BarcelonaSpanyolországot gyakran kötik össze a romantikával, köszönhetően a macskaköves sikátorainak, középkori tereinek és több kilóméter hosszan elnyúló aranyszínű, homokos partjainak. Akár Velence vagy Párizs is elbújhat a lenyűgöző Barcelona, a fejedelmi Madrid, a fülledt Sevilla és a szexi Ibiza árnyékában. A szerelmesek egyszerűen nem csalódhatnak Spanyolországban. Íme néhány biztos tipp a romantikázáshoz:

Barcelona

Az ország leggyönyörűbb városaként szokták emlegetni, mely mágnesként vonzza a szerelmeseket. A fantasztikus strandok mellett a történelmi látnivalókat sem szabad kihagyni. A lenyűgöző építészeti remekek és a rengeteg műemlék – köztük a Sagrada Familia székesegyház – megkapó látványt nyújtanak. Nem véletlen, hogy számos romantikus film forgatásának helyszínéül is ezt a várost választották, többek közt Woody Allen sem talált ennél jobbat. Néhány nap és éjszaka Barcelonában garantáltan újra lángra lobbantja a szerelmet!

La Rioja

La Rioja

Ez a csodás régió Észak-Spanyolországban fekszik és a világ legfinomabb borainak hazája. Kell-e jobb ötlet annál, minthogy meglepje kedvesét egy borkóstolással egybekötött utazással Rioja vidékén? Napközben nemcsak a borokkal, de a helyi ételekkel is kényeztethetik magukat az utazók, este pedig egy szőlőhegy oldalában álló, hamisítatlan mediterrán casa falai között pihenhetnek egymás karjaiban. Ha ez még mindig nem elég a romantikához, La Rioja óvárosának labirintusa, a középkori épületek és a szűk utcák mindenkit elvarázsolnak.

Toledo

Madridtól egy órányira találhatók Spanyolország legelbűvölőbb középkori városai, köztük Toledo, mely egy domb tetejéről tekint le az érkezőre, csodás kilátást nyújtva a prérire és a környező olajfaligetekre. A turistaútvonalak a városközpontból indulnak ki, végighaladva rajtuk lélegzetelállító panoráma nyílik a völgyre és a sziklákra. Toledo történelmi negyede az ősi kastély körül épült ki, ha sötétedés után kéz a kézben eltévednek ezeken a macskaköves utcákon, a sötét sikátorokban, egyikük sem fogja bánni!

Granada

Granada

Sokak szerint Andalúzia legromantikusabb városa. Hangulata leírhatatlan, maguk a spanyolok is úgy tartják, Granadát legalább egyszer látni kell. A katedrális, a csodás paloták, a mórok emlékét őrző, hihetetlen szépségű épületek az egész várost romantikával hatják át. Az Alhambra palota Spanyolország egyik leglátogatottabb műemléke, ahonnan fantasztikus kilátást élvezhetünk a Sierra Nevada hegység lábainál fekvő, egy dombtetőre épült Granada környékére.

Las Alpujarras

Sierra Nevada lejtői közt bújnak meg szikrázóan fehérre meszelt házaikkal a kis falvak, piciny városok. Alpujarras Spanyolország történelmi régiója, ahol apró településeken kínálnak a házigazdák varázslatos szálláslehetőségeket. A vidék számtalan természeti csodát tartogat, a települések egytől egyik legnyűgözőek, a régió gasztronómiai különlegességét pedig a levegőn szárított sonka többféle változata adja. Ezeken a máig mezőgazdaságból élő településeken az igazi vidéki romantika rabjaivá válhatunk – spanyol hangulattal megfűszerezve.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here