Kezdőlap Amerikai Egyesült Államok Virginia top 10 látnivalója

Virginia top 10 látnivalója

0

A történelem szerelmeseinek Virginia – a 17-18. században a brit királyi gyarmat központja, valamint több amerikai elnök szülőföldje – igazi turista paradicsom, számtalan turisztikai helyszín segít visszautazni az időben. Nyugati részét az Appalache-hegység ritkán lakott hegyvidékes területei birtokolják. Keleti része viszont nagy népsűrűségű, az Atlanti-óceán és a Chesapeake Öböl mentén homokos tengerpartokkal fogadja a fürödni vágyókat. Romantikus helyszíneket is kínál a pároknak, a családok pedig élvezhetik az élményparkokat. Érdemes előre tervezni, ha nem akarunk lemaradni a történelmi, szórakoztató vagy pihentető látnivalókról.

Virginia Beach

A legnagyobb város Virginia államban, évente több millió turista kedvenc nyaralóhelye. Történelmi helyek, akváriumok, állatkertek, éttermek ízletes ételei csalogatják a turistákat, nem beszélve a Atlanti-óceán burjánzó strandjáról, amely számtalan lehetőséget nyújt mindenféle kellemes és szórakoztató vízi sporthoz. A hely büszkélkedhet virágzó éjszakai élettel, és speciális Virginia Beach-i eseményeken is részt vehetünk, mint például vízi sportok és maratonok, szörföző versenyek. Élő zene és különleges éjszakai koncertek is várnak ránk.

Colonial Williamsburg

Egy különleges és izgalmas élő történelmi múzeum. A Colonial Williamsburg egy olyan hely, ahol az egész család élvezheti az oktatás kombinációját, izgalom, kaland és szórakozás egy helyen. Ez a csodálatos múzeum nagyszerű élményt ígér minden korosztály számára. Utazzunk vissza az időben, és fedezzük fel a forradalmi várost önállóan, vagy idegenvezetéssel. Ha szeretjük a művészetet, akkor el leszünk ragadtatva a Colonial Williamsburg Művészeti Múzeumaitól, amelyek izgalmas kiállításokat, vásárlási lehetőségeket, éttermeket, valamint pihentető gyógyfürdőket és rengeteg szórakozást biztosítanak a látogatóknak.

Arlington Nemzeti Temető

Egy jelentős történelmi temető található Virginiában, amely több mint 600 hektáron terül el. Rengeteg figyelemre méltó sírt őriz e hely, háborús veteránok, valamint elnökeik és családjaik nyugvóhelyei. A temetőben sétálva észrevehetünk fontos irodalmi és művészeti évszámokat, lényeges történelmi adatokat többek között felfedezők és orvos úttörők sírjain. Keressük fel el az Ismeretlen Katona sírhelyét és tekintsük meg a Memorial Amfiteátrumot, hogy még emlékezetesebbé tegyük a látogatásunkat.

Busch Gardens

Williamsburgtól mindössze 3 mérföldre keletre, egy gyönyörű park várja a vendégeket, szórakozási és kalandozási lehetőségekkel. Ez az európai témájú park szimulátorokat, vízi túrákat és hullámvasutat, valamint élő színpadi show-t is biztosít a kikapcsolódni vágyóknak. Sokféle étkezési és vásárlási élményből is válogathatunk.

The Natural Bridge

Egy természetes hidat láthatunk Rockbridge megyében, amely egy gyönyörű természeti látvány. A híd olyan, mintha mesében vagy egy fantasy filmben szerepelne, valójában a James River mellékfolyójának, a Cedar Creek az eredménye. Ez a természetes boltív torony 215 cm magas és 90 láb széles. A híd Virginia Történelme és egyben a Nemzeti Történelem határköve is.

Manassas Nemzeti Harcmező Park

Ez a hatalmas 500 hektáros park őrzi a Mannanas-i polgárháború korszakának emlékét. A park számos túraútvonalat és különböző tevékenységeket nyújt a látogatóknak. A parkban elhelyezkedő Henry Hills Látogató Központ, rövid tájékoztatást ad az érdeklődőknek. Egy múzeum is található itt, amely bemutatja a fegyvereket, történelmi tárgyakat és egyenruhákat a polgárháború korából.

Thomas Jefferson’s Monticello

Egy egyedülálló történelmi tapasztalatot szerezhetünk Virginiában, ha ellátogatunk a Thomas Jefferson’s Monticelloba. Nagyon népszerű turistalátványosság, remek kiállítások és tárlatvezetés, amelyek részét képezik a látogatásnak, lenyűgöző élményt ígérnek mindenkinek. Egész napos időtöltésre csábít, hogy információkat gyűjtsünk Thomas Jefferson, az Egyesült Államok harmadik elnökének életével és munkásságával kapcsolatban.

George Washington’s Mount Vernon

A Mount Vernon Estate Az Egyesült Államok első elnökének, George Washingtonnak és feleségének, Martha-nak az első otthonául szolgált. Ma a birtok nagyszámú turistát és látogatót vonz, hogy többet tudjanak meg az államok történeleméről és Washingtonról. Találhatunk bőven felfedeznivalót, amikor meglátogatjuk Mount Vernont, beleértve az ikonikus és lenyűgöző palotát, a gyönyörű parkosított kertet, valamint a korábbi elnök és felesége sírját. Tegyünk időutazást a múzeumba, ahol többet is megtudhatunk Washingtonról és fedezzük fel Mount Vernon legkülönbözőbb tárgyait és kiállításait.

Shenandoah Nemzeti Park / Skyline Drive

A park gyönyörű látványt nyújt a kirándulóknak, kilátás nyílik a Shenandoah folyóra, a völgy buja növényzetére és a vadonra. A park 40 százaléka vadon, ezért védett területnek számít. A park egészén végigfutó Skyline Drive Amerika egyik kedvenc hegyi útja, ahol végigautózva is élvezhetjük a lélegzetelállító környezetet. Több millió ember látogat el ide, főleg ősszel, amikor a táj különösen szép.

Richmond Canal Walk

Azok, akik élvezik a történelmet, a sétákat és tájakat, rá fognak jönni arra, hogy a Richmond Canal Walk összekapcsolja az érdekességeket. Amikor elindulunk erre a sétára, 1 ¼ mérföldön keresztül a belvárosban, feltárhatjuk a 400 éves helyi történelmet. Élvezhetjük séta közben a különböző műemlékeket és kiállításokat, valamint a vízi utak természetes szépségeit a Haxall csatornán.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version