Kempingek az IsztriánA zöld és kék színek, az árnyas ligetek és a fodrozódó tenger harmóniája az, ami a kempingezés szerelmeseit magával ragadja. A nyaralást Horvátországban hotelek helyett édenszerű környezetben is tölthetjük, a pezsgő nagyvárosok közelében kialakított nomád, ám mégis modern oázisokban, ahol garantált a zavartalan kikapcsolódás. A Horvát Kemping Szövetség már jónéhány éve szorgalmazza a kempingek fejlesztését az ország egész területén. Ennek köszönhetően ma már általánosan elmondható, hogy a legtöbb kemping nemcsak sátorhellyel, de komfortos apartmanokkal is rendelkezik, egyre bővül a szolgáltatások, köztük a helyben elérhető programlehetőségek köre is. A korszerű felszereltség, a gyermekbarát létesítmények és a színvonalas vendéglátás napjainkban jellemzően a horvát kempingek sajátjai.

Különösen igaz ez az Isztriai-félszigetre, hiszen a szomszédos Szlavónia és Olaszország közelsége miatt a legtöbb európai kempingező itt ver tábort. A három oldalról is tenger határolta félsziget partjainál gyönyörű strandok, a szárazföld belsejében dombtetőn álló középkori várak, olívaligetek és szőlőültetvények, nem utolsósorban pedig kitűnő gasztronómiai kínálat várja a turistákat.

Bijela Uvala kempingA Porec városától 5 km-re délre fekvő Bijela Uvala kempingben minden szükséges felszerelést és kényelmi szolgáltatást megtalálunk, hogy az egész család kellemesen tölthesse a pihenést. A buja mediterrán növényzet hűsében fekszenek a parcellák, a kemping vendégei szépen kialakított, rendezett strandon napozhatnak, mely 2002 óta Kék Zászlóval is rendelkezik. A sportszeretők sem fognak csalódni, akárcsak azok, akik a nyaralás napjait kirándulásokkal szeretnék színesíteni, hiszen innen az Isztria bármely pontjára könnyen eljuthatunk, akár szervezett programok keretében is.
Rovinj tengerpartján fekszik a Polari kemping, egy fákkal koszorúzott öbölben. A háromcsillagos, többszörösen díjnyertes kempingben közel 5000 fő talál komfortos szállást. Déli, félreeső részén a naturisták hódolhatnak az önfeledt strandolás örömeinek, a kemping többi partszakaszán köves, kavicsos strandok fekszenek, napozáshoz ideális betonozott részekkel. A Polari kempingbe négylábú kedvenceinket is magunkkal vihetjük, bérelhetünk sátorhelyet vagy lakókocsit és nem kell törődnünk a főzéssel sem, hiszen a kemping területén több étkezési lehetőség is van snack bárban, pizzériában, étteremben, de friss kenyérhez is mindennap hozzájuthatunk. Bár szabadtéri medence és gyermekmedence is van, a tengerpart szörfözési és vízisíelési lehetőséggel is csalogatja a nyaralókat.

Bi-Village kemping

Az Isztria legdélebbi pontján, Fazana város közelében, a tengerparton található a Bi-Village kemping, éppen szemközt a Brijuni Nemzeti Parkkal. Többféle szálláslehetőséget is kínálnak a szabadba vágyó nyaralóknak, így bérelhetünk bungalót, apartmant, lakókocsit, pótkocsit és sátorhelyet is. 4400 fő élvezheti a modern létesítményekkel kiegészített kempinget, ahol a gyermekek és a felnőttek pihenéséhez is adottak a feltételek. Három szabadtéri medence mellett a különböző korosztályokat napközben szórakoztató programok várják, cukrászdák, éttermek és pizzériák, masszázs, manikűr gondoskodnak a teljes kényelemről. A kemping vezetősége kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre, ennek jegyében több mint 8000 fát ültettek az elmúlt években és elnyerték a Kék Zászlót is.

Európában valószínűleg Horvátország rendelkezik a legrégebbi nudista hagyományokkal, ennek megfelelően a nudisták számára kialakított kempingeket is szép számmal megtaláljuk az Adria partjainál. A Vrsar városától 1 km-re délre fekvő háromcsillagos Koversada Európa legnagyobb naturista kempingje. Közel 1 millió m2-en 5000 vendéget tud befogadni. Csendes környezetben, 1000 olajfa és más mediterrán növények árnyékában kínál tökéletes kikapcsolódást a nudisták számára. Minden nyáron megrendezik a Miss Koversada szépségversenyt, a tematikus programok és az élőzene mellett sportlehetőségek is biztosítják a kellemes időtöltést.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here