretnénk eltölteni nyaralásunkat. Ezek mindegyike a sajátos stílusnak megfelelően, igényesen bebútorozott, gyönyörű és jól felszerelt fürdőszobákkal. A kilátás valamennyi sátorból panorámás.
Az óceánparttól légvonalban 10 km-re található a kemping.

Braga, Porto – Parque de Campismo de Cerdeira

A Peneda-Geres Nemzeti Park közepén, látványos hegyi tájon fekszik a kemping, mely modern létesítményekkel van felszerelve. A nemzeti park számos növény- és állatfaj otthona, ha szerencsének van, vadon élő állatokat, őzeket, farkasokat is láthatunk. Az elkerített, csendes helyen 600 parcella áll rendelkezésre.
A kemping étterme egy bonyolult, faszerkezetű épület, melyet igényesen, nemes faanyagok felhasználásával alakítottak ki. Az étterem kínálata is nagyszerű és változatos.
A kempingben a természetvédelmi elveket követik, ezért takarékos energiafelhasználást és újrahasznosítást valósítanak meg. A közelben lehetőség van lovagolni, horgászni, számos túraösvény és kerékpáros útvonal fut a kemping környékén.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here