Kezdőlap Horvátország Brela és a világ 6. legjobb strandja

Brela és a világ 6. legjobb strandja

0

A dalmáciai Brela tengerpartja annyira tökéletes, hogy azt is alig hiszed el, hogy Európában vagy és nem a világ valamelyik távoli egzotikus szigetén lógatod a lábad! Horvátország egyik leggyönyörűbb strandja, kristálytiszta vízzel, öblökkel, aprókavicsos – szinte homokos – parttal és mindez 6 km hosszan.

Brela öblei nemcsak szépek, de praktikusak is, mert annyira szét vannak aprózva és el vannak szeparálva egymástól, hogy bármelyiket választod, úgy érezheted, a magánstrandodon vagy. Kicsi, zárt részek ezek, sok nyaraló álmát váltják valóra. Körben sűrű fenyves, az utakat sem lehet látni, a sziklák pedig jótékony válaszfalakként biztosítják a meghitt fürdőzés lehetőségét.

Nem csoda hát, hogy a Forbes magazin a világ 6. legjobb és egész Európa legjobb strandjának nevezte ki Brelai „Dugi rat” strandot! Azért nem kis dolog ez, gondolj csak a spanyol, portugál, olasz vagy francia partokra. A horvátok erre a címre tényleg büszkék lehetnek.

Brela Split-től kb. 30, Makarska-tól pedig 13 km távolságra fekszik, az utazás tehát nem vesz el nagy időt autóval sem, de a buszközlekedés is meg van oldva, hiszen a két város között rendszeresen közlekedő járatok mindegyike érinti Brela városát.

Brela-nak nemcsak a strandja, de maga az 1500 fős városka is hangulatos. Szubtrópusi növények, régi és újonnan épült negyedek kavalkádja csalogat ide évről évre több látogatót. A legtöbben itt nem a magánszállásokat, hanem a szállodákat választják, melyek végig a tengerpart vonalában épültek ki, általában 3-4 csillagos hotelek ezek.

A Biokovo hegy lábainál heverő Brela természetesen a Kék Zászlót is magáénak tudhatja. Minden kis öble kiszakít a csúcsszezon nyüzsgő tömegéből. Ha itt nyaralsz, a világtól, valamint a kíváncsiskodó tekintetektől távol élvezheted a természetnek ezt a csodás adományát.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version