A Királynő strandja, NjiviceA Herceg Novi partszakaszon a legtöbb strand remekül felszerelt, és megtalálunk mindent ami egy tökéletes nyaraláshoz szükséges: napágyak, napernyők, öltözők, mosdók, kávézók, éttermek várják a turistákat a Kotori-öböl bejárata mentén a felejthetetlen látvánnyal és egy remek nyaralás ígéretével.

A Királynő strandja

Njivice legfőbb strandja a Királynő strandja, vagyis a Kraljičina plaža, egy 1 kilométer hosszú strand közel a Club Hotel Riviera nevű hotelhez. Különböző típusú partszakaszokból áll, van betonos, kavicsos és homokos rész is. Tökéletes hely ez a kis gyermekes családok részére, mivel lassan mélyül a víz. Van egy elkülönített rész, a Sutorina strand, azok számára, akik nudizni szeretnének. A strandhoz közel parkolót is találunk.

Sutorina strand

A Királynő strandhoz tartozó nudista részen bérelhető napágyak, napernyők, kávézók és éttermek várják a meztelen napfürdőzőket. Ezen kívül parkoló is található a közelben.

Blatna strand

Blatna strand

A Blatna strand (Blatna plaža) híres a terápiás iszapjáról. Az Igalo üdülővárosban, a Sutorina folyó közelében található. A helyiek és a turisták egyaránt kipróbálhatják a gyógyvizeket és az iszapos kezelést például a reumás megbetegedésekre.

Stara Banja strand

Stara Banja strand

A Stara Banja Igalo városának a legfőbb strandja. A homokos-kavicsos, 1,5 kilométer hosszú strand ideális nyaralóhely a kis gyermekes családok számára a lassan mélyülő víznek köszönhetően.
Ez a strand jól felszerelt: WC-vel, tusolókkal, napágy és napernyő bérlési lehetőséggel, kávézóval és parkolóval rendelkezik.

Galeb Villa strandja

Herceg Novi mellett nyugatra található Igalo település strandja, itt a Galeb Villa strandja (Vila Galeb plaža) egy népszerű strand, a hajdani Jugoszlávia elnökének, Josip Broz Tito-nak a rezidenciájához közel.

Rafaelo strand

Rafaelo strand

A Rafaelo strand (Rafaelo plaža) egy igazán népszerű kavicsos és homokos strand Herceg Novi és Igalo mentén. Abszolút jól felszerelt, találunk itt bérelhető napágyakat, napernyőket, a kávézókban és éttermekben pedig hűsölhetünk egy tikkasztó nap után.

Topla strand

Ez a városi strand részben a hotelhoz tartozik, mivel összességében több strandból áll, így bátran használhatják azok is, akik nem a hotelben szálltak meg. A betonos részek mellett homokos partszakaszok is vannak. A buszmegálló csupán sétatávolságra található. Napágyak, napernyők, öltözők, zuhanyzók, mosdók és vízi mentők biztosítják, hogy egy felejthetetlen napot töltsünk el a strandon.

Kod Tunela plaža

Kod Tunela plaža

A Herceg Novi „strand az alagút mellett” nevet nem hiába kapta, hiszen a kavicsos, részben felszerelt strand egy kis gyalogos alagút mellett helyezkedik el. Igazán nagy népszerűségnek örvend, a strand melletti kávézóban pedig egy finom hűsítő italt is elfogyaszthatunk.

Žaba strand

Herceg Novi egyik betonstrandján kávézókat, bérelhető napágyakat és napernyőket is találunk.

Yachting Club strand

Herceg Novi egyik legjobb strandja a Yachting Club strand (Yachting Club plaža). A betonozott parton vannak homokos részek is. Rengeteg különféle tengeri programlehetőség vár ránk ezen a strandon.

Žalo strand

Žalo strand

A homokos-kavicsos strand éppen a tengeri erődítmény falainál fekszik. A kávézóknak, a bérelhető napágyaknak és napernyőknek, a parkolónak és a tengerparti mólónak köszönhetően egy igazán élvezetes, nyári napot tölthetünk el a strandon.

Corovica strand

Az alapvetően betonozott strandon (Ćorovića plaža) vannak homokos részek is. Jól felszerelt strandnak nevezhető a kávézóival és napágyaival.

Meljine strand

Meljine strand

A Meljine strand a világ egyik legszebb öblének, a Kotori-öbölnek a bejáratánál található. A 7 kilométeres strand egy szűk, festői szépségű parton húzódik végig.
Herceg Noviból Zelenica felé sétálva elérünk Meljine falvába, ahol van egy igazán jól felszerelt strand, s a családok számára tökéletes nyaralóhely. Az elhelyezkedésének köszönhetően a napos órák mennyisége itt is a maximum.
A strand elég nagy, a tengerfenék pedig finom homokos. Éttermeket, kis boltokat és strand cuccokat áruló boltokat is találunk 20 méteren belül.

Lalovina strand

Lalovina strand

A Lalovina strand a kis falu, Zelenika legjobb strandja. Ezen a helyen késő estig zavartalan napsütés vár bennünket. A hegyeknek és a város déli fekvésének köszönhetően különleges mikroklíma alakult ki. Májustól Szeptemberig, 5 hónapon keresztül élvezhetik az idelátogatók a napsütést. Az átlag hőmérséklet 22 – 26°C. Nincsenek nagy kövek, csak apró kavicsok, így könnyedén bemehetünk a vízbe. Az aprócska strandot festői szépségű, szubtrópusi növények veszik körül.

Zelenika strandjai

A Zelenika nevezetű falucskában több különböző strand is található: Plava tisina plaža, Lalovina plaža, plaža 357, Zmijice plaža. A strandok az Adriai főút mentén fekszenek, és bokros, zöld növények választják el őket az úttól. A maximális napsütéses óráknak köszönhetően hihetetlenül népszerűek Zelenika strandjai. Rettentő sokféle ember különböző korosztályból látogat el ezekre a strandokra, de a családok körében a legfelkapottabbak, a lassan mélyülő tenger miatt.

Kumbor strand

Kumbor strand

Kumbor település strandja (Kumbor plaža) egy aprócska, részben homokos, részben kavicsos, részben betonozott strand. Az úttol a buja növényzet választja el. Annak ellenére, hogy milyen kicsi, rendkívül jól felszerelt strand.

Đenovići strand

Đenovići strand

Đenovići település strandja (Đenovići plaža) egy betonstrand kavicsos és homokos töltéssel. Részben a közeli hotelekhez tartozik. Mindent megtalálunk itt, ami egy igazi nyaraláshoz szükséges: bérelhető napágyakat és napernyőket, kávézókat és parkolót.

Baošići strand

A Baošići strand (Baošići plaža) az azonos nevű falu tengerparti részén húzódik végig. A tengerpart első részét számtalan privát villa és mini hotel uralja. A strand részben kavicsos, részben homokos, az úttol pedig fák kerítik el.

Bijela strand

Bijela falu strandja egy betonos strand, lépcsőkön mehetünk bele a tengerbe. Van pár kávézó is és van lehetőség napozóágy és napernyő bérlésére is.

Kamenari strand

A Kamenari strand (Kamenari plaža) egy kicsi strand a kompjárathoz közel. A betonozott strandon homokos részek is vannak. Egy kávézó is található a strandon, így egy jéghideg sör, vagy üdítő mellett egy kicsit lehűthetjük magunkat a legforróbb nyári napokon is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here