Kezdőlap Franciaország Nudizmus Franciaországban

Nudizmus Franciaországban

0

A világ legjobb nudista strandjai közül több is Franciaországban található. Köztük a leghíresebb Cap d’Agde, sokak szerint a nudizmus nemzetközi fővárosa. Számos olyan partszakasz létezik, ahol nemcsak elfogadott, de ajánlott, sőt már-már kötelező meztelenül, de legalábbis topless élvezni a vízpart örömeit. Franciaország az egyik legtoleránsabb ország a nudizmussal kapcsolatban. A meztelen strandolásnak Európában itt vannak a legmélyebb gyökerei és itt találjuk a nudisták igényeire szabott legjobb hoteleket is, ahol nincs akadálya annak, hogy ruháinktól megszabadulva ússzunk, vacsorázzunk vagy éppen vásároljunk.

A topless, vagyis a bikinifelső nélküli napozás és fürdőzés minden francia strandon megengedett. A nudista strandokat azok számára jelölték ki, akik ennél is tovább menve alsójukat sem viselik el magukon. Franciaországban a nudista strandok jellemzően részét képezik maguknak a nudista üdülőövezeteknek, kempingeknek, tehát többségüket csak az adott szálláshely vendégei használhatják. Kevés olyan partszakasz van, ami nyilvános, nem elkerített és szabadon lehet ruha nélkül fürdőzni.
Az országban két régióban – az atlanti partoknál és a Földközi-tenger mentén, Languedoc Rousillon környékén – koncentráltan találjuk a legtöbb és legjobb nudista üdülőhelyet, de természetesen ez nem jelent kizárólagosságot.

A legtöbb nudista már hallott a világszerte híres Cap d’Agde városáról, mely az egyébként is könnyed francia életfelfogást még magasabb szintre emeli. Az Arles és Montpellier közelében fekvő település a hedonizmus és a szabadság jelképe, ahol kedvünk szerint a nap bármely szakában kiléphetünk meztelenül az utcára és mehetünk akár reggeliért a pékségbe. Cap d’Agde Agde város üdülőrésze, melyet kifejezetten a nudisták számára hoztak létre. Egy komplett üdülőtelepülés bankkal, orvossal, éttermekkel, üzletekkel, ahova mind-mind meztelenül mehetünk. Azért nem lógunk ki a sorból akkor sem, ha bikiniben közlekedünk az utcán, de a strandon már más a helyzet, ott szinte kötelező a legnatúrabb megjelenés. Cap d’Agde a nudizmust, mint életformát folytató emberek Mekkája, egyben tökéletes kiindulópont a Riviéra felfedezéséhez.

Ile de Ré egy kis sziget az ország nyugati partjainál, La Rochelle közelében. A 30 km hosszú és 5 km széles sziget különlegessége, hogy teljesen sík. A szárazföldről egy 1988-ban átadott hídon keresztül juthatunk át ide. A nudizmus híveinek érdemes megtenni ezt a kis kitérőt, mert La Couard strandján a ruha nélküli fürdőzés elfogadott. Ile de Ré egyébként elegáns, sokak számára túlzottan is kiépített üdülőhely, ahol júliusban éri el tetőpontját a főszezon.

Biarritz városától északra fekszik Vieux St. Giron, ahol meztelenül is szörfözhetünk. A strand szomszédságában lévő partszakasz jól ismert a szörfösök körében, így biztosak lehetünk benne, hogy az erős hullámokból akkor is jut, ha kissé odébb, a nudista szakaszon lovagoljuk meg őket. A legtöbb földközi-tengeri stranddal ellentétben itt finomhomokos partokat találunk és nagyon szép környezetet.

A Narbonne mellett található Le Grande Cosse Franciaország egyik legnagyobb nudista strandja. Amellett, hogy meztelenül élvezhetjük a napsütést, érdemes figyelmet szentelni a természetnek is, mely csodásat alkotott itt. Tegyünk egy sétát a mocsarakban, ahol buja vadvilág él, köztük gyönyörű flamingók. Le Grande Cosse közelében egy naturista kemping várja nemcsak a párokat, de a családokat is.

Franciaországban tehát minden adott ahhoz, hogy akár nudistaként is élvezzük a szebbnél szebb strandokat. Egy fontos dologról azonban ne feledkezzünk meg. A nudizmus nem azt jelenti, hogy szabadon legeltethetjük a szemünket meztelen nőkön és férfiakon. A legtöbb országban a ruha nélkül strandolók többségét nem a fiatalok alkotják, hanem minden korosztály képviselteti magát – ez különösen igaz a franciákra, ezért csak akkor válasszuk a nudista strandokat, ha tisztában vagyunk az íratlan szabályokkal.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version