Kezdőlap Horvátország Sziget eladó!

Sziget eladó!

0

Nyaralásaid során, mikor a lábadat a tengerbe lógattad és az Adria langyos hullámai finoman simogatták a talpadat, ezerszer eljátszottál már a gondolattal, hogy bárcsak ne kellene hazamenned, itt tudnál maradni az idők végezetéig. Az első ötleted nyilván egy kis ház a tengerparton, de hagyd kicsit elszabadulni a fantáziádat és játssz el a gondolattal, mi lenne, ha egy egész sziget lehetne a tiéd a világnak ezen a csodás szegletén!

Talán a nehéz gazdasági helyzetnek köszönhetően, de egyre több horvát sziget keres gazdát. A választék pedig bőséges. Homokzátonyokat, tavakkal körülvett szárazföldeket és egészen nagy, házakkal, utakkal beépített szigeteket is kínálnak eladásra. A horvát törvények és szabályozások még elég zavarosak ezzel kapcsolatban, a befektetőknek gyakran okoznak fejfájást a folyamatos változtatások. Ezenkívül még egyeztetni kell a Külügyminisztériummal és az Igazságügyminisztériummal is, amíg a jóváhagyási jogot megadják, beletelhet egy évbe is. De annak, aki képes kifizetni egy sziget vételárát, ez talán a legkisebb problémája.

Nézzük, mennyiért lehetne saját szigetünk az Adrián! Valószínűleg horribilis összegek jutnak eszedbe először, mi másra is gondolhatnánk egy ilyen kaliberű dolog esetében. Meg fogsz lepődni, az Adrián van olyan sziget, amit már 14 millió forintért szívesen neked adnak örökbe! Persze annak, aki egy igazán méretes, közművesített, úthálózattal és épületekkel ellátott szigetet venne, mélyen a zsebébe kell nyúlnia, akár 300 millió forintot vagy még többet is elkérhetnek érte, ez nagyban függ a sziget elhelyezkedésétől, de attól is, hogy egy kopár vagy szép, dús növényzettel borított területről van-e szó. Létezik olyan sziget, amelyért olcsóbban hozzá lehet jutni, mint egy luxusvillához valamelyik üdülőparadicsomban. Több tényező alakítja tehát az eladó szigetek árait, az biztos, hogy már van horvát sziget magyar tulajdonban is.

Elsősorban angolok, amerikaiak, oroszok, németek és magyarok érdeklődnek az eladó szigetek iránt és leginkább befektetési céllal válogatnak köztük. Villákkal építenék be, üdülőközpontot hoznának létre, de akad olyan is, akinek egy arborétum megvalósítása a vágya a saját kis szigetén. Vagyis a pénzükért még több pénzt remélnek. A szűkebb pénztárcával, de romantikusabb lélekkel megáldottak viszont bátran álmodozhatnak továbbra is egy kis szigetről a kristályfényű Adria közepén, mely távol a világ zajától, minden kis zugával és öblével együtt csakis az övék.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version