Horvátország legjobb családbarát strandjaiA családok általában olyan partszakaszokat keresnek, ahol nyugodtan és kellemesen tölthetik a napot, a gyerekek is jól szórakoznak és biztonságosan játszhatnak a sekély vízben. Horvátország legtöbb strandja sziklás, kavicsos és keskeny, ugyanakkor az egész mediterrán térségben a horvát partoknál a legtisztább a víz. Szinte minden strand tele van családokkal, ezért azt is mondhatnánk, hogy az Adria partja mindenütt családbarát, de van néhány, amelyik többet nyújt a gyermekkel érkező nyaralóknak. Ezeken a helyeken árnyas részeket, vízicsúszdát vagy egyéb, nagyobb gyerekek számára biztonságos játékokat és igényes kávézókat, büféket találunk, ahol a kicsik fagyizhatnak, anya és apa pedig egy pohár hideg sör mellett élvezheti a tengerparti örömöket.

BrelaSplittől délre és Makarskatól északra fekszik a gyönyörű Brela, melynek 6 km hosszan húzódik fehér, aprókavicsos partja. A strandot hűst adó fügefák, fenyők és olívaligetek szegélyezik. A tenger itt lassan mélyül, ezért a kisgyerekek számára is ideális. A látvány is lenyűgöző, háttérben a Biokovo-hegységgel. Egy nemzetközi válogatás szerint Brela partja egyike a világ 20 legszebb partszakaszának. A város két legnépszerűbb strandja a Punta Rata és a Berulija, mindkettő Kék Zászlóval büszkélkedhet.
A Crikvenica Riviéra 8 km hosszú strandjai széles öblökben fekszenek és homokos részek is találhatók közöttük. A város központi strandja teljesen kiépített, lehetőség van napozóágyak, napernyők, kerékpár és csónakok bérlésére. Crikvenicatól 3 km-re észak-keletre található Dramalj, egy csodás üdülőhely. A két település között nemcsak főúton, hanem egy szép sétányon is lehet közlekedni. Dramalj sekély vize tökéletes választás a családok számára. Innen mindössze 1 km-re, a Kacjak-félszigeten egy turisztikai komplexum működik sportolási lehetőséggel, kempinggel és egyéb színvonalas szolgáltatásokkal. Kacjak egyébként félreeső nudista strandjairól is híres. Dramalj és Kacjak között találunk még egy szép, homokos partszakaszt, a Manestrat.

6 km-re Dubrovniktól találjuk a Copacabana strandot, ahonnan páratlan kilátás tárul elénk a közeli szigetekre és a végtelen Adriára. Ez a város egyik legnépszerűbb strandja, ezért is nevezték el a világhírű rio de janeiroi strand után. A hosszú, kavicsos partszakaszon bérelhetünk napernyőket és nyugágyakat, élvezhetjük a vízisportok örömeit, a vízilabdát, vízisít, szörföt, kenut. Árait tekintve is barátságos és a gyerekeket vízicsúszda is várja. A strandon fagylaltot árulnak, kávézó és étterem is van. Ha nem szeretjük a nagy tömeget, a strand közvetlen szomszédságában eldugott fürdőhelyeket is találunk.

Luka Korculanska

Korcula Horvátország egyik legszebb szigete. Korcula városát gyakran nevezik a Kis Dubrovniknak szépséges épületei miatt. A sziget homokos strandjairól is híres. Ha itt nyaralunk, az óvárostól gyalog 15 percnyire találunk is egyet a Luka Korculanska-öbölben. A strandon több bár kínál felfrissülést. Ez a partszakasz kifejezetten népszerű a családok körében sekély vize és finom homokos partja miatt.
Splittől délre húzódik az Omis Rivéra 35 km-es partszakasza. Kivételesen szép ez a rész, ahol sok öböl és strand várja a nyaralókat. A tájat meredek sziklák és a kristálytiszta tenger teszik még varázslatosabbá. Az Omis Riviéra méltán híres a széles, homokos strandjairól, melyek között az egyik legjobb és legismertebb Dugi Rat. Az egész Riviérát öblök tarkítják, ami nagyon jó lehetőséget kínál a családoknak vagy akár a pároknak a félrevonulásra. Dugi Rat tökéletes választás a kisgyermekesek számára, a környék pedig garantálja a kellemes, dalmát hangulatú estéket.

Az isztriai régióban Rovinj az egyik legősibb település, az egyik legkedveltebb üdülőhely. A város egy keskeny félszigeten terül el, partjai nagyon tagoltak, sok öblöt rejtenek. Rovinj strandjai közül a Lone-öböl a legnépszerűbb. Az elmúlt években itt nagy fejlesztések zajlottak, sétányokat építettek, parkosították a területet, finom kaviccsal borították a strandot. Itt a gyerekek és az idősek egyaránt élvezhetik a tenger nyújtotta örömöket, az úszást, a napozást és a játékot. A közelben számos sport- és idegenforgalmi létesítmény található, bérelhetünk szörföt, csónakokat és a snack bárokban finomakat ehetünk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here