RabA Rab-sziget méltán az egyik legnépszerűbb úti cél Horvátországban. Természeti szépsége, tiszta vízű partszakaszai mellett romantikus kis települései is vonzzák az utazókat. Az Adria partján az egyik legjobb hely a fürdőzésre a Rab-szigeten található Paradicsom-part, mely az ország legnagyobb strandja. A nudistákat is több partszakasz várja.
Rab-sziget természeti szempontjából igen vegyes képet mutat. Északi része szinte teljesen kopár, sziklás, míg délen mediterrán fenyőerdők borítják. A szárazföldről komppal megközelíthető, kb. 10 ezer fős sziget központi települése Rab városa. A legtöbb turista ezt a települést és Lopart választja, de Banjol és Suha Punta is nagyon kedveltek.

A sziget történelmi látnivalói között olyan különlegességeket fedezhetünk fel, mint a rabi városfalak, a Hercegi Palota, a Nagyboldogasszony katedrális, de a természeti kincsekből is akad bőven. Lopar mellett található a Medova Buza barlang, ahová szervezett túrák keretében látogathatunk el, Rab városa mellett a Dundo-erdő pedig sokak szerint a legszebb erdő Horvátországban.

Rab-sziget strandjai között sziklásat, aprókavicsosat és homokosat is találunk. Lopar és Barbat homokos partjai és sekély vize kifejezetten ideálisak a gyermekes családoknak, nem véletlen, hogy akik elsősorban az Adria örömeit szeretnék élvezni, ide szervezik nyaralásukat. Rab városban főként kiépített strandokat találunk, míg Banjolban homokos és aprókavicsos öblök várják a fürdőzőket.

A strandoláson kívül Rab-sziget számos programot kínál az utazóknak. A különböző fesztiválok és programok bepillantást nyújtanak a sziget múltjába és az itt élők tradícióit is megismerhetjük általuk. A leghíresebb a középkori fesztivál, sok turista kifejezetten emiatt választja Rabot.

További információk, látnivalók Rab-szigetről itt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here