Tengeri horgászat

Sokan megszállottjai a horgászatnak. Egy tengeri nyaralásnál, ahol bőven van víz és hal, miért kéne mellőzniük a hobbijukat? Egyáltalán nem kell!

Hogy mire készülj? Először is azt a felszerelésedet hozd magaddal, amit a legkevésbé sajnálsz. A sós víz ugyanis nem kegyes az édesvízhez tervezett horgászcuccokhoz, így hamar kikezdi őket. A partról is horgászhatsz – persze nem a legnépesebb strandokon, de ott halat se sokat találnál -, ehhez még engedélyre sem lesz szükséged. Míg, ha csónakból dobod be a horgot, a szorgalmas halőrök joggal fogják rajtad keresni a halfogáshoz szükséges papírokat. Horgászjegyet sok helyen válthatsz, ára 1 napra 60, egy hétre 250 kuna körül mozog.

A jól bevált csalikat nyugodtan otthon hagyhatod, a tengeri halak ugyanis egész más ínyencségekre vevők, mint édesvízi társaik. A legjobb csalit helyben, a parton fogod megtalálni, nem kell sokat kutatnod utánuk, ott hevernek a lábad előtt, kis kagylók formájában. Általában a kövekre tapadva találod meg a kagylótelepeket, amiket késsel vagy akár kézzel is könnyen lekaparhatsz és már csalogathatod is a tengeri barátaidat.

Ne legyél csalódott, ha nem életed legnagyobb fogása akad a horgodra a tengerparton. Ha mégis ez lenne az eltökélt célod, szervezett horgászatra is elmehetsz. Jobban a zsebedbe kell nyúlnod, mintha csak egy horgászjegyet váltanál, de az igazi fanatikusnak ez minden pénzt megér. Ugyanis itt komoly hajókkal és még komolyabb felszerelésekkel ellátva visznek ki olyan vizekre, ahol a hatalmas és ritka halfajok várnak arra, hogy bekapják a horgodat. Felejthetetlen élményben lehet részed ezeken az egynapos túrákon, a kifogott halakat pedig kívánságra helyben el is készítik neked.

Az Adria, élénk tengeri élővilágának köszönhetően sok örömet nyújt a horgászoknak is. Ráadásul, míg itthon csak édesvízi halak akadhatnak horogra, a tengeri zsákmány eleve kuriózumszámba megy. Jó kapást!

Csatlakozz a csoportunkhoz!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here