MadridAmikor elkezdünk azon gondolkodni, vajon melyik európai várost lenne érdemes felkeresni, Madrid szinte tálcán kínálja magát. A spanyol fővárosban egyszerűen nem csalódhatunk! Mesés éttermek, szórakoztató és izgalmas látnivalók, Spanyolország kultúrájának megismerése, a bikaviadalok és Európa legszebb üzletei mind ránk várnak. Kétségtelen, hogy Madrid egyike a legnépszerűbb úticéloknak, vagyis a legtöbb utazó szerint a kontinens egyik kihagyhatatlan látnivalója.

Madrid, a legnagyobb spanyol város, az ország szívében található. Elhelyezkedése folytán kiváló kiindulópontja a spanyol körutaknak. Tengerszint feletti magassága 2100 m, ezzel Európa legmagasabban fekvő fővárosa. Különleges klímáját is ennek és a hegyi szeleknek köszönheti. Madridot a Manzanares-folyó szeli ketté, csodás hátteret nyújtva ezzel a város érdekességeinek.

A város neve a mór időkből ered. A Manzanares-folyót ők al-Magritnak, vagyis vizek forrásának nevezték, a körülötte lévő település neve Mayrit volt. Az idők során ez alakult át Mageritté, később pedig Madriddá. Az ekkori városmagot körülvevő falak még ma is láthatók.

Ha visszatekintünk kicsit a spanyol történelemben, láthatjuk, hogy Madrid mindig vezető szerepet töltött be az ország életében. II. Fülöp király kezdte el a város fejlesztését a 16. században, aminek következtében egy vidéki kis településből hamarosan főváros született. Madrid napjainkban is folyamatosan fejlődik, központi pozíciójának köszönhetően az ország gazdaságában is a legfontosabb szerepet tölti be.

Madrid városának minden szegletét áthatja a történelem. De nemcsak a művészetek és a kultúra szerelmesei számára igazi paradicsom. A festői természeti látnivalók, a gyönyörű környezet és maga a város hihetetlen élményeket tud nyújtani egész évben, akár átutazóban járunk errefelé, akár az egész nyaralásunkat ide szervezzük. Madrid legnagyobb erénye, hogy nem kizárólagosan a műemlékekre vagy a vallásra alapozza vonzerejét, hanem az éjszakai élettől kezdve a vásárláson át az aktív kikapcsolódásig mindent felvonultat, amit egy városlátogatástól csak remélni lehet. Ennek eredményeként ma már egyre többen gondolják úgy, hogy Madridot legalább egyszer látni kell.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here