Disney WorldWalt Disney-nek igaza volt, Florida valóban az a hely, ami magával ragadja a képzeletet. A Napfény állama évente turisták millióit csábítja végtelen, homokos tengerpartjaival, a vízhez és a nyárhoz kapcsolódó kikapcsolódási lehetőségek határtalan kínálatával. Itt minden az örömről, az önfeledt szórakozásról és a szabadságról szól. A turistáknak nincs is más dolguk, mint maguk mögött hagyva a hétköznapok búját-baját átadják magukat annak az utánozhatatlan életérzésnek, amit Amerikában egy személyben Florida testesít meg.

Disney World

Floridát sokan automatikusan Disney Worlddel kapcsolják össze. A tündérmesék világának kevesen tudnak ellenállni, az életkor semmit sem jelent, amikor átlépjük ennek a mesés birodalomnak a kapuját. Kastélyok, hercegnők, sosem volt lények közé csöppenünk, ahol gyermekkorunk és gyermekeink mesekönyveinek lapjai elevenednek meg. A legjobb családi program Floridában kétségkívül Disney World meglátogatása, mely nem csak arra szolgál, hogy néhány órára elüssük az időt, hanem életre szóló élményeket és emlékeket szerezhetünk a világ legnagyobb vidámparkjában. Az se tántorítson el, ha az utazás éppen karácsony környékére esik. Disney Worldöt ugyanis ilyentájt nem kevesebb, mint 1500 csillogó-villogó karácsonyfával díszítik.

Miami Beach

Miami Beach

A híres Miami talán még híresebb strandja ez, a floridai vakáció kihagyhatatlan úti célja. Maga a strand egy szigeten található, amit híd köt össze a szárazfölddel. A mesterségesen kialakított szigeten egykor hatalmas kókuszültetvények terültek el, ezeknek ma már nyomuk sincs, helyüket a világ minden pontjáról ide özönlő turisták vették át. Az Amerika Riviérájaként is emlegetett partszakasz mentén több mint 800 épület áll, köztük az art deco stílus remekművei. Miami Beach jóval több egy szép, homokos strandnál és a csillogó tengernél. Fogalom, ami egyet jelent a világszínvonalú éttermekkel, a vibráló éjszakai élettel, a trendi kávézókkal és az amerikai vakációval.

Everglades Nemzeti Park

A Yellowstone után az ország harmadik legnagyobb nemzeti parkja és a legnagyobb szubtrópusi parkja. Több mint 6000 km2-es területén számtalan veszélyeztetett állatfaj él, köztük az amerikai aligátor, a floridai párduc, többféle teknős, madár és pillangó. A park egész évben nyitva van, a túrázás, az állatok megfigyelése bármelyik évszakban kellemes program. A parkot átszelő túraútvonalak között vannak könnyű és nehezebben teljesíthető ösvények is, ki-ki kedvére válogathat közülük.

Key West

Bár a turistáknak itt se szeri, se száma, mégis kár lenne a tömeg miatt kihagyni Key Westet. A kis szigeten minden közel található, a strandok pedig leginkább a sziget déli részén fekszenek. A vízisportok és a szabadban való kikapcsolódás örömei mellett a szigeten több park és egy erőd is található. Key West történetét számos múzeumban lehet részletesebben megismerni, a kikötőből pedig kirándulóhajók viszik a turistákat a zátonyhoz és a sziget körül, felfedve annak legrejtettebb öbleit is. A Key West környéki vizek a búvárkodáshoz fantasztikus lehetőséget kínálnak, de aki erre nem vállalkozna, üvegfenekű csónakokon ringatózva is gyönyörködhet az óceán világában. Csak kevesen tudják, hogy a sziget partjainak hihetetlenül finom, puha homokját a Karib-tenger partjairól hajókon szállították ide.

SeaWorld

Hasonlóan a Disney Worldhöz az orlandoi SeaWorld is a családok egyik kedvenc úti célja Florida államon belül. A hatalmas területű parkban delfinek és bálnák a főszereplői az előadásoknak, de az akváriumokban számtalan más állatfajt is meg lehet testközelből ismerni. Ez az egész Egyesült Államok egyik legnépszerűbb szórakoztató parkja, melyet évente nagyjából 5 millió turista keres fel.

Kennedy Űrközpont

Kennedy Űrközpont

Cocoa Beach mellett, az Atlanti-óceán partján található a több mint 560 km2-en elterülő komplexum, ahonnan számtalan űrsiklót útjára indítottak már. A látogatók ebben a mini városban, ahol több mint 10 ezer ember dolgozik, buszos kirándulást tehetnek. Évente több mint 1,5 millió turista látogat el ide, hogy megnézze a világ egyik legkülönlegesebb helyszínét, ahol megismerkedhetnek Amerika űrkutatási történelmének fél évszázadával, kipróbálhatnak szimulátorokat, láthatnak óriási rakétákat.

Panama városi strand

Több mint 40 km hosszan húzódik ez a látványnak is csodálatos partszakasz. Hát még mennyi önfeledt pillanatot tartogat, ha néhány órát vagy akár több napot is van szerencsénk eltölteni itt. A fehér homok és a smaragdzöld színű tenger évente több mint 320 napsütés nappal a Mexikói-öböl és a Szent András-öböl találkozásánál egész évben fantasztikus úti cél. A szörfözés, úszás, napozás, búvárkodás mellett állatkert, víziparkok, hajókirándulások teszik még színesebbé a nyaralást.

Amelia-sziget

Florida legészakibb szigete 6700 hektáros területén történelmi és természeti látnivalók széles skálájával büszkélkedhet. Akár all-inclusive üdülőhelyet vagy egy csendes tengerparti házat, esetleg óceánra néző hotelszobát keresünk, itt megtaláljuk, kiegészítve tenisz- és golfpályákkal, vásárlási lehetőségekkel, remek éttermekkel. Egyes szállodái kifejezetten drágák, de az állami parkok területén kialakított kempingekben minimális költségből is fedezhetjük a szállást. A sziget alig 50 km-re fekszik Jacksonville partjaitól, mégis, mintha egy másik világ lenne. A békét és a nyugalmat kereső turisták jönnek ide elsősorban, de a történelem iránt érdeklődőket is magával ragadja a sziget változatos múltja, melyen az angolok, a franciák és a spanyolok is rajta hagyták kézjegyüket. Amelia-szigetet az Egyesült Államok 10 legjobb szigete között tartják számon.

Tampa-öböl

A spanyol hódítók által rajzolt térképeken az öböl partján még indián települések láthatók. Napjainkban a Tampa-öböl környéke Nyugat-Florida gazdasági központja, a 19. század óta pedig népszerű üdülőhely is. Évente átlagosan 361 napon át fürdik napfényben az öböl gyönyörű partja. A strandok nem szenvednek hiányt fehér homokból és türkiz színű hullámokból, ugyanakkor turistákból sem. A világ legjobb strandjai közé tartoznak a Tampa-öböl partjai, ahol nem kell sokat várni arra sem, hogy a vízből kibukkanó delfineket lássunk. Aki a strandolást némi kulturális feltöltődéssel is színesítené, látogasson el a Történelmi Központba, ahol interaktív kiállítások segítségével tehet időutazást az öböl 12 ezer éves történelmében. A Lowry Park Állatkert és a botanikus kertek szintén kitűnő kikapcsolódási lehetőséget kínálnak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here