Törődni a környezetünkkel lehetetlen feladatnak tűnhet, de N. S. Rajappan sosem gondolta így. Annak ellenére, hogy deréktól lefelé béna, éveken át tisztította a műanyaghulladéktól szülővárosának folyóját. Egy fotós, Nandu Ks egyszer képet készített róla, ami aztán vírusszerűen terjedt a neten, másokat is a bolygó megóvására ösztönözve.
Ismerd meg ennek a modern kori hősnek a történetét, aki képes volt mind a saját, mind a fotós életét jobbá tenni.

Az emberek műanyag palackokat dobáltak egy csónakban ülő férfinak.

Nandut éppen elbocsátották mérnöki munkájából, ekkor kezdett többet foglalkozni hobbijával, a fotózással. Csak egy kölcsönzött kamerája volt, ezzel próbált érdekes pillanatokat lencsevégre kapni. Egyszer egy szokatlan jelenetre lett figyelmes. Egy férfit látott egy csónakban, aki valamit gyűjtött a folyóból. Amint közeledett a parton állók felé, az emberek műanyag palackokat kezdtek dobálni a csónakjába. Nandu készített egy fotót a férfiról és kérdezősködött róla, így ismerte meg történetét.

Mr. Rajappan éveken át gyűjtötte a műanyagot.

A férfi a csónakban N. S. Rajappan volt. Fiatal kora óta képtelen járni, de ez sem tudta megállítani a missziójában. Most, 69 évesen már több mint 5 éve szedi a szemetet a folyóból. Egy hosszú, gyűjtögetéssel telt nap után egy csónaknyi hulladékot ad le 0,17 dollárért. “Valakinek el kell tüntetnie a szemetet a folyóból” – mondta egy interjúban.

A fotója felkerült az internetre, és a visszajelzések lenyűgözőek voltak.

Nandu odament Rajappanhoz, és megmutatta neki a róla készített fotót. Rajappan válaszul elmosolyodott, Nandu pedig rögtön tudta, hogy a fotója valóban képes érzelmeket kiváltani. Ezután feltöltötte a képet a közösségi oldalakra, az emberek pedig hamarosan felfigyeltek rá. Rajappan történetét még a helyi sajtóorgánumok is megírták.

Sokaktól kapott segítséget.

Rajappan munkájára még az indiai miniszterelnök is felfigyelt. A férfi rengeteg erkölcsi támogatást és segítséget kapott. Volt, aki új motorcsónakot ajándékozott neki, volt, aki felajánlotta, hogy épít neki egy új házat. Egy cégtől még elektromos kerekesszéket is kapott.

Nandu és Rajappan azóta is jó barátok.

Nandu és Rajappan barátok lettek. Nandu gyakran meglátogatja a férfit, hogy megossza vele a történetükkel kapcsolatos legfrissebb híreket. Nandu egy Instagram-oldalt is létrehozott, amivel álmát akarja valóra váltani, hogy profi fotós lehessen. Rajappan azóta is gyűjti a műanyag palackokat, immár az új csónakjával.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here