Kezdőlap Málta Málta munkavállaló és diák szemmel

Málta munkavállaló és diák szemmel

0

Máltára évente több tízezer turista érkezik, hogy élvezze a kristálytiszta tengert, és megcsodálja a szigetország több ezer éves történelmének emlékeit. A sziget azonban nem csak a nyaralni vágyóknak nyújt nagyszerű lehetőségeket, hanem azok számára is, akik hosszabb itt tartózkodáson törik a fejüket, és munkalehetőségek iránt érdeklődnek.

Málta 2004 óta tagja az Európai Uniónak, ami nagyban megkönnyíti a tagországokból érkező munkavállalók helyzetét. Máltát kedvező adórendszere és jogszabályai miatt sok üzletember is kedveli.

Egy nemzetközi felmérésben azt kutatták, hogy a külföldiek melyik országot tekintik a legjobbnak munkavállalás szempontjából, és kiderült, hogy Máltán a legelégedettebbek a munkafeltételekkel a külföldiek. Ez magyarázhatja az elmúlt tíz év megnövekedett bevándorlási hullámát is. A legtöbb munkakereső külföldi főként az informatika, az igaming és a vendéglátás területén talál munkalehetőséget Máltán.

Málta második hivatalos nyelve az angol, ami szintén vonzerő a külföldi munkavállalók számára. A legtöbb munkahelyen és hivatalban angolul kommunikálnak, a levelezés és adminisztráció nagy része is ezen a nyelven zajlik, így angol nyelvismerettel rendelkezők könnyen beilleszkedhetnek itt bármilyen munkakörben.

A Máltára érkezők másik nagy tábora a tanulás miatt választja a szigetországot. Máltán az egyetemi rendszer magában foglalja a máltai Művészeti Főiskolát, a Tudomány- és Technológiai Kart, valamint a Turisztikai Tanulmányok Intézetét. Az egyetem minden kari képzésére pályázhatnak és tanulhatnak a diákok az Erasmus csereprogramjával, a szakok pedig összeegyeztethetők az Európa szerte használt bolognai rendszerrel. A tanórák hivatalos nyelve az angol, habár a nemzetközi diákokat is ösztönzik arra, hogy elsajátítsák a máltai nyelvet.

Akik pályamódosításon törik a fejüket, vagy egyszerűen valami újba kezdenének, azok részt vehetnek az állam „Életfogytig tartó tanulás” programjában, ami tulajdonképpen a magyarországi OKJ-s képzésnek felel meg. A különböző hosszúságú kurzusok közül a teljesség igénye nélkül néhány: digitalizációs-, művészeti- vagy épp vállalkozói szakok.
A tanórák mind angolul folynak, és a jogi szakirány kivételével mindegyik kurzust elismerik nemzetközi szinten is.

Mivel az angol Máltán a második hivatalos és használt nyelv, a nyelviskoláknak szintén melegágya a sziget. Minden évben több ezer gyermek és felnőtt érkezik, hogy angolt tanulhasson a volt brit gyarmat területén. A közel 60 nyelviskola egyike a Maltalingua Angol Nyelviskola St Julians szívében.

A Maltalingua School of English azon kevés iskolák egyike, amely kizárólag angol tulajdonban áll, és teljes mértékben akkreditált tagja az EAQUALS-nak, és ennek megfelelően minőségi angol nyelvtanfolyamokat biztosít. A kurzusok kis csoportokban, barátságos légkörben zajlanak. Általános, intenzív és magán angol nyelvtanfolyamok közül választhat minden tanulni vágyó, míg az üzleti és a nyelvvizsga előkészítő tanfolyamok esetében a hallgatóknak legalább egy középszintű szintű angol nyelvtudással kell rendelkezniük. Lehetőség van magán angol nyelvtanfolyamon való részvételre is olyan tanulók számára, akik az egyszemélyes órákat preferálják.
A Maltalingua ezenkívül széles palettájú szálláslehetőséget is kínál, legyen szó akár máltai vendégcsaládról, az iskola önellátó apartmanjairól vagy szállodáról.

Pályázz most Erasmus + (KA1)-szal a tanfolyam, a szállás és a repülőjegy teljes támogatására, vagy jelentkezz a Maltalingua Ösztöndíj programjára, és nyerj kéthetes tanfolyamot szállással együtt!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version