Ha nem is lehetsz mindig ott, ahol szeretnél, ma már egy kattintással meglesheted, mi történik a nagyvilágban. Számos webkamera működik Horvátország-szerte is. Sok webkamera kimondottan a tájékozódást szolgálja, hogy ha arra indulsz, nagyjából tudd, mire számíthatsz például az autópályákon, reptereken, hidakon vagy a határátkelőkön. Ám az ilyen, praktikus céllal kihelyzett kamerák mellett a legtöbb mégis a tengerparti részeken van elhelyezve és mintegy vágyfokozóként a legszebb helyeket mutatja meg neked.

Egy webkamera felvételeit nézve sokkal nagyobb teret kap a fantáziád, hogy elrepítsen oda, ahova vágysz. Látod, hogy éppen süt-e nap vagy szakad az eső, kihalt-e a part vagy boldog nyaralók százai süttetik a hasukat a strandon. Ha még nem jártál az adott helyen, egy kis részletből is sokminden kiderülhet számodra, lehet, hogy még jobban meghozza a kedved, de előfordulhat, hogy éppen egy webkamera kép alapján döntesz úgy, hogy oda inkább mégse…

Lehetsz mániákus kukkoló, akinél egy nap sem telhet el úgy, hogy kedvence helyedet le ne csekkolnád. De ki ne értené meg, ha a számítógéped mögül egy pillanatra a cresi kikötő egyik kis kávézójának teraszára képzelnéd magad inkább? A praktikusok pedig indulás előtt nem mulasztják el felkeresni az úticélként kijelölt városok webkameráit, hogy megnézzék az időjárást vagy akár azt, hogy mekkora tömeg hömpölyög éppen a dubrovniki parti sétányon vagy mi a helyzet Vodice kikötőjében.

A horvátországi webkamerák közül lehet válogatni bőven, ha a tengerparton vagy egy hangulatos óvárosi utcácskában lennél – más lehetőség híján virtuálisan. Zágrábtól a Krk-szigeten át Dubrovnikig egy gombnyomással bebarangolhatod az Adria partjait.

Itt találsz sok horvátországi webkamerát:
www.webcamcroatia.com

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here