Kezdőlap Németország Utazás Németország középső régióiban

Utazás Németország középső régióiban

0

Németország középső régiói az ország leggyorsabb iramban fejlődő területei közé tartoznak. Ennek talán legjobb példája az ipari és kereskedelmi központ szerepét betöltő Frankfurt, ami a modern európai kultúra egyik fellegvára is. A középső területek ugyanakkor festői tájakkal, sok múzeummal és történelmi nevezetességgel is beírták magukat a turisták számára kihagyhatatlan úti célok közé.

Wartburg vára

Amikor a középkori váraknak Németország történelmében játszott szerepe kerül szóba, Wartburg mindig a legjobb példa. A vár szorosan kapcsolódik a reformációhoz, itt rejtőzött el Luther Márton, miközben az Újszövetséget fordította németre. Lovagnak álcázta magát, hogy elég időt nyerjen munkája befejezéséhez. A városban a Luther-Házban tudhatunk meg többet róla és a reformációról. Az UNESCO Világörökségek sorába tartozó wartburgi várat 1067-ben építették, az egyik legjobb állapotban fennmaradt román vára Németországnak.

Rothenburg

Németország egyik legszebb útvonalának, a Romantikus útnak egyik állomása a városfallal körülvett, középkori kisváros. Rothenburg az idelátogatókat középkori időutazásra hívogatja. Macskaköves sikátorai, sok száz éves, hagyományos, favázas házai, középkori fesztiváljai, a megelevenedett történelem miatt ez Németországon belül az egyik legkedveltebb úti cél. A középkorban az ország második legnagyobb települése volt 6000 lakójával, ami akkoriban kiemelkedőnek számított. Ma Rothenburg az idegenforgalom szempontjából játszik főszerepet, a turisták minden igényét kielégíti, miközben féltve őrzi középkori varázsát.

Hofbrauehaus

Münchenben található a világhírű sörfőzde. Története több mint négy évszázadot ölel fel, attól kezdve, hogy 1589-ben V. Vilmos királyi sörfőzdeként megalapította. A turisták számára kihagyhatatlan látnivalója az óvárosnak, nemcsak a klasszikus sörről szól, de München történetéből, a német gasztronómiából és kultúrából is ízelítőt ad. Minden este élőzenével várják a vendégeket, a Hofbrauehaus egyetlen hátránya, hogy nagyon zsúfolt tud lenni, különösen hétvégeken.

Türingiai erdő

Gyakran nevezik Németország zöld szívének is ezt a 4700 km2-es területet, amit smaragd színű erdők borítanak. Köztük álmos, de nagyon hangulatos kis falvak és történelmi városok bújnak meg, melyeket a 168 km hosszú túraútvonal is érint. Az ösvényt követve lélegzetelállító panorámák tárulnak fel, hegycsúcsok, szakadékok, vízesések látványa kápráztatja el azokat, akik nekivágnak az ország egyik leghíresebb hosszútávú túraútvonalának, a Rennsteignek.

Schloss Friedenstein

A legnagyobb korai barokk stílusú palota Németországban. 1643-1654. között építették a 311 m-rel Gotha városa fölé magasodó Várhegyen. Eredetileg a választófejedelmek rezidenciája volt, visszafogottságukat tükrözi a kastély viszonylag egyszerű, túlzott díszítéstől mentes külseje is. Belsejében azonban pazar, barokk és klasszicista stílusú lakrészek láthatók, képgalériájában Rubens, Tischbein és más korabeli mesterek felbecsülhetetlen értékű művei kaptak helyet. A kastély dél-nyugati tornyában található a lenyűgöző Ekhof színház, Európa egyik legrégebbi barokk színháza, melyet az 1700-as évek végén alakítottak ki és még ma is használják, nyaranta itt rendezik az Ekhof Fesztivált.

Feengrotten

A Tündér-barlangok Saalfeld városának legfőbb turista attrakciói. Eredetileg agyagpalát bányásztak itt, amiből timsót készítettek, a bányákat 1530-1850-ig használták. 1914-ben a barlangokat újra megnyitották, immár a látogatók is szabadon jöhettek, hogy megnézzék a Guinness Világrekordok szerint hivatalosan is a világ legszínesebb barlangjának kinevezett Feengrottent. A leginkább sárgás, barnás, okker árnyalatú föld alatti járatokban gyönyörű cseppkövek között lehet sétálni. Évente kb. 200 ezer látogatót fogad a barlang, ahova sokan gyógyulni jönnek.

Römerberg

Frankfurt óvárosának legszebb tere, ahol a turisták többsége megkezdi a városnézést. Nincs is jobb hely, ha percek alatt szeretnénk benyomást szerezni a régi Frankfurt hangulatáról. A Römerberg építését a 12. században kezdték, később itt tartották az ország határain túl is híres vásárokat, ahova Itáliából és Franciaországból is szép számmal érkeztek a kereskedők. Helyszíne volt császár koronázásoknak, kivégzéseknek, fesztiváloknak, birodalmi választásoknak és ma is központi szerepet játszik a város életében.

Hainich Nemzeti Park

1997-ben hozták létre Türingia nemzeti parkját, melynek legfőbb értékét az ősi bükkösök adják. A park hegyvidéki területen fekszik, több mint 170 különböző madárfaj otthona. Németország legkiterjedtebb összefüggő lombhullató erdejében számos kerékpáros és gyalogos útvonal halad, de a legtöbb turistát a Baumkronenpfad vonzza ide. 44 m-rel a föld felett, a fák lombkoronái között vezet a kanyargós ösvény, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a nemzeti parkra és az élővilágot is egészen új szemszögből lehet látni.

Marburg óvárosa

Az egyetemváros legszebb része és élénk központja az óváros. Itt fekszik a Marktplatz, itt látható a 15. századi Városháza, az Elizabethkirche, a domonkos apátság és a neogótikus stílusú, 1891-ben épült egyetem is. Piacterét favázas házak szegélyezik, régi épületei miatt Marburgot gyakran emlegetik egy megelevenedett mesevárosként is. Az óvárosa fölött magasodó vár gyönyörű látképet fest a városnak már messziről is, nem véletlen, hogy Marburg nemcsak az idegenből érkező, de hazai turisták kedvelt célpontja is.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version