Ezidáig több száz repülő és hajó tűnt el megmagyarázhatatlan módon a Bermuda-háromszögben, melynek rejtélyét úgy tűnik, most sikerült végre megoldani. Legalábbis ezt állítja egy csapat amerikai tudós, akik műholdképeken keresztül elemezték ennek a hírhedt területnek az időjárását, és szokatlan hexagonális felhők egész sorát fedezték fel.

A meteorológusok feltevései szerint ezek a felhők valóságos “levegőbombák”.

Úgy vélik, ezek okozzák azt a halálos légörvényt, melynek sebessége a 273 km/h-s sebességet is elérheti. Ez a hurrikán erejű szél szó szerint felfújja a levegőt, és olyan hullámokat generál, melyeknek magassága meghaladhatja a 13 métert.

Nincs hajó, amelyik túlélhet egy ekkora vihart, és nincs repülő, amelyik képes ellenállni ilyen szélnek.

A felhőknek általában nincsenek egyenes széleik, de a műholdfelvételeket elemezve a Bermuda-háromszög ez alól kivételt képez. Ezt az elméletet még további kutatások fogják követni. A világ minden tájáról származó tudósok megpróbálják kitalálni, hogy mi okozza ezt a különleges jelenséget.

A Bermuda-háromszög egy nagy terület az Atlanti-óceánban Florida, Puerto Rico és Bermuda között. Ez a terület hírhedt erről az titokzatos jelenségről. Az első eset, amiről tudunk, 1945-ben történt, amikor 5 amerikai torpedóbombázó és egy repülő, amit a keresésükre küldtek ki, nyomtalanul eltűnt. Azóta 75 repülőgép és több száz hajó tűnt el itt. Az utolsó tragédia 2015-ben történt, amikor az El Faro nevű teherhajónak veszett nyoma ezen a területen.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here