Világítótorony

Legalábbis egy nyaralás erejéig, hiszen már ez sem lehetetlen!

Horvátországban, mint minden saját tengerparttal rendelkező országban, számos szebbnél szebb világítótorony van. Ezeket felkeresni, megnézni és képeket készíteni róluk már önmagában romantikus élmény. Képzeld el, hogy bérbe is veheted őket!

Ám bizonyos feltételekhez alkalmazkodnod kell. Nyári szezonban a legtöbb világítótorony bérlése csak szombattól szombatig tartó turnusokban lehetséges. Kivétel ez alól Sv. Ivan és Porer, ahol már két, valamint Host, ahol akár csak egyetlen éjszakára is beköltözhetsz.

Ezek a világítótorony-apartmanok egyébként jól felszereltek, nagyjából azokat a berendezési tárgyakat találod bennük, mint egy hagyományos szálláson. A konyha a sütőtől a hűtőn át a különböző konyhai eszközökig teljes, a szobákban az ágyakhoz lepedőt és takarót is biztosítanak. Ezenkívül műholdas tévét, napernyőket és napozóágyakat is tartalmaz a bérlés. A vízellátás a világítótorony saját tartályaiból történik, de mivel ez a mennyiség elég korlátozott, ajánlatos takarékoskodni a vízhasználattal. Házikedvencedet viszont muszáj lesz itthon hagynod, mert a világítótornyokból szigorúan ki vannak tiltva.
Ha télen mennél, már nem olyan széles a választék, hiszen Horvátországban csak három világítótorony van fűtéssel ellátva: Veli Rat, Struga és Savudrija.

Bérbe vehető világítótornyokat a népesebb tengerparti üdülőhelyek közelében éppúgy találsz, mint az elhagyottabb szigeteken. Ízléseden múlik, hogy csak egy izgalmas szállást szeretnél vagy elvonulnál a világ zajától. Ne aggódj, azért nem leszel a világ végére száműzve, a mobilod a tornyokban is működik!

Csatlakozz a csoportunkhoz!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here