Kezdőlap Svájc Svájc legjobb családi célpontjai

Svájc legjobb családi célpontjai

0

Kiránduljunk a családdal! Amennyiben családi nyaralásra készülünk, semmiképp se felejtsük el Svájcot, hiszen számos csodás helyszínnel várja a gyermekeket és szüleiket egyaránt. Fontos szempont a családok számára, hogy mind a szülők, mind a gyermekeik élvezettel töltsék el a nyaralásra szánt időt, és mindezt lehetőleg egy helyszínen. Svájcban több különböző kirándulási helyszín adott mindehhez. Nézzünk ezek közül néhányat, a legnépszerűbbeket:

1. Davos és Klosters családi üdülőhely

Lenyűgöző táj, meseszép környék. Ez jellemzi Davos és Klosters városkáit, melyek tökéletes helyszínül szolgálnak egy alpesi családi nyaraláshoz. A két város jellegében eltérő, hisz Klosters falusias hangulata ellentétben áll Davos modern városi arculatával, egy azonban mégis közös a két településben, mégpedig, hogy mindkettő csodálatos alpesi hangulatot teremt és számos program közül választhatunk, amennyiben erre járunk. Lehetőségünk van kiváltani a helyszínen a Davos Klosters kártyát, amellyel egész nyáron ingyenesen használhatjuk a hegyi vasúti- és kötélpályákat, 2 helyi buszjáratot, valamint a Rhaeti vasútvonalon is utazhatunk egészen Filisurig. Ezenkívül az Aktív Nyári Program keretén belül számos ingyenes vagy kedvezményes szolgáltatást vagy szabadidős tevékenységet próbálhatunk ki. Többek között megnézhetjük milyen egy sajtüzem, vagy megfigyelhetjük közelről a vadállatokat. Télen-nyáron egyaránt csodás kikapcsolódást nyújt az egész család számára a Madrisa Land kalandpark. Az Alpokban ez az első olyan helyszín, amely szórakozást nyújt a mozgás-és látássérültek számára is. Madrisa Land misztikus világa magával ragad bárkit, hisz egy csodában lehet része ebben a mesebeli parkban a testnek és léleknek egyaránt.

2. Nendaz

Nendaz egy napsütötte teraszon fekszik a Rhone-völgyben. Télen minden sportimádó vágya, hogy eljusson erre a méltán népszerű helyre, hogy kipróbáljon egyet, vagy akár jópárat az itt elérhető 92 különböző közlekedési eszközből. S míg télen a síelők paradicsoma ez a csodás helyszín, addig nyáron a túrázók és kerékpárosok sokaságának jelenti a legfőbb kikapcsolódást az ideutazás. Az 1300-1400 méter közötti magasságban lévő túraútvonalakról csodás kilátás nyílik a közeli hegycsúcsokra, természetesen az Alpokra. A Mont Fort a környék legnépszerűbb célpontja, mely egy 3330 m magas hegycsúcs, ahová felvonóval vagy akár biciklivel is feljuthatunk. A közelben található Wallis faluja, mely a régmúltra emlékezteti az idelátogatókat. Gyönyörű utcák, hagyományos, régi házak, régiépítésű pajták és gabonatárolók, ez a látvány fogad minket, amennyiben körbe sétáljuk ezt a mesebeli helyet. Nendaz számos változatos gyermekprogramot kínál a számunkra, ezért megkapta a „Families Welcome” (Üdvözöljük a családokat) pecsétet. A gyermekgondozáshoz és a szórakoztatáshoz egyaránt megtalálunk mindent a helyszínen, amire szükségünk lehet. Bérelhetünk játékokat, találunk kézműves programot a kicsiknek, valamint játszóteret a kicsit nagyobbaknak. Nendaz körül körülbelül 250 kilométernyi túraútvonalat találunk, melyek a gyümölcsösökön át vezetnek egészen a magas hegyi lejtőkig. Egész Svájcban itt találhatóak a legnagyobb gyümölcstermesztő területek egyébként.

3. Savognin

Savognin egy meseszép hegyi falu, mellyen nyáron feltétlenül át kell sétálnunk, ha lehetőségünk adódik rá. Télen szintén kedvelt helyszín a turisták körében, hiszen a téli sportok kedvelőinek széles pályáival csodás terepet nyújt a síelésre, snowboardozásra. Savognin a lenyűgöző Surses völgyben fekszik, így a falut sziklás hegyláncok, meredek szurdokok és hegyi rétek magával ragadó tájai veszik körül. A híres festő, Giovanni Segantini 1886-tól 1894-ig ezen a meseszép helyen élt és alkotott. Nendazhoz hasonlóan ez a falu is megkapta a „Families Welcome” védjegyét, hisz egy nyugodt, családbarát, ám mégis szórakoztató helyszínen nyaralhatnak az idelátogatók. Savognin a Parc Ela Természetvédelmi Park szívében fekszik, mely Svájc legnagyobb természetvédelmi parkja. A gyermekek számára számos játszótér található a környéken, a nagyobbak pedig választhatnak a közel 1000 kilométernyi túraútvonal egyikéből, melyet aztán megközelíthetnek gyalogosan vagy kerékpárral egyaránt. A környéken található még számos kültéri és beltéri szórakozási lehetőség, többek között tavak, ösvények, játszóházak és kalandparkok.

4. Naters-Blatten-Belalp régió

Csodálatosan színes gyümölcsfák egy már-már művészien redőzött völgyben, melyet körülvesz az örök hó. A falvakban hagyomány őrző lakosok sokasága, melyek mágikus hatást gyakorolnak az egész régióra. Egy kulturális ösvény Naters történelmi negyedében, tenisz, minigolf, óriás játszótér Blatten falucskájában, Belalp híres útja, melyet a boszorkányok használtak. Csak néhány látnivaló azok közül, melyek ránk várnak a méltán híres Naters-Blatten-Belalp régióban. A régió az UNESCO világörökség részét képezi, hiszen itt található többek között az Aletsch gleccser, amely az Alpok leghosszabb jégárja. Télen és nyáron egyaránt jó választás idelátogatni, hisz felsorolhatatlan mennyiségű csodának lehetünk itt szemtanúi.

5. Bellwald

Bellwald 1600 méteres magasságban egy szép, napos helyen fekszik a Valais Alpokban. Az aktív vendégek paradicsomaként is emlegethetnénk ezt a meseszép helyet, hisz mind sport, mind kulturális programok terén hatalmas választékot találunk. A túrázók szerelmesei a hobbijuknak hódolva lenyűgöző szépségű tájakat láthatnak éppúgy nyáron, mint télen. Családok számára is ideális helyszín a kikapcsolódásra Bellwald, hisz modern játszóterek, grillezési lehetőségek, indiai sátrak várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A legkisebbek számára ezenfelül számos kalandos programot szerveznek a helyeik, többek között versenyeket és vetélkedőket. S akinek egyik eddig felsorolt program sem tetszik, családi programnak tökéletes lehet egy minigolfozás is, vagy akár egy séta a mesebeli hegyi tavak egyike körül.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version