Szlovénia nem csak az érintetlen tájak országa, hanem a gyógyfürdők hazája is. Tizenöt minősített természetes gyógyvízű forrásból táplált fürdőhelye egyedi programokkal várja a pihenni, feltöltődni vágyókat.


Terme Čatež Spa

Terme Čatež Spa

A mintegy 12,000 m2 vízfelületével a Čatež Thermal Gyógyfürdő Szlovénia legnagyobb termálvizes medencekomplexuma. Szlovénia délkeleti részén, a Száva folyó jobb partján található, Nove Miestotól 40 kilométerre és a Horvát határtól mindössze 10 kilométerre. Élményekben gazdag időtöltést kínál a család minden tagjának.
Kezelések: A fürdő Mozgásszervi problémák, gyulladásos és reumatikus betegségek, neurológiai és nőgyógyászati rendellenességek esetén nyújt egyéni kezeléseket, valamint igénybe vehető szolgáltatások a hidroterápia, gyógytorna, hőgyógykezelés, elektroterápia és magnetoterápia.
Kiegészítő szolgáltatások: Wellness, masszázs, nyirokmasszázs, Ayurvédikus kezelések, lávaköves és aromás masszázsok, 8 szauna és 10 úszómedence.

Terme Dobrna

Terme Dobrna

A több mint 600 éves tradíciókkal rendelkező Dobrna Gyógyfürdő büszkén viseli a ’Szlovénia legrégebbi működő termálvízű gyógyhelye’ címet. 1403-ban már dokumentálták a Dobrna Gyógyfürdő vizének egészségügyi használatát. A fürdő különleges hölgyeket célzó kezeléseiről híres és minden életkorban ajánlott.
Kezelések: Mozgásszervi megbetegedések, nőgyógyászati problémák, keringési rendellenességek, Lyme-kór, csontritkulás, túlsúly és stressz esetén fennálló problémákra nyújt kezeléseket.
Kiegészítő szolgáltatások: Wellness, masszázs, aromaterápia, súlyvesztés, alakformálás és cellulitisz csökkentő programok.
A gyógyhely továbbá felszerelt 7 finn szaunával, gőzkabinokkal valamint belső és külső termálvizes medencékkel.

Terme Dolenjske Toplice

Terme Dolenjske Toplice

Mint Európa egyik legrégibb fürdője, egyike volt a legelismertebb gyógyhelyeknek az Osztrák-Magyar Monarchia idején. A Dolenjske Toplice Gyógyfürdő a programok és rekreációs lehetőségek bőségét kínálja.
Kezelések: Csontritkulás vizsgálat, csontsűrűség mérés, laboratóriumi vizsgálatok, fizikoterápia, fájdalomcsökkentő elektroterápia, galvánfürdő, vízalatti nyomásterápia és parafinpakolás.
Kiegészítő szolgáltatások: Bioenergia terem, különböző öt napos kúrák, arc és testkezelések, mikroáramos szépségmegörző kezelés, alakformáló, karcsúsító és anti-cellulitisz programok valamint kifejezetten várandós kismamák és friss anyukák számára ajánlott foglalkozások.
A fürdőben beltéri és kültéri élménymedencék, török gőzfürdő, japán izzasztófürdő és zen szoba, illetve vízágyak valamint kültéri finn szaunák találhatók.

Terme Lendava

Terme Lendava

A Lendvai Gyógyfürdő egy 800 éves hagyományokat őrző városban található. Lendva paraffinban gazdag vize egyedivé teszi Európa más gyógyvízű forrásaihoz hasonlítva. A paraffin magas koncentrátuma különleges, zöldes árnyalatot ad a víznek, valamint jótékony hatást gyakorol bőrünkre.
Kezelések: A víz jótékony hatással van reumatikus fájdalmak, égési sérülések, mozgásszervi megbetegedések, pikkelysömör, krónikus gyulladás illetve csontritkulás esetén. A fürdő hőkezeléseket, gyógytornát, mágnesterápiát, rehabilitációt, fájdalom csökkentő és stresszoldó kezeléseket kínál.
Kiegészítő szolgáltatások: lávaköves masszázs, gyógyvizes regenerációs kamra, aromaterápia és relaxációs programok.
A szabadidő eltöltésére továbbá 8 medencével várják a vendégeket, lehetőség van kirándulásokra, kerékpározásra, Nordic-walkingra, lovaglásra vadászatra valamint horgászatra is.

LifeClass Hotels & Spa, Portorož

LifeClass Hotels & Spa, Portorož

A fürdő környéke már a XIII.-ik századtól gyógyhelyként volt ismert. A Bencés szerzetesek a reumás tüneteket és az elhízást a víz elakadásának tulajdonították a testben, ezét tengervízzel és sóoldattal kezelték.
A LifeClass Hotel és Gyógyfürdő ezt a tradíciót alkalmazza, így a kezelések alapjául a természetes összetevők, a Sečovlje só-edények, a tenger, a mediterrán éghajlat, az ősi tudás és a legkorszerűbb orvosi szaktudás szolgálnak.
Kezelések: A fürdő kezelései hatásosak, mozgásszervi, idegrendszeri, légzőszervi és bőrbetegségek, nőgyógyászati problémák, túlsúly, fáradság, feszültség és alvászavarok esetén.
Kiegészítő szolgáltatások: Sós tengervíz fürdő, iszap és algapakolás, Vichy, Ayurvéda és Thai masszázs, akupunktúra, kisebb szépészeti sebészeti beavatkozások és anti-cellulitisz kezelések.
A vendégek számára továbbá elérhető: hét féle szauna, ásványvizes és fűtött tengervizes medencék, reggeli torna, aqua-aerobic, pilates és jól felszerelt edzőterem.

Terme Olimia

Terme Olimia

A szájhagyomány szerint a környék vízének gyógyító ereje már ismert volt az ókori római és kelta emberek között, míg a Pálos rend szerzetesei már gyógyászati célokra is hasznosították. Az Olimia Gyógyfürdő természetes gyógyerejét egy 520 méter mély kútból kapja.
Kezelések: A fürdő Fiziko-, hidro- és elektroterápiás kezeléseket, mágnesterápiát, sérülések rehabilitációját, a reumatikus és derék panaszok enyhítését valamint bőrbetegségek kezelését ajánlja.
Kiegészítő szolgáltatások: Nyirok-, tibeti tál-, indiai- és hagyományos masszázsok, hamam, borogatások és mediterrán pakolás.
A fürdőhöz tartozik 14 szauna, fedett és kültéri úszómedencék, egy Fitnesz központ és kültéri sportpályák.

Terme Ptuj

Terme Ptuj

Szlovénia legújabb gyógyfürdőinek egyike a 35 éves Ptuj Gyógyfürdő. Az egyik legősibb Szlovén városban található, mely büszke római és középkori örökségére. A park különlegessége, hogy 4.200 m2 belső és külső vízfelülete van, valamint a legnagyobb vízicsúzda rendszere az országban.
Kezelések: Hidroterápia, gyógytorna, elektroterápia, ultrahangos kezelések, mágnes és lézerterápia, hőgyógykezelés, hagyományos és nyirokmasszázs, pszichiátriai szakrendelés és prevenciós programok.
Kiegészítő szolgáltatások: Wellness, szauna, arc, kéz és lábápolás, jóga valamint tibeti gyakorlatok,
A komplexum vendégei továbbá igénybe vehetik a fitnesz stúdiót és részt vehetnek szervezett programokon, mint: Tenisz, kosár és strandröplabda, golf, lovaglás, kerékpározás, vadvízi evezés, vitorlázás, hőlégballonozás és ellátogathatnak a közeli Go-kart pályára is.

Radenci Health Resort

Radenci Health Resort

A legendák szerint a Radenci Gyógyfürdő ásványvizének útját szorgalmas elfek készítették elő. Karl Henn a kor elismert orvosa 1869-ben töltötte meg az első palackot radenska ásványvízzel. Később már a Bécsi Császári Udvar és Róma számára is szállítottak. Radenci első gyógyulni vágyó látogatói 1882-ben érkeztek, körülbelül 130 évvel ezelőtt.
Kezelések: A fürdőt szív, keringési, vese, reumás, mozgásszervi illetve húgyúti betegségek esetén érdemes felkeresni.
Kiegészítő szolgáltatások: Wellness, szaunák, lávaköves és ayurvédikus masszázs.
Ezen felül az úti cél kirándulási, Nordic-walking és kerékpáros programokat kínál. Lehetőséget nyújt teniszre, úszásra, valamint labdajátékokra is és felszerelt fitnesz központtal várja a látogatókat.

Rogaška Slatina Health Resort

Rogaška Slatina Health Resort

Négy évszázadnyi tradícióval Rogaška Slatina az egy legmegbízhatóbb gyógyfürdő. A legendák szerint Apolló a Görög isten jött le mítikus szárnyas lován, Pegazuson, hogy patájával a földbe vájjon és lába nyomán forrás fakadjon. A Rogaška forrás az óta is ugyanazon helyről bugyog, egészséget és tiszta isteni erőt árasztva.
Kezelések: Az emésztőrendszer, keringés, szív és májbetegségek, hasnyálmirigy bántalmak, epehólyag illetve mozgásszervi és reumatikus panaszok esetén van hatással a gyógyvíz.
Kiegészítő szolgáltatások: Kneipp kúra, ayurvédikus masszázs, aromaterápia, pakolások és cellulitisz csökkentő programok, wellness, fürdők és szaunák.
A szabadidő eltöltésére vezetett túrákat, kerékpározást, teniszt, fallabdát, mini-golfot és a fitnesz központ igénybevételét ajánlják.

Šmarješke Toplice Health Resort

Šmarješke Toplice Health Resort

A Šmarješke Toplice Egészségközpont erdők és füves rétek közt helyezkedik el, kívül a városi övezeten, a Dolenjska hegyeinek védelmében. Különlegessége, hogy a Šmarješkát kilenc kiépített Nordic walking útvonal veszi körül. Az egészségközpontot elsősorban a szív és érrendszeri betegségek hatékony kezeléséért ismerték el.
Kezelések: Szív és érrendszeri megbetegedések, pszichoszomatikus rendellenességek, mozgásszervi bántalmak és sportsérülések rehabilitációját végzik.
Kiegészítő szolgáltatások: Méregtelenítő és alakformáló kúrák, fiatalító wellness programok, szaunák, fürdők és pakolások várják a látogatókat.
A központ tenisz, futball, kosárlabda és strandröplabda pályával felszerelt, szervez túra és pilates programokat is.

Talaso Strunjan

Talaso Strunjan

Talaso Strunjan kivételes környezetben, a fenyőerdők között egy nemzeti park szívében található. A fürdő légúti és reumás betegségek kezelésére, mellkas és tüdősérülések, valamint mozgásszervi sérülések és műtétek utáni rehabilitációra specializálódott. A Strunjan öböl pedig évente több mint 2300 a napsütéses órát kínál.
Kezelések: Mozgás és légzőszervi panaszok esetén nyújt egészségügyi ellátást, továbbá elektro és mágnesterápiát, hőgyógykezeléseket és hidroterápiát.
Kiegészítő szolgáltatások: Wellness részleget, lávaköves, sós, zen shiatsu, csokoládés és mézes masszázsokat, hámlasztást, aromaterápiát, arc és testápolást, valamint anti-cellulitisz kezeléseket nyújtanak.
Fedett és kültéri tengervizes medencékkel, török fürdővel, infra és finn szaunával valamint túrázási, biciklizési és vízi aerobik lehetőségekkel várják a látogatókat.

Terme 3000 – Moravske Toplice

Terme 3000 - Moravske Toplice

Körülbelül 50 évvel ezelőtt a fekete arany megszállottjai váratlanul bukkantak geotermikus vízre olaj helyett. Ma a Spa 3000 egy Szlovénia leghíresebb gyógyfürdői közül. A fekete termál ásványvíz gyógyító ereje rejtve maradt mindezidáig. A forrás hőmérséklete – mely 1175 és 1467 méter mélységekben található – 72 Celsius fok.
Kezelések: Reumatikus és bőrbetegségek gyógyítására ajánlják, akupunktúra, elektro és hidroterápia, paraffin és iszappakolások, masszázsok és ultraibolyás fényterápia vehetők igénybe.
Kiegészítő szolgáltatások: Thai, ayurvéda és köves masszázsok, öregedésmegelőző és wellness programok.
A komplexumnak több mint 25 medencéje, és több sportpályája is van, s emellett túrázásra is alkalmas a környezete.

Thermana Laško

Thermana Laško

A Laško termálforrás rejtélyes gyógy erejét már az Ókori Rómaiak is ismerték. A forrás gyógyhatása évtizedes tapasztalaton alapszik a magas vérnyomás, krónikus ízületi gyulladás és végtagfogyatékosságok kezelésében. A Laško forrásnak 156 éves történelme és hagyományai vannak.
Kezelések: Szív és érrendszeri, mozgásszervi, idegrendszeri, nőgyógyászati, reumatológiai és bőrbetegségek esetén érdemes ellátogatni. A fürdő mágnes-, elektro-, balneo- és lézerterápiát kínál.
Kiegészítő szolgáltatások: Wellness, Egészség és Szépségcentrum, fürdők, masszázsok, szaunák.
Továbbá a gyógyhely aerobic foglalkozást, Nordic-walking útvonalakat, jógafoglalkozásokat és színterápiát ajánl vendégeinek.

Terme Topolšica

Terme Topolšica

Gyógyvíz, friss hegyi levegő és rengeteg napsütés, ez vonzotta már az Osztrák-Magyar monarchia idején is a pihenni vágyó arisztokratákat. Topolšica természeti forrásaival megtestesíti mindazt, amit a modern ember teste és lelke kívánhat. Kiváló úti cél gerinc és ízületi bántalmak kezelésére, sérülés vagy műtét utáni rehabilitációra, idegrendszeri és kevésbé súlyos krónikus szívbetegség gyógyítására.
Kezelések: Csontrendszeri, mozgásszervi, szív és érrendszeri, légzőszervi megbetegedések kezelésére ajánlott. A vendégek gyógytornán, shiatsu kezelésen, hőgyógykezelésen, elektro- és hidroterápián, masszázsokon és akupunktúrás kezelésen vehetnek részt.
Kiegészítő szolgáltatások: Lávaköves-, shiatsu- és tradicionális masszázsok, termálvizes fürdők, wellness részleg és aromaterápia.
A fürdő vendégei pihenhetnek a külső és belső termálvizes medencékben, használhatják a szaunákat, de lehetőség van edzőterem használatra, kirándulásra, gyalog vagy kerékpáros túrákra esetleg teniszre is.

Terme Zreče

Terme Zreče

A Terme Zreče Gyógyfürdő gyógyhatású termálvízzel, alpesi klímával és egyedülálló Pohorje tőzeggel rendelkezik. Pohorje buja zöld erdőinek közepén található, oxigénben dús levegőjének és kitűnő éghajlatának köszönhetően kedvező hatással van a légző-szervrendszerre. A közép-alpesi éghajlat, a végtelen sportolási lehetőségek és a gyógyfürdő egész évben kiváló célállomás teszi Pohorjét.
Kezelések: Mozgásszervi, ideg, keringési és légzőszervrendszeri panaszok, szem, vér és bőrbetegségek, allergia, reumatikus és mozgásszervi bántalmak esetén ajánlott. Hidro-, mechano- és elektroterápiával, hőgyógykezelésekkel és gyógytornával várják a vendégeket.
Kiegészítő szolgáltatások: Wellness, törökfürdő, infra és finn szauna, Kneipp-kúra, pakolások, fűtött pihenő ágyak, ázsiai masszázsok, aromás gyógyfürdők, és ayurvédikus kezelések segítenek az ellazulásban.
A fürdő felszerelt bel és kültéri termálmedencékkel, fitnesz központtal, a környéken lehetőség van túrákra, kerékpározásra, Nordic-walkingra illetve horgászatra is.

Csatlakozz a csoportunkhoz!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here