Kezdőlap Németország Városnézés Düsseldorfban

Városnézés Düsseldorfban

0

A sikkes Düsseldorf Észak-Rajna-Vesztfália központja, egy kifinomult, kozmopolita nagyváros. Csillogása ékesen bizonyítja, hogy a bankok, a vállalati központok, a divatházak és a reklámügynökségek milyen fontos szerepet játszanak a város életében. Ugyanakkor Düsseldorf a jólétet könnyed magabiztossággal élvezi, szigorú üzleti központ helyett a látogatókat sokkal inkább egy hedonista város atmoszférája fogadja. Az éttermeket és a bárokat nem csak a turisták látogatják, azok a hét minden napján tele vannak helyiekkel is – bár meg kell jegyezni, hogy a lazításnak ez a formája Düsseldorfban nem tartozik az olcsó kategóriába…

Németország egyik leggazdagabb városa ez, ahol a kultúra sem szorulhat háttérbe. Világszínvonalú művészeti múzeumoknak ad otthont, óvárosában pedig a divatos, új városrészekkel éles ellentétben álló, középkori hangulatból kaphatunk ízelítőt.

Königsallee

A világ egyik legszebb sugárútjának tartják a helyiek által csak “Kö” néven emlegetett Königsallee-t. Az elegáns bevásárlóutca és sétány Németország Champs- Élysées-je luxus üzleteivel, trendi kávézóival, első osztályú éttermeivel. Egy kis csatorna mentén épült ki, melyet több mint 200 fa szegélyez. A Königsallee két oldalát hidak kapcsolják össze, szökőkutak, szobrok teszik dekoratívvá Düsseldorfnak ezt az ikonikus utcáját.

Benrath kastély

Düsseldorf egyik legjelentősebb történelmi épülete. A 18. században a pfalzi választófejedelem építtette az udvari építész, Nicolas de Pigage tervezésében. Gyönyörű park veszi körbe, itt található az Európai Kertművészeti Múzeum is. Az egykor nyári rezidenciaként és vadászkastélyként szolgáló palotában a választófejedelem személyes művészeti gyűjteményét és 18. századi bútorokat lehet megnézni. Tökéletes példája a késő barokk kort meghatározó kertépítészetnek, a fényűző lakberendezésnek és a művészeti törekvéseknek.

Medienhafen

Az egykori Rajna-kikötő az elmúlt két évtizedben drasztikus változásokon ment keresztül. Ahol korábban silók és raktárak voltak, ott ma nemzetközileg elismert építészek munkái határozzák meg a látképet. Az épületkomplexumokban nagyjából 800 vállalat működik, főként a kommunikáció, a média, a divat és az építészet szegmenséből. A kikötő remekül ötvözi a régit és az újat, melyeknek keverékéből egy különleges atmoszféra jön létre. Az új épületek között számos régi falat, lépcsőt megőriztek, hogy a kikötő múltja ne merüljön teljesen feledésbe.

Burgplatz

Düsseldorf várából mára csupán egyetlen torony maradt. A barokk palotává átalakított épületet 1872-ben pusztította el tűzvész, maradványait 1888-ban végleg lerombolták. Azóta a palota helyén létrehozott tér elnyerte a Németország legszebb háború után épített tere címet. Ma Düsseldorf egyik nyüzsgő része ez sok étteremmel, rengeteg üzlettel. A toronyban a 2000 éves múltra visszatekintő rajnai hajózás történetét bemutató múzeum működik.

Piactér

Düsseldorf óvárosának központi tere, melynek létezését már egy 1392-ben kelt dokumentum is említi. Hetente rendeznek itt piacot, ami sokkal inkább szól a turistáknak, mint a helyieknek. Itt tartják minden év november 11-én a düsseldorfi karnevált, melyet 11 óra 11 perckor nyitnak meg a Városháza előtt. Ez a helyszíne a karácsonyi vásárnak is, melyhez méltón itt állítják fel a város karácsonyfáját.

Városháza

A Piactér legfontosabb épülete, mely 1570-73-ban épült. Átalakítása Johann Joseph Couven tervei alapján a 18. században történt meg. Három különálló épület alkotja, melyek különböző periódusokban készültek. A régi Városháza a tér északi felén áll, a II. Vilmos császár idején épült rész, valamint Grupello-ház pedig a Piactér nyugati oldalán találhatók.

Rajna-parti sétány

Az egyik legszebb sétánynak tartják a Niklaus Fritschi tervei alapján készült, 1990-1997. között épített sétányt a Rajna partján. Minden részletében Düsseldorf életigenlését jelképezi, nyáron a helyiek kedvenc találkozóhelye, akárcsak egy mediterrán városban. A sétány az óvárost és az újjászületett kikötőt kapcsolja össze, kávézók és bárok szegélyezik, ez az egyik legjobb hely a kikapcsolódásra a városban.

Hofgarten

Düsseldorf legnagyobb városi parkja, Németország legrégebben alapított közparkja. 1769-ben hozták létre, stílusában az angolkerteket és a barokk parkokat másolja. Számos műemlék és modern alkotás is található itt. Bár környéke a forgalmas utak miatt eléggé zajos, a Hofgartenben sétálva ebből mit sem lehet érezni. Ez Düsseldorf zöld tüdeje, két játszótérrel, két kutyafuttatóval és két tóval.

Rheinturm

A Rajna-torony Düsseldorf tévétornya, a város egyik jelképe. 240,5 m-es magasságával Düsseldorf legmagasabb építménye és Németország 10. legmagasabb tornya. 1979-1982. között építették Harald Deilmann tervei alapján, azóta évente nagyjából 300 ezren mennek fel a tetejébe, hogy páratlan kilátásban lehessen részük Düsseldorf egész városára.

Szent Lambert temploma

Düsseldorf egyik építészeti mérföldköve, egyike az óvárosban található négy katolikus templomnak. Valószínűleg ez a város legrégebbi épülete, már a 12. század elején írtak róla, de feltételezhető, hogy jóval korábban is itt állt. A templomban Szent Apollinaris-nak a maradványait őrzik, aki 1394 óta a város védőszentje. Szent Lambert templomát 1974-ben nevezték ki Düsseldorf bazilikájának.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version