Kezdőlap Spanyolország Családi nyaralás a Costa del Solon

Családi nyaralás a Costa del Solon

0

Nem létezik, hogy unatkozzunk Spanyolország Napos Partján. Minden korosztály megtalálja a számára kikapcsolódást jelentő lehetőségeket, még a nagyon ritkán előforduló esős napokon is. Bár a partvidék elsősorban fantasztikus strandjairól és arról híres, hogy évente 325 napon át fürödhetünk a napfényben és a Földközi-tengerben, nemcsak a vízpart szerelmeseinek érdemes elutazniuk ide, hiszen a Costa del Sol gyönyörű városai történelmi és kulturális látnivalókat éppúgy tartogatnak, mint pezsgő éjszakai életet vagy számtalan látványos és élménnyel teli programot a legkisebbeknek.

Ha egészen kicsi gyerekekkel utazunk és egy lépést sem teszünk még babakocsi nélkül, a legtöbb üdülőhelyen nem sok választásunk van. Vagy rövid sétákat teszünk a városban – ha találunk árnyékos szakaszokat – vagy egy napernyő árnyékába bújva ücsörgünk a parton. Ám a Costa del Sol még a kisgyermekes családokat sem hagyja ki programkínálatból. Fuengirola állatkertjébe autó nélkül is egyszerűen eljuthatunk. Gyalog mindössze két perc sétára van a busz- és a vasútállomástól. Az állatkert területét könnyen bejárhatjuk és közben a világ különböző területeinek állatvilágával ismerkedhetünk meg. Étterme kitűnő és az árak barátságosak.
Nagyobb gyerekekkel egy szórakoztató napot tölthetünk el az esteponai Selwo Kalandparkban. A négy területre osztott szafari parkban összesen több mint 2000 állatot nézhetünk meg egészen közelről, köztük elefántokat, bölényeket, de van itt egy különleges madárház és tevegelhetünk, az íjászatot is kipróbálhatjuk. A park nagy területen fekszik, ezért ahhoz, hogy körbejárjuk, egy jó nagy sétát kell tennünk.

Ha az állatokból sosem elég, érdemes ellátogatnunk a tenger állatokat bemutató Selwo Marinaba, a benalmadenai Tengeri Központba és a Torremolinos-ban található Krokodil Parkba. Ha Gibraltárba kirándulunk, nemcsak a Sziklát és a rengeteg majmot nézhetjük meg, de delfinek is élnek itt. A Dolphin World szervezett delfinnéző túrákat indít, ahol közelebb kerülhetünk ezekhez a csodás állatokhoz, de láthatunk repülő halakat, sőt ha szerencsénk van, még bálnákat is!

Akik izgalmakra vágynak, a Tivoli World Vidámparkban, Arroyo de la Miel szívében, Benalmadenaban bőségesen kijut belőlük. Ez a Costa del Sol legnagyobb szórakoztató központja, mely nemcsak a kicsiknek lesz nagy élmény. Ebben az óriási komplexumban különböző játékokat próbálhatunk ki, ezenkívül számos előadást, flamenco táncosokat, cirkuszi produkciókat, vadnyugati show-t is megnézhetünk, gyönyörű parkokban hűsölhetünk a szökőkutak között. Sevillaban az Isla Mágica vidámpark hatalmas hullámvasútján és az óriáskeréken emelhetjük meg az adrenalin szintünket, de hajózhatunk is.

A nyaralás a Costa del Solon nem lehet teljes a víziparkok nélkül. Mijas-ban a Parque Acuatico, Torremolinos-ban az Aquapark és a Bahia Park Acuatico Algecirasban felsőfokra emelik a strandolás élményét és az egész család napját feldobják.
A legszebb perspektívából nézhetjük meg Arroyo de Miel városát a siklóról, Malagában pedig nyitott tetejű buszban is utazhatunk, mely a buszpályaudvaron veszi fel utasait.

Nem kell egy vagyont költenünk ahhoz, hogy gyerekeinket felhőtlen nyaralással ajándékozzuk meg. Amellett, hogy festői strandokon pancsolhatunk (a legszebbeket Gibraltár felé és azon túl találjuk), a fürdőhelyek mellett fantasztikus játszóterek vannak kialakítva. Estepona sétánya mellett egy hatalmas játszótér várja a kicsiket. De bárhol tartózkodunk, érdemes körbenézni, mert a Costa del Sol valamennyi pontján kitűnő játszóparkokat találunk.

A partvidék természetesen a vízisportok paradicsoma, amiből a családok is kivehetik a részüket. Andalúziában Tarifa a szörfözés Európai fővárosa, ahol profik mellett a kezdőknek – gyerekeknek is – lehetőségük van az alapoktól elsajátítani a szörfözés csínját-bínját. Tarifa egyébként is remek választás, első látásra lenyűgöz, mintha csak a Mennyben járnánk. A tenger vize kristálytiszta, de azzal számoljunk, hogy a szél szüntelenül fúj, hol gyengébb, hol erősebb áramlatokkal, emiatt úgy érezhetjük, hogy hűvösebb van itt, mint a Costa del Sol többi részén. Ne hagyjuk becsapni magunkat, pillanatok alatt leéghetünk!

Ha az éjszakai életből sem szeretnénk kimaradni, a gyerekekkel is elindulhatunk este a városba, hiszen nyaranta szinte mindenütt táncos, zenés programokat rendeznek, vidámparkokkal, kirakodóvásárral, kellemes családias légkörben. A lefekvés időpontját a nyaralásra való tekintettel egyszer-egyszer kitolhatjuk, látni fogjuk, a spanyol babák éjfélkor kezdenek szállingózni ezekre a rendezvényekre.

Az időjárás szinte biztosan nem szab gátat terveinknek, egy kis fantáziával és némi tervezéssel soha nem fogunk unatkozni a Costa del Sol partjainál!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version