FguraA Málta déli részén található Fgura egy 1,1 km2 nagyságú területen fekszik, s ez a Máltai-szigetek egyik legnépesebb települése a maga közel 13.000 lakosával. A II. világháború előtt azonban Fgura csupán egy apró falu volt néhány farmházzal. Abban az időben körülbelül húsz farmer család élt itt összesen.

Úgy tűnhet, hogy Fgura egy új, az 1960-as években épített város, de az igazság az, hogy történelem előtti gyökerekkel büszkélkedhet, története ugyanis egészen a föníciaiak idejéig nyúlik vissza. 1948. október 28. és december 2. között hat, a Kr.e. 4. századból származó föníciai sírt találtak Fgura területén.
Manapság Fgura már leginkább egy lakótelepülés egy kereskedelmi központtal a főúton, mely Paola-ból vezet Zabbar felé.

Il-Monument tas-Salib (a Kereszt Emlékmű)

Reggie Miller tér

A Ganni Bonnici, híres szobrász által tervezett emlékművet 1990-ben leplezte le Ugo Mifsud Bonnici államelnök. Ugyanarra a pontra helyezték az emlékművet, ahol egykor egy 1970-ben épített apró templom állt.

Reggie Miller Kertek

A kert a Fgura plébániatemplom jobb oldalán található és tulajdonképpen nem is igazán egy kert, hanem egy nyitott tér, melyet pálmafákkal díszítettek. Eredetileg egy kertet akartak kialakítani egy halastóval, de ez 1996-ban, a kert megnyitásakor megváltozott. Ugyanebben az évben a Fgura Helyi Tanács egy Kármel-hegyi Boldogasszonyt ábrázoló emlékművet állíttatott a kertbe, melyet egy fgura-i szobrász, Alfred C Cauchi készített.

Patri Regent Gauci Kertek

A kerteket a Szociálpolitikai Minisztérium építtette 2000-ben. Nagyszerű hely ez a családok számára, akik kedvelik a különböző szabadidős programokat. Van itt klubház és egy hatalmas játszóudvar is a gyermekek számára.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here