Virginia BeachA történelem szerelmeseinek Virginia – a 17-18. században a brit királyi gyarmat központja, valamint több amerikai elnök szülőföldje – igazi turista paradicsom, számtalan turisztikai helyszín segít visszautazni az időben. Nyugati részét az Appalache-hegység ritkán lakott hegyvidékes területei birtokolják. Keleti része viszont nagy népsűrűségű, az Atlanti-óceán és a Chesapeake Öböl mentén homokos tengerpartokkal fogadja a fürödni vágyókat. Romantikus helyszíneket is kínál a pároknak, a családok pedig élvezhetik az élményparkokat. Érdemes előre tervezni, ha nem akarunk lemaradni a történelmi, szórakoztató vagy pihentető látnivalókról.

Virginia Beach

A legnagyobb város Virginia államban, évente több millió turista kedvenc nyaralóhelye. Történelmi helyek, akváriumok, állatkertek, éttermek ízletes ételei csalogatják a turistákat, nem beszélve a Atlanti-óceán burjánzó strandjáról, amely számtalan lehetőséget nyújt mindenféle kellemes és szórakoztató vízi sporthoz. A hely büszkélkedhet virágzó éjszakai élettel, és speciális Virginia Beach-i eseményeken is részt vehetünk, mint például vízi sportok és maratonok, szörföző versenyek. Élő zene és különleges éjszakai koncertek is várnak ránk.

Colonial Williamsburg

Colonial Williamsburg

Egy különleges és izgalmas élő történelmi múzeum. A Colonial Williamsburg egy olyan hely, ahol az egész család élvezheti az oktatás kombinációját, izgalom, kaland és szórakozás egy helyen. Ez a csodálatos múzeum nagyszerű élményt ígér minden korosztály számára. Utazzunk vissza az időben, és fedezzük fel a forradalmi várost önállóan, vagy idegenvezetéssel. Ha szeretjük a művészetet, akkor el leszünk ragadtatva a Colonial Williamsburg Művészeti Múzeumaitól, amelyek izgalmas kiállításokat, vásárlási lehetőségeket, éttermeket, valamint pihentető gyógyfürdőket és rengeteg szórakozást biztosítanak a látogatóknak.

Arlington Nemzeti Temető

Arlington Nemzeti Temető

Egy jelentős történelmi temető található Virginiában, amely több mint 600 hektáron terül el. Rengeteg figyelemre méltó sírt őriz e hely, háborús veteránok, valamint elnökeik és családjaik nyugvóhelyei. A temetőben sétálva észrevehetünk fontos irodalmi és művészeti évszámokat, lényeges történelmi adatokat többek között felfedezők és orvos úttörők sírjain. Keressük fel el az Ismeretlen Katona sírhelyét és tekintsük meg a Memorial Amfiteátrumot, hogy még emlékezetesebbé tegyük a látogatásunkat.

Busch Gardens

Busch Gardens

Williamsburgtól mindössze 3 mérföldre keletre, egy gyönyörű park várja a vendégeket, szórakozási és kalandozási lehetőségekkel. Ez az európai témájú park szimulátorokat, vízi túrákat és hullámvasutat, valamint élő színpadi show-t is biztosít a kikapcsolódni vágyóknak. Sokféle étkezési és vásárlási élményből is válogathatunk.

The Natural Bridge

The Natural Bridge

Egy természetes hidat láthatunk Rockbridge megyében, amely egy gyönyörű természeti látvány. A híd olyan, mintha mesében vagy egy fantasy filmben szerepelne, valójában a James River mellékfolyójának, a Cedar Creek az eredménye. Ez a természetes boltív torony 215 cm magas és 90 láb széles. A híd Virginia Történelme és egyben a Nemzeti Történelem határköve is.

Manassas Nemzeti Harcmező Park

Manassas Nemzeti Harcmező Park

Ez a hatalmas 500 hektáros park őrzi a Mannanas-i polgárháború korszakának emlékét. A park számos túraútvonalat és különböző tevékenységeket nyújt a látogatóknak. A parkban elhelyezkedő Henry Hills Látogató Központ, rövid tájékoztatást ad az érdeklődőknek. Egy múzeum is található itt, amely bemutatja a fegyvereket, történelmi tárgyakat és egyenruhákat a polgárháború korából.

Thomas Jefferson’s Monticello

Thomas Jefferson's Monticello

Egy egyedülálló történelmi tapasztalatot szerezhetünk Virginiában, ha ellátogatunk a Thomas Jefferson’s Monticelloba. Nagyon népszerű turistalátványosság, remek kiállítások és tárlatvezetés, amelyek részét képezik a látogatásnak, lenyűgöző élményt ígérnek mindenkinek. Egész napos időtöltésre csábít, hogy információkat gyűjtsünk Thomas Jefferson, az Egyesült Államok harmadik elnökének életével és munkásságával kapcsolatban.

George Washington’s Mount Vernon

Mount Vernon

A Mount Vernon Estate Az Egyesült Államok első elnökének, George Washingtonnak és feleségének, Martha-nak az első otthonául szolgált. Ma a birtok nagyszámú turistát és látogatót vonz, hogy többet tudjanak meg az államok történeleméről és Washingtonról. Találhatunk bőven felfedeznivalót, amikor meglátogatjuk Mount Vernont, beleértve az ikonikus és lenyűgöző palotát, a gyönyörű parkosított kertet, valamint a korábbi elnök és felesége sírját. Tegyünk időutazást a múzeumba, ahol többet is megtudhatunk Washingtonról és fedezzük fel Mount Vernon legkülönbözőbb tárgyait és kiállításait.

Shenandoah Nemzeti Park / Skyline Drive

Skyline Drive

A park gyönyörű látványt nyújt a kirándulóknak, kilátás nyílik a Shenandoah folyóra, a völgy buja növényzetére és a vadonra. A park 40 százaléka vadon, ezért védett területnek számít. A park egészén végigfutó Skyline Drive Amerika egyik kedvenc hegyi útja, ahol végigautózva is élvezhetjük a lélegzetelállító környezetet. Több millió ember látogat el ide, főleg ősszel, amikor a táj különösen szép.

Richmond Canal Walk

Richmond Canal Walk

Azok, akik élvezik a történelmet, a sétákat és tájakat, rá fognak jönni arra, hogy a Richmond Canal Walk összekapcsolja az érdekességeket. Amikor elindulunk erre a sétára, 1 ¼ mérföldön keresztül a belvárosban, feltárhatjuk a 400 éves helyi történelmet. Élvezhetjük séta közben a különböző műemlékeket és kiállításokat, valamint a vízi utak természetes szépségeit a Haxall csatornán.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here