Positano

Kétség sem fér hozzá, hogy Olaszország az egyik legromantikusabb ország a világon. Festői tengerparti falvai, gyönyörű természeti környezete és történelmi városai, hangulatos kávézói, elsőrangú éttermei mind-mind tele vannak romantikával.

Positano

Az Amalfi parton fekvő Positano báját a hegyek és a tengerpart mellett kimondottan romantikus éttermei adják. Talán nem véletlen, hogy a Csak veled (Only you) című romantikus filmet is itt forgatták Marisa Tomei és Robert Downey Jr. főszereplésével. A sziklákról lenyűgöző kilátás nyílik a tengerre, a vidék éghajlata kellemes, még télen is érdemes ide elutaznunk egy kis dél-olasz romantikázásra.

Velence

Gondolázni a kanyargós csatornákon, kéz a kézben sétálni a szűk utcák labirintusában magával ragad mindkettőtöket. A káprázatos látványt nyújtó Szent Márk tér, a katedrális, a festői templomok és kis terek romantikája tökéletes hátteret nyújt az egymásra hangolódáshoz. Néhány meghitt pillanat a kávézók teraszán vagy gyertyafényes vacsora valamelyik remek velencei vendéglőben a legszebb befejezése egy romantikus napnak.

Comoi tó

A gyönyörű villákkal és mesés üdülőfalvakkal koszorúzott tó régóta kedvelt úti cél a romantikázni vágyók körében. A Comoi tó „gyöngyszeme”, Bellaggio egyike a legromantikusabb falvaknak a tó környékén. A csodás környezet elfeledtet mindent, Comonál megszűnik a külvilág, csak a lenyűgöző tópart és ti ketten léteztek.

Capri

Capri

Az egész szigetből árad a romantika. Lenyűgöző öblei, a csodás panoráma és a szigeten található két mesés kis falu kiváló célpont akár még nászutasoknak is. A szigetet belengő virágillat szó szerint romantikával tölti meg a levegőt, ha akarnál, sem tudnál szabadulni az érzéstől!

Portofino

Festői, félhold alakú település pasztellszínű házakkal, tengerparti éttermekkel és kikötői kávézókkal. Egy romantikus kastély és egy apró templom ülnek a falura néző hegy tetején. Tegyetek egy romantikus sétát a világítótoronyhoz! A közelben lévő két falu, Portovenere és Camogli hasonlóan romantikus vidékek.

Verona

A város Shakespeare Rómeó és Júliájának köszönhetően talán hivatalosan is az ország legromantikusabb városa. Azt tartják, a szerelmeseknek kötelező legalább egyszer ellátogatni Júlia híres erkélyéhez és a ház udvarán álló szobrához, melynek mellét megérintve garanciát szerezhetünk arra, hogy szerelmünk az örökkévalóságig vagy még tovább fog tartani.

Taormina

Taormina

Szicília szigetének egyik legrégebbi üdülőhelye. Romantikus kilátás nyílik innen az Etnára és csodás a tengeri panoráma. Kristálytiszta vizében pároddal megmártózni maga lesz a beteljesülés! Taormina középkori negyede és várromja romantikus sétára csábítanak.

Költők öble

Ha igazán intim romantikázásra vágysz távol a világ zajától, a Költők öble ideális választás. Nevét is onnan kapta, hogy a múltban több romantikus költő – pl. Byron és Shelley – is szívesen időzött itt és élvezte a környezet nyújtotta tökéletes harmóniát. Errefelé még nyaranta sem nyüzsögnek a turisták, így pároddal zavartalanul élvezhetitek egymás társaságát!

Csatlakozz a csoportunkhoz!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here