BraunwaldBraunwald egy családbarát üdülőhely, mely egy napsütötte teraszt alkot a Glarusi-Alpok ölelésében. Valóságos csodát láthatunk tőle délre, melyet a Tödi jeges csúcsának a látványa okoz, emellett vidám kalandokat élhetünk át, hisz számos lehetőséget nyújt a település a szórakozásra. Többek között síelhetünk, hegyet mászhatunk, megcsodálhatjuk a rózsakertek valamelyikét, vagy csak túrázhatunk a szabadban. Ilyen, és ehhez hasonló élményekkel gazdagodhatunk Braunwald városában. Ez a nagyszerű hely egy forgalomtól elzárt helyen található Kelet-Svájcban 1300 méter körüli magasságban. Így tehát kiváló célpont mind a családoknak, mind a pároknak a nyaralásra ez az elbűvölő hely.

Märchenhotel BellevueKépzeljük el, ahogy sétálunk a zöldellő dombokon, mellettünk 1200 tehén legelészik, a gyermekek önfeledten szaladgálnak, mi pedig csak élvezzük a csendet és a friss hegyi levegő illatát. A túrázók semmiképp nem fognak csalódni a látványban. S bár nem mindenki szereti a hegyi túrákat, azonban megéri magasabbra is merészkedni a virágok kedvelőinek, hisz több száz különféle rózsafajt láthatunk az akár 1900 méteres magasságban fekvő rózsakertekben. Azok is láthatnak szépségeket, akik nem szeretnének ilyen magasságokba felmászni, hiszen a Glarus Tájmúzeum 1946 óta várja a látogatókat különféle kiállításokkal és számos érdekes látnivalóval. Itt található még a mesébe illő szálloda, a Märchenhotel Bellevue, melyben a szállodatulajdonos mindennap mesét mond a gyermekeknek már 1976 óta.

Braunwald több különféle rendezvénynek is helyszínt ad. Íme, ezek közül néhány:
-Horn szánkóverseny- A Horn szánkóversenyt februárban rendezik meg, melyben a különböző kategóriájú szánkók egymással versengenek. A jókedv és a szórakozás garantált.
-Rivella Családi verseny- A Rivella családi versenyén 3-5 fős síelni tudó családok indulhatnak. A márciusban rendezett versenyen egyaránt pihenhetünk és szórakozhatunk.
-Braunwald zenei hét- A zenei fesztivál témája minden évben változik. A fiatal művészek által 1935-ben alapított fesztivált júliusban szervezik minden évben. A hangsúly a klasszikus zenén van, ám egyre jobban előtérbe kerül a modern zene is.
-Nemzetközi Hegyi Verseny- Ez a verseny megemlékezés a régi nagy autóversenyről, melyet itt rendeztek meg 1922-35 között. Kétévente szeptemberben rendezik meg a nagy verseny kistestvérét.

OrtstockBraunwald nyáron és télen is széles programkínálattal rendelkezik. Bár a városka hegyekkel van körülvéve, így főként téli utazáshoz tűnhet megfelelő célpontnak, azonban hiba lenne kihagyni az enyhe alpesi nyarat, melyet a környék a számunkra nyújt. Virágzó alpesi rétek, buja, zöld erdők és számos szabadtéri program. Ez mind-mind ránk vár, amennyiben a nyári hónapok egyikében keressük fel ezt a lenyűgöző települést.

Zwerg BartliHegymászási lehetőségek, gyerekeknek, tapasztaltaknak és kezdőknek egyaránt, izgalmas rollerpályák, különböző időtartamú gyalogos túrák, hozzáértő kísérőkkel ellátott természetjáró túrák, siklóernyőzés és biciklitúrák. A hegymászók számára 40 különböző hegymászó út- és ösvény rejlik itt, míg a biciklisek számára különböző nehézségű- és hosszúságú útvonalak találhatóak. Különösen népszerű a tematikus pályák közül a „Zwerg Bartli” törpe ösvény, melyet végig járva a legkisebbek az azonos nevű mesébe látogathatnak el. A víz szerelmeseinek sem kell aggódniuk, hisz a környéken található egy tó, mely horgászatra is alkalmas, hisz hemzsegnek benne a halak.

SíoktatásAmennyiben mégis télen látogatnánk el erre a lenyűgöző helyre, semmiképp nem fogunk csalódni. A természetes szépségű táj, a fehér lejtőkön síelők és snowboardozók, valamint a hótalpat viselő túrázók mind-mind megnyugtató és szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak az ideérkezőknek. Braunwald pára- és autómentes is ebben az időszakban, így minden adott egy nyugodt pihenéshez a hegyek ölelésében. A helyszínen 8 felvonót találnak a téli sportok szerelmesei, melyek 1900 méteres magasságig visznek és mintegy 32 kilométernyi pályát fednek le. A túrázók számára 20 km hosszan vezetnek különböző útvonalak, hogy felfedezzék a havas csodát, míg a sífutók egy 4 km hosszú útvonalat használhatnak. Természetesen a kicsikről sem feledkeztek meg a helyiek, így szánkópálya is rendelkezésre áll a környéken.

Összefoglalva tehát, amennyiben lehetőségünk adódik ellátogatni Braunwald mesés világába akár télen, akár nyáron mindenképp mesebeli élményekkel fogunk gazdagodni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here