Kezdőlap Svájc Dél-Svájc családi üdülőparadicsoma: Grächen

Dél-Svájc családi üdülőparadicsoma: Grächen

0

A Zermatt-völgy feletti 1620 méteres magasságban elhelyezkedő kis hegyi falu egy igazi álomnyaralásnak adhat otthont. A családoknak itt garantáltan igazi szívet melengető fogadtatásban lesz részük, miután felocsúdtak a mesebeli látványvilág okozta döbbenetből. Grächenben a nyugalom mellett, számos szórakozási és kikapcsolódási lehetőség áll a rendelkezésünkre, így minden adott egy tökéletes kiránduláshoz. A Matterhorn csak egy kőhajításnyira fekszik a falutól, így amellett, hogy láthatjuk, akár meg is látogathatjuk Svájc egyik leghíresebb hegycsúcsát.

Grächen rendkívül fejlett gyermekbarát infrastruktúrájáról is híres, kezdve a kifejezetten gyermekek számára fenntartott étteremtől az Indián erődig. Itt a gyermekek igazi herceggé és hercegnővé változhatnak, míg a szülők fejedelmi stílusban pihenhetik ki a munka fáradalmait. A táborozást kedvelőknek lehetőségük van az indián faluban a Hannigalp-on tölteni a pihentető napokat. Hitelesen berendezett tipi sátrak állnak az utazók rendelkezésére, melyek tükrözik a préri varázsát, így betekintést engednek abba, milyen is lehetett a Vadnyugaton élni. A szenvedélyes túrázóknak bizonyosan kedvelt helyükké fog válni Grächen, hisz mintegy 250 kilométernyi sétaút áll a rendelkezésükre a környéken, mely hegyen, völgyön, erdőn és hegyi tavon, valamint egy gleccser bejáratán is keresztül visz. Az Alpok legszebb és egyben leghíresebb túraútvonala is itt található, mely Grächent a Zermattal köti össze.

Számos rendezvényt szerveznek a helyiek, ezek közül a legnépszerűbbek:
-A hó világnapja: Ez egy globális esemény, melyet minden év januárjában rendeznek meg a helyiek. A célja, hogy megismertesse a gyermekeket a havasi sportokkal, valamint különböző pályákon összemérhessék erejüket a legkisebb versenyzők a különböző téli sportágakban.
-Éjszakai Sí Show: Ezt a februárban megrendezett ünnepség a látványról szól. Síakrobaták, tűzijáték és nosztalgia jellemzik ezt az éjszakát.
-Húsvét: Grächenben egy igazi modern Húsvétot tölthetünk el. Tojásfestés, kincsvadászat, kézművesség és sok-sok móka, ez vár ránk ebben a hegyi faluban a nyuszi ünnepén.
-Nyári Kezdőrúgás: Egy igazi nyárnyitó esemény, melyet természetesen júniusban rendeznek.
-Ravensburg Gyermek Fesztivál: A SiSu családi park által rendezett eseményen minden gyermek szeretne ott lenni. A júliusban szervezett fesztiválon a gyermekeknek kijelölnek egy útvonalat, mely körbe visz Grächenben, és ahol különböző állomásokon feladatokat kell megoldani, vagy épp egy új játékot kipróbálni.
-Strand Parti: Különleges keveréke ez az esemény a sportnak, a strand partinak és az élő koncerteknek, mindezt persze 1600 méteren. Aki erre jár augusztusban, semmiképp se hagyja ki.
-Ländler Hét: Szeptemberben van egy hét Grächenben, amikor az egész falu a népzenétől hangos, ez a hét a Ländler Hét.
-Éjszakai Szlalom: Kivilágított éjszakai pályán az érdeklődők láthatják, hogyan siklanak le a völgybe a profi sportolók. Az eseményt minden évben decemberben rendezik meg a helyiek.

A rendezvények mellett számos állandó program áll a rendelkezésünkre, amennyiben ellátogatunk Grächenbe. A gyermekkel érkezők számára különösen élvezetes lesz a nyaralás, hisz összesen 10 különböző gyermekparadicsom található a környéken. Ezek közül is a leghíresebb a SiSu Családi Park, mely egy közel 50.000 négyzetméteres területen terül el. Nyáron élvezhetjük a vízi kalandokat, az állatsimogatót és a különböző mászó- és játszókerteket, míg télen megtanulhatnak síelni a kicsik és nagyobbak egyaránt, a legkisebbeket pedig hómozi várja egy igazi igluban.

Amennyiben mégis rászánnák magukat az apróságok a sítanulásra, azt mindenképp a Zwergenparadies-ban érdemes megejteni. Ez a mesebeli hely szórakoztatóvá teszi az első eséseket és botladozásokat is, így a gyermekek jókedvűen veszik rá magukat a gyakorlásra és nem lesznek csalódottak a kezdeti sikertelenségért.

Grächenben feltétlenül ki kell próbálnunk a Märchen mesebeli gondoláinak egyikét, melyek sífelvonóként működnek. Tíz ilyen mesebeli gondola siklik az égen, melyek kívülről és belülről egyaránt különböző mesékkel borítottak. Utazás közben mesét hallgathatunk, melyet a híres színésznő Silvia Jost hangján szólaltatnak meg az üzemeltetők.

Amennyiben pedig nyáron keressük fel Svájc ezen részét, mindenképp élvezni fogjuk a gyermekekkel együtt a Robi szabadidős/kötélparkot. A játszótéren csúszdák, körhinták és különböző témájú játékberendezések találhatók a több mint 2000 négyzetméteres területen. A nagyobbak számára minigolf, pingpong és bowling nyújthat szórakozást.

És a végére egy program, amiben garantáltan nem lehet mindennap részünk. Hétfőnként lehetőségünk van ugyanis arra, hogy egy 5 tonnás, 420 lóerős lánctalpas hótolón tapasztaljuk meg milyen is egy igazi éjszakai túra a síparadicsomban. Mesés látványban lehet részünk, ahogyan a hótolón ülve, melyet egyébként Bullynak becéznek-, megfigyeljük a messzi hegyek csúcsait és bámuljuk a csillagokat a hófödte dombok felett.

Grächen tehát egy csodás falu, mely tökéletes célpont mind egy családi, mind egy romantikus nyaralásra. Számos egyedülálló programban és mesés kalandban lehet részünk, amennyiben eljövünk és felfedezzük Svájc ezen kis csodáját

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version